grebem majkinu teglu dzema kasikom ko da sutra ne postoji
nothing comes from violence and nothing ever could
a sad bih mogao nekog kajmaka - da ne kazem skorupaimam dobrog hljeba i nista mi se ne jede bez to :P
Suši. A ne smijem pa trpim do śutra.
E pod hitno moram naučiti da pravim ove makarune, iliti po naški makarule, sramota da nisam do sad.
![]()
je li ovo boranija![]()
Jok tjestenina u obliku boranije boli kako je dobro![]()
Dje pomenu boraniju.. Majka je nedje davno dvije godine zaredom 'slucajno