Mogao. Ali je onda teror širom Evrope i svijeta. Čisto podsjetnik a prošli post koji si propustio.
Printable View
Ako je tako u EU i svijetu, mora li CG to da kopira?
Moze li CG da kopira nesto dobro/najbolje, ili sve najgore?
Meni se cini da pod izgovorom EU standarda i demokratije, se u CG uvode neke stvari koje iz godine u godinu sustinski smanjuju standard, i kvalitet zivota CG gradjana, pocevsi od PDV-a 2003-e god. pa na ovamo.
Kad smo kod PDV-a, sta je sustina PDV-a, koju to 'dodatnu vrijednost' dobije obican gradjanin CG od PDV-a, osim sto ima sve manje i manje para u dzepu? Dodatno, kad neko kaze za zanatlije, molere, frizere, keramicare i sl. da ne placaju porez zaboravlja da svi placaju PDV, na sve sto kupe, na sve sto potrose, tako da svaki stanovnik CG vec placa porez, i to zestok porez.
Ajde objasni mi ti kako funkcionise, i sto obican narod ima od tog 'funkcionisanja'.
Evo, sta ima obican gradjanin od toga sto plati PDV na svaku uslugu, svaki prehrambeni artikal sto kupi i sl.? Sta ima obican gradjanin od ostalih taksi poput akciza, recimo od akcize na gorivo?
Da nema mozda besplatno zdravstvo, skolstvo, normalne puteve, trotoar, rasvjetu, parkove i ostalo? Ne, i sta je onda poenta za obicnog gradjanina?
imas i besplatno zdravstvo i skolstvo… kakvo je u to necemo ulazit. i milion drugih stvari koje cine sistem i osnov funkcionisanja drzavnog sistema.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Iz razgovora sa prijateljima koji zive u EU saznajem da je to ipak malo drugacije kod njih iako su nam isti zakoni jelte. Ipak smo mi pametniji od njih ili gluplji kako hocete. Azuriranje u EU nije tako cesto kao kod nas i nije tako rigidno. Konsultujuci AI saznajem sljedece: Azuriranje podataka se vrsi u zavisnosti od rizicnosti klijenta, pa se procjenjuje rizik i u skladu sa tim azurira rizicni cesce a ne rizicni ili manje rizicni rjedje. E kod nas ispada da su penzioneri vrlo rizicna kategorija prepiznati kao peraci novca sa vecim transakcijama.
Drugo, azuriranje se vrsi i online putem video poziva ili mobilnim bankarstvom itd. u zavisnosti od banke do banke. Jednom rijecju maltretiranje obicnog naroda.
Ici cete svake 2 godine. 90% ce biti nisko rizicni klijenti. Srednje rizicni 1 godisnje a visoko rizicni svake pola godine.
Zahvalite se regulatoru na tu ucestalost.
Mora se poceti i uhvatiti krug od klijenata kojima prvima isticu dokumenta i koje su banke oznacili kao srednje i visoko rizicne. Bio tinejdzer ili penzioner od 90 godina.
Video identifikaciju nece ni 5% populacije koristiti kada bude omogucena. Nekih 30% ljudi ima ebanking po bankama, aktivno ga ne koristi ni polovina.
Svima vama pricaju kako je u EU i vani. A svi imaju ista ta pravila kao i mi. I kod njih je prvih puta bilo negodovanja.
Ali dobro ovo je CG, naravno da su banke odlucile da imaju armiju nezadovoljnih klijenata i da namjerno maltretiraju narod.
Nego nema kolege koji je u roku od par dana trebao kod druga da provjeri kako je u Ameriku.
Volio bih da vas vidim u neku EU zemlju da ovako negodujete oko papirologije i kako bi prosli.
Ka za pojas, ka za svijetla...
Vrijeme je da ovog mog blago propuštim kroz šake jer naginje visokorizičnom(zvali ga na ažuriranje posle 9 mjeseci a LK mu važi još 8godina).
Mene je naša' sa pričom da je u Adiko otvorio račun samo radi studentskog kredita.Neka,no se i dobro prikriva.Ne učestvuje u plaćanju režija a živi s nama,jede za dž. kući,odire se ljeti na sezonski posao,očistio prvu godinu studija sa 9 prosjekom...
Vrijeme je da ja i banka zajedno djelujemo u sprječavanju pranja novca i kriminalnom djelovanju.Svako na svoj način.
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Da li vam radi HB Klik preko weba?
Nije prolazio login, a poslije ni nalozi. Ali izgleda da neko prati forum ili imaju neki monitoring, pa su sredili :)
A pretpostavljam i ja no karikiram malo,ne bi li Herki prevalio preko usta da nisu banke te koje ulaze u analize klijenata jer to zahtijeva vrijeme i posao,no metoda "dormeo"-pošalji svima pa nek se oni śekiraju.
Inače...Adiko banka je u pitanju
I jedno i drugo je, ali konkretno za NLB ima i random user sample kojem salju. Dal' tako treba ili ne, nemam pojma.
A šta tek reći ako je neko u kategoriju visokorizičnih perača para,pa dođe lično kod g-đe na šalter,ona mu uzme LK(istu onu koju je uzela i prije 9mjeseci) upiše nešto u sistem iz nje(a možda i ne upiše no se folira da nešto radi kad ste već došli),kaže to je to,hvala,i ti više nisi sumnjiv ili si i dalje sumnjiv ili si još više sumnjiv(ovonzadnje dvoje ćeš viđeti u zavisnosti koliko će vremena proći do sledećeg poziva da lično dođeš u banku).
Mislim da su po g-đicama sa šaltera pravili lik poreskog/FBI agenta kojeg igra Kajl Čendler u Vuku sa Vol strita ili Tom Henksa u Uhvati me ako možeš
Banka te saslusava, banka te tuzi, banka ti sudi, banka ti je 'egzekutor' :joy:
Ima li idje u provizorijumu zvanom CG, pravnika da iole valja, da pokrene pitanje ovih i ovakvih stvari.
Donosi isfrustrirana 'Ir*na' nonsens 'pravilnike' i vrsi teror, jer je obezbedjenje 'princa' izbacilo glavacke iz auta :joy: (sva poklapanja sa realnim osobama i dogadjajima su 'slucajna' :cool:)
CG je jedan veoma los film, sa petparackim scenarijom, i sibicarskim, sisnjarskim reziserima :D
Amerika: online azurirana promjena dokumenta. Cao
CG: dodjite na salter, misevi
Pa ne znam mora li bas propustanje kroz sake da padne?
A kako sam vazda na stranu ugrozenih, u ovom slucaju tvog prispjenka, moze biti da je otvorio studentski racun da bi primio kredit, a kad su poceli prilivi osim tog kredita da stizu sistem je prepoznao neku nelogicnost i ukazao zaposlenima banke da bi mu valjalo azurirati dokumentaciju jer se racun ne koristi za ono sto je namijenjen i da mozda treba otvoriti novi racun, odraditi prenamjenu racuna i slicno.
Eto ovo je neko moje zapazanje pa mu prenesi prije nego ga izlemas jer ja vjerujem da so ga fino vaspitao i da zbori istinu.