http://www.pobjeda.me/2012/08/28/sel...o-prava-ekipa/
Pominjao sam ovo takmicenje. Tvrdim i dalje da je plasman medju 8 maximalan domet.
Srbija, Hrvatska, Italija i Madjarska su po imenima za klasu jaci od nas.
Ostale nisam pratio.
Iako sam sa selektorom uvijek bio u dobrom odnosu, ne mogu a da ne izrazim cudjenje sto je, vec nakon par mjeseci trenerskog rada, dobio ovako bitnu funkciju. Postovanje (svaka cast) na tituli omladinskog prvaka sa Budvom, ali je osvojena u konkurenciji Jadrana bez Gaja i Primorca bez 5-6 igraca iz najjaceg sastava. Ko iole prati zna o kojim igracima se radi.
I to vam dovoljno govori o klupskim interesima unutar saveza.
Drugo, ako ste dobro primijetili, sto pred EP, sto pred OI, vecina (potencijalnih) reprezentativaca iz Bd je ostala doma, a pouzdano znam da je glavni razlog bila losa forma. Pogodite ko im je bio trener u Bd?
Sad u textu vidimo da su nasi za ovo EP pripremali 3 sedmice (a kolege iz Srbije 3 mjeseca) i to mi je mnogo vise zapalo za oko, nego jos jedna potvrda da smo izgubili najboljeg igraca (takmicenje je za 93. a Gajo je 95. godiste!!!). Naravno, ne mislim da je samo trener kriv za ovo.
Ovo da ih je polovina cak 96. godiste mene ne iznenadjuje. Ja sam taj koji je npr. tu generaciju ispratio (Mondocafe) ni da su Olimpijski prvaci, ali upravo svjestan njihovog potencijala. Nadam se da ce makar 2-3 iz te ekipe uspjet.
Ipak, to u ovom slucaju djeluje kao alibi.
E sad, da smo na zadnjim takmicenjima katastrofalno prolazili stoji.
Nadam se da se vise nikad nece desit' da selektor nasih juniora do par dana prije nekog takmicenja, iz raznoraznih razloga, ne zna na koje igrace moze da racuna.
Ali mogu samo da se nadam...
Posebno mi je bzvz cinjenica da ova generacija nije odigrala u CG nijedan zvanican mec (da ne pominjem turnir). Rado bih ih isao gledat'.