Ja sam htio da kupim novation launchpad, ali bezuspjesno :(
Printable View
Ja sam htio da kupim novation launchpad, ali bezuspjesno :(
Dje ga je Vujica pikica mikica....
Pejpal zainteresovan da brzo pusti i opciju za prijem
http://blic.rs/i/399054
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Hahahahaha
Poslato sa Huawei pomocu Tapatalk
je li ko pokusao ovu foru
fr33man | 27.07.2013. u 16:19h
Ljudi cekamo vec od 2006-te...
Sredite svoj paypal nalog u roku od 31 dan0-a:
Podjite na g o o (dot) g l / u H 8 R o f
Registrujte se i sacekajte da vam stigne Americka master kartica za 30 dana besplatno.
U koverti ce vam stici i americki bankovski racun.
Podjite na paypal i registrujte se na Srbiju ili HR ili BIH,aktivirajte karticu a potom dodajte i dati bankovski racun.
Ja koristim njihovu karticu vec 6 mjeseci i bez problema.
Entropay ti je mnogo lakši, jer prvo što istog sekunda dobiješ virtuelnu Vizu, ne čekaš plastiku, a uz to i provjereno radi... Tako da... Probali smo :)
Znači do kraja godine ili u najgorem slučaju u januaru.
Bravo Bozo!
Sent from my HTC One using Tapatalk 4
Svaka chast na trudu, respect.
Ali ove odgovore, nazalost, treba uzeti sa velikom rezervom. Ne samo zbog dosadashnjeg iskustva s njima, vec generalno, ovakve i sl firme, odvratno su sklone marketing odgovorima, a jez da se rodi dok se neshto zaista ne realizuje.
Tako, kad bude bice, a kad ce bit, vile znaju (tj CEO im).
No da se nadamo da ce nas u (nekom) narednom paketu dodati. Iako me ne bi iznenadilo da nas opet preskoche, toliko je ochigledno da ih mrzi i da razmishljaju, a ne da se bave trzishtem ove velichine/snage. No niko nam nije kriv shto smo -sila.
jeste li razmisljali kad o 'posljedicama' uvodjenja paypala kod nas? posljedice kroz 5-10 godina? pada li vam sto na pamet? :)
To stoji, mada ja se bojim što će da uvedu ovi naši od nameta onda. Evo su već recimo ograničili trgovinu sa SD, pa možeš u mjesec max 2 paketa da primiš do 150e vrijednosti. Samo se iživljavaju...
ja sam ciljao na CG trziste sveukupno. Evo da pomognem jednim prakticnim primjerom:
Usao sam u monokl u deltu da vidim neke naocare, i naravno, ne kupujem tu, nego prepisem sifru, i na ebay za 50-70e jeftinije kupim. Uglavnom tako radim. Zadnji put kad sam bio, ja i jos 2 musterije smo krenuli da prepisujemo sifre, kad skoci prodavacica: "NE!, ne smijete, zabranjeno je, posle cete to kupit preko interneta dosta jeftinije" - ovim rijecima :)
Zar ne mislite da nekih 4-5 godina nakon uvodjenja paypal-a, narod ce bit sve vise i vise informaticki pismeniji, pocece sve vise da se koriste kartice za online narucivanje, svi ce narucitvat tehniku robu i sve ostalo preko neta, jer je jeftinije kod nas.. To ce biti bas zeznuto, jer smo mi mlao trziste, moraju se cijene nabit ako se milsi zaradit sto i prezivjet.. A naravno jedna amerika koja ima 100000000x vece trziste, logicno je da su cijene svega vise nego povoljne, dovoljno da kupis s neta, a ne odje bilo sta..
Da me ne shvatite pogresno, i ja ga jedva cekam.. ali mislim da ovi nasi iz ministarstva vec su namirisali te posledice neke.. Zato i razmatraju carinu i pdv na 50e, jer online narucivanje je bas poraslo kod nas zadnjih 2 godine..
Posledice su za gazde koji drže nenormalne marže, to nije malo tržište no lopovska posla, jer svaki smatra da ako otvori radnju za pola godine mora novi stan i kola uzet od toga. Smiješno je da sat Casio u PG radnju košta 150e a na ebay taj isti imaš za 50e. Smiješno je da pojedine radnje robu sa sd nabavljaju a onda preprodaju po 4x većim cijenama. Oni upravo koriste te povoljnosti zatvorenog tržišta.
Tačno, da se nadovežem na ovu priču, kada sam počinjao sa internet kupovinom prije neke 3-4 godine i kada sam napisao onaj thread o internet kupovini, situacija je bila sledeća: CG kartice su radile direktno na PayPal, nikakvih nameta u Pošti nije bilo, osim 4,5 eura za carinski pregled većih paketa, pošta na Željezničkoj nije imala 10ak pošiljki iz inostranstva kada sam podizao svoje pakete... Kako se svakim danom sve više opismenjavamo kao nacija po pitanju IT tehnologija, iz praktičnog razloga koji je Stevan naveo, i kako je značajno živnula kupovina preko net-a, svi su postali svjesni tog potencijala i hoće da uzmu svoj dio kolača... I Pošta (koja je sada prenatrpana pošiljkama, i umjesto da su srećni što imaju više posla jer su skroz zamrli bili jedno vrijeme, oni sve rade preko one stvari), i Vlada CG i banke... Uglavnom, drago mi je što su građani svjesni, i što smo sve liberalniji po pitanju IT-ja i eCommerce-a...
