Ali zato sebe pozivaš kod mene na mušlje.
Pa super uzeću 3 kg i gledati te kako ih spremaš. [emoji1787][emoji8]
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Printable View
Za to treba da imas pasos :)
Ne, moze i bez pasosa ali ima jedno mjesto, nije daleko mnogo samo treba pasos...
Nebitno. Nikakav vip, samo mi je to bio tok misli kad si rekla napravi jer mi se to nesto slabo ikad pravi u pg...A ima mjesto gdje upraznjavano da pobjegnemo i da pravimo u prirodi. Izvini
Kako smo od mušlji došli dovde.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...be54fa5f51.gif
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Ne znam. Gotov pred spavanje. Ja se eto malo salim i tako to. Ne zamjeri
Pa praij(TE) nema potrebe da se ja tu nešto ubacam.Ja san samo nešto naivno rekla ka što naivno mi je omjer vina i mušlji 1:1 a ti uživaj sa ekipom.
A što se pasoša tiče ja bi ovaj jedini što imam najradije da ga spalim.Toliko o tome.Zabolje me za jebene pasoše.
[emoji3518]
Pa nisam uspio da nadjem onaj bas biohazard. Ajde da ne spamujemo. Manje vina. Laku koc :)
Uvijek ih prvo potopi u vodu, da se ispere pijesak ako ga ima i one trave skine ako visi. Evo jednostavni recept, krenuh da kucam ali nađoh na netu i saznah da ovo slično kako mi pravimo doma u Novi zovu mušlje Karatoč. Razlika samo što se nekad ne stavi paradajza, palata ili sosa, šta već ko ima doma, i na kraju prospeš prezle. Taman ti ne treba leba, prezla zgusne sos/toć pa samo jedeš/srčeš iz školjki :)
https://www.radiodux.me/vijesti/domacica/musulje-dagnje
Bješe li i za njih ono pravilo, te nas je učio profa geografije u osnovnoj - jedu se samo u mjesecima koje u sebi nemaju slovo r? Isto nam je govorio i za sjeđenje na betonu :D
"Bješe li i za njih ono pravilo, te nas je učio profa geografije u osnovnoj - jedu se samo u mjesecima koje u sebi nemaju slovo r? Isto nam je govorio i za sjeđenje na betonu."
Jel ovo apRil [emoji1787]
Blago meni. [emoji1787]
Znao sma da je to pravilo za krapa, nisam znao za mušlje
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
A bogami kakvo je stanje danas i sa vremenom i sa privredom, bojim se da ta pravila više ne važe ni za jedno navedeno, no eto, memorija duši :)
NA PRČANJU ODRŽANA TRADICIONALNA MUŠULJADA - Radio Kotor https://share.google/I9WLUwh7f4Z2YpoX3
Zadnja slika ima 2 tece.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Gdje se zbiva? Kod svetionika vidim da su ove fotke? Ispred bogorodicinog dolje?
Sad dok jedemkolac, razmisljam sta sam sve danas strpala u sebe. Bananu, kolac, cezar, baklava, batak i krompire, jutarnja kafa dupla, pa jos jedna za put, pa jedna u gostima i jos jedna napolju. I cc zero. majko sveta.
Ja slatko baš ne jedem ali mi nekad u sred noći i to daleko iza ponoći legne onaj vanila burbon sladoled.
Preliven karamelom.
Kapri na štapić znači ne znam kad sam valjda me puče nešto nostalgija za djetinjstvo.
Sad mi je zlo.
Kako čovjek kad se odvikne od šećera ne može više ni čokoladicu pojest.
Pire od koštanja srumom i šlagom.
Sladoled burbon vanilla sa karamelom jedna od onih noći a ne uzeh je.****. [emoji1787]
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Kako bi sad ogulio vanglu obotnice na salatu, mff [emoji28][emoji28] ceka se akcija u konzum ili lidl pa da uzmem [emoji28][emoji28][emoji28][emoji28]
Sent from my SM-S928B using Tapatalk