Originally Posted by
elemental
Jeste da je tema o grijanju, ali ipak jedno pitanje za hlađenje: je li moguće da devetka ima toliko problema da spusti temperaturu u prostoriji koja nema ni deset kvadrata? Tipa napolju je 32 stepena, a poslije pola sata rada jedva spusti na 27? I to kad je postavim na 22-23 stepena. Dok je podešena na 27 nikako da se spusti ispod 29. Mislio sam da u toliko maloj sobi vazduh može da se zaledi za 5-6 minuta i zbog toga nijesam ni htio da stavim dvanaesticu. Dvanaestica u dnevnoj sobi od dvadesetak kvadrata ledi baš dobro.
Kad postavim ruku ispred devetke izlazi hladan vazduh, to nije problem. Odlučio sam se za devetke u sobama upravo zbog toga što su majstori rekli da nema potrebe da se stavlja dvanaestica jer su sobe male. Klime postavljene u oktobru preko onog projekta ekofonda pa se tek sad testira hlađenje. Radi ovakvih dana sam ih i postavljao i izabrao windfree uređaje, nešto bih se osjećao glupo da sam promašio samo zbog toga što nijesam stavio dvanaestice. Ne bi trebalo da su nove klime problematične.