Kad sam bio u Londonu, ulazio sam u butike kojih ima i po delti.. Sve je jeftinije bilo cak tamo, u gradu koji vazi za jedan od najskupljih.. Ponavljam, malo trziste primorava dizanje cijena, da bi se nesto postiglo i zaradilo.. 95e sam platio gshock koji je eo dan danas u delti 220e, a ja sam ga prije godinu ipo uzeo.. Kod nas je i dalje veeelika vecina i dalje informaticki nepismena, a koriscenje ebay-a i kartica je misaona imenica.. ali doci ce i tome kraj, kao sto rekoh, kroz 5-10 godina.. Zato ce bit trzsiste usklimano malo, o cemu sigurno razmisljaju u ministarstvu, vjerovatno uvedu i neke specijalne takse za narucivanje preko neta, ne bi me cudilo..
A rechi.mi kako da narucim nesto sa ebay-a a da ne strahujem da ce mi svakog trena zatvoriti acc
Sent from my PAP4300 DUO using Tapatalk 2
Znači po tebi onaj iz Šavnika mora da kupi ono što ima u Šavniku. Ne daj Bože da smije poći do Podgorice (dvije opštine) i uzeti nešto ili naruliti preko sajta pa da mu donesu.
Tako ja gledam CG (Šavnik) i recimo Italiju/Švajcarsku/Francusku.
Što se mene tiče nem oraju ga otvarati, ja sa poslom naručivanja uzmem minimalac :P
Kako mi iz Crne Gore da zeznemo PayPal i kreiramo nalog koji može da prima novac? Znam kako je ranije išlo... KOJA METODA TRENUTNO RADI?
Imam ja Skrill, Payza-u... Ali mi treba PayPal...
Može li nekako da neko doda moju e-mail adresu na njegov nalog, pa da zajedno pratimo stanje... A ja da mu dajem neku proviziju na uplate na moju e-mail adresu?
najbolji
Banujte ga admini!
Sent from my iPhone5 using Tapatalk
Bravo, Rakune! Otkrio si suštinu! :lolblue: Koliko su ovi ljudi zatucani, pa ovo nije realno.
1) Da si mi 10 postova ispratio, odmah bi vidio đe živim, a to je Crna Gora...
2) Ne bih sarađivao sa svakim, osim sa nekim za koga znam ko me neće prevariti
3) Sve i da hoću, ne bih mogao da im povučem novac sa PP!
4) Ovdje me dostina zna imenom, prezimenom, imam i sliku, za razliku od nekih
5) Smatram da sam kreten što sam odvojio 3 minuta da ovo pišem tebi, dežurnoj avetinji CdM foruma...
Sabio si sa 5 ^^
Hvala, hvala. :) 11/11/11 mora biti 1/1, hehe...
Ma sada sam malo čitao o tome, na drugim forumima, do sada mi i nije trebao PP, jer su ostale stvari završavale posao.
Registrovaću ga na ime nekog rođaka iz EU, povežem moju karticu i ćao. EntroPay ili Payoneer će završiti posao, tj. njihove kartice.
Meni radi refund od prodavaca sa ebay - a.
Radi i slanje novca, slao sam u USA.
Ako što valja tu sam
Poslato sa super-moćne pisaće mašine Galaxy Note 2 x2 n7102
Nekome tražiš user name i password od njegovog PayPal naloga i ti si ugrožena strana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a što se adrese tiče
http://img534.imageshack.us/img534/428/gkjo.png
Ja cu ti dati i punomocje za moj bankovni racun, a ne pisljivu sifru od paypal-a... heh
O'đe me svi volU, osim Rakuna, hehe. :mrgreen: Fala moNcima koji su ponudili pomoć na PM, fala i Bugiju.
Virtuelna EntroPay kartica je završila posao. Adresa u EU, na rođaka koji će eventualno moći da potvrdi tu adresu i to je to.
Slažem se, ali posle određenog vremena banka će da se zapita odakle tebi toliki (i konstantni) novčani prilivi.
Onda će i država da se zapita, pa da pokuca na vrata i da zatraži porez na to.
Isto tako, ta kompanija koja ti plaća putem PayPala, mora nekako da opravda taj novčani izliv.
Ne može to konstantno bit donacija, kao što pojedini ljudi misle.
Ovdje u SWE to slušam svaki dan. Ali, naravno, to je na mnogo većem (zapravo NAJVEĆEM) svjetskom nivou. :)
ne volim te ni ja ...
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
A ko si ti? :)
Uvijek se može otvoriti neka firma, da se porez plaća paušalno... Nije to nikakva ''biznis barijera''.
Ako pravite ozbiljnije pare na mjesečnom nivou, putem interneta, otvorite firmu, zaposlite sebe, i sve je legalno...
Sve se to može srediti. Samo još da se nađe način za ozbiljnije pare. :lol:
Ljudi nadjoh na Ebay i na Amazon neki sat koji ganjam duze vrijeme. I imam master card za kupovinu preko neta i tamo mi treba pay pal. A sad je neka ponuda i popust. Ujutro moram sa jednim drugom da se vidim da pokusamo da rijesimo taj problem ako en bi li neko mogao to da mi odradi, placam kafu ili ako je to malo 10e ima od mene :))
Edit:
Ako neko zeli da ucini uslugu neka se javi na pm