Originally Posted by
Recordare88
Prvo, oni koji pricaju da je predsjednik fudbalskog saveza neke zemlje ZA REZULTATE REPREZENTACIJE vazhniji od selektora te ista reprezentacija pojma blagog o fudbalu nemaju. U fudbalu, pogotovo u modernom fudbalu, za minimum 70% uspjeha(ili neuspjeha) nekog tima zasluzan je trener. Pa eto vam ista nasha reprezentacija kao odlican primjer: pod Filipovicem je ta ekipa, a sa istim ljudima u Savezu, bila sprdnja, pod Kranjcarem je ta ekipa(isti igraci, cak oslabljeni za jednog od najboljih, isti ljudi u Savezu) jedna od najboljih u Evropi trenutno. I ne, ovo nije pretjerivanje-rezultatski smo evo vec skoro godinu dana medju 10 najboljih evropskih ekipa konstantno. Ukoliko uocimo da u reprezentaciji igraju manje vishe isti igraci, da je Savez ostao kakav je bio, ko je onda zasluzhan za takav uspjeh? Naravno Cico Kranjcar.
Drugo, ne shvatam kako njegove izjave mogu nekome da budu gadne. Trener mora da bude prepotentan i samouvjeren, kraj price. Sve ostalo ne valja. Cico idealno poznaje mentalitet ljudi i igraca sa ovih prostora, i zna da su oni skloni velikim uzletima i odusevljenjima, ali takodje i strashnim psiholoskim padovima. Ovo shto on radi je upravo nacin da im ocuva samopouzdanje do septembra. Tako to u potpunosti podrzavam. Shto se tice izjava o Dinamu, koliko ja znam, on je samo rekao da bi volio nekad opet da bude njegov trener. To je sasvim normalna izjava, i sasvim ok. Evo i Mourinho je izjavio da ce se sigurno nekada vratiti u Inter, pa znaci li to da on podriva Real Madrid? Naravno da ne.
Ukoliko sve ovo nije novinarska izmisljotina(a vrlo je lako moguce da jeste), mislim da je korijen problema prije u Dejovoj sujeti, nego u Cicovom ponashanju. Kao neko ko poznaje Savicevica licno(ne shvatite ovo kao razmetanje), i kao neko ko je prisustvovao situacijama kada se njegova sujeta pokazivala(lik se na bliskog prijatelja bio do krvi prakticno naljutio kada ga je ovaj ispravio da se ne kazhe Henri nego Anri(rijec je o francuskom fudbaleru, licno sam prisustvovao sceni), moja je pretpostavka da je problem tu. U tom slucaju dobro bi bilo da tu sujetu smiri, i da razmisli racionalno, jer je reprezentacija tu gdje je zahvaljujuci Kranjcaru, a ne njemu. Njemu naravno svaka chast na svemu shto radi i shto je radio, njegove zasluge je nemoguce minimizirati. Ali necije druge su sada vece, i mislim da mu je upravo problem to da prihvati. Naravno, sva prica vazhi uz veliko ogradjivanje-mozhda je sve jednostavno izmisljeno ili napumpano od strane novinara. To je vrlo realna mogucnost.
Shto se tice ugovora, treba Cicu ponuditi ugovor shto prije, i duplirati sumu koju prima. Imaju godinu dana da se snadju, pa neka se snadju. Nisu bez para, te price Savez nema ovaj nema onaj nema to sve jednostavno nije tacno, kad bi se htjelo(to jest, kad bi se pojedini upozorili da priloze malo,a zna se kako se to radi)imalo bi se bez problema. Jer to nisu date pare samo za fudbal, vec i za promociju drzhave, mozhda vecu od svih do sad. Dobro je ovdje neko rekao-politicarima su puna usta evropskih integracija evo 15 godina, a Cico i momci su to uradili za nepunu godinu. Jer sada je svima u CG jasno-fudbalska reprezentacija CG, na celu sa Kranjcarom, je ubjedljivo najpozitivnija i najuspjeshnija prica u CG. I rasturiti tu pricu zbog licne sujete,ili zbog nespremnosti nekog ulichara da da svoje sumnjivo zaradjene pare u korist drzhave, bio bi najveci autogol koji bi ova drzhava mogla sebi da da. Jer to pokazuje da drzhave nema,jednostavno, ukoliko tako radi u ovakvim situacijama, ona je nepostojeca. Nadamo se da do toga nece doci.