Ispravna u duhovnom smislu jer time sebi cinis dobro, a u fizickom smislu naravno da ces se braniti ako te nasilnik napadne jer time opet sebi cinis dobro. ;)
Printable View
Kriva ti je ova postavka skroz od pocetka. Ako ne gajim negativna osjecanja ne znaci da se necu braniti kad treba. Od nasilja se naravno treba braniti, ali najbolja odbrana je ona u kojoj se negativna osjecanja ne gaje (sto je jaako tesko), i samo takva odbrana zapravo moze cak smiriti nasilnika; sto na nasilje reagujes sa vise negativnih emocija, time ce tvoja odbrana biti klimavija, i duze ce zacarani krug trajati...
;) Nijesam imala prilike da se suprostavim nasilnicima niti da trpim njihov teror, tako da ne znam da li postoji nachin da se odbranish od njega ali svakako sam sigurna da ga ne bih voljela dok me bije, nego bih pozeljela da mu se "krvi napijem"!:D
EDIT- moram editivati da ti pojasnim da je ovo "krvi napiti" stilska figura , poshto se ti hvatash za ovakve rijechi i moglo bi mi se desiti da budem proglashena kanibalom.
Kad bih udario zensku koju volim?
Kad bi zato imao extreman razlog, tipa, kad bi to bio jedini nachin da je sprijechim da od sebe napravi ono sto nije bila do tada, u stanju njene opijenosti alkoholom, teznja ka narkoticima, ili histerije u kojoj bi mogla teze povrijediti upravo sebe, moja reakcija bi bila glat bez vaganja.
Kad bih joj udario oca ili nekog njenog rodjaka?
Kad bi je zlostavljao da ja vidim ili nesto slichno tome, i to bih uradio bez imalo ustruchavanja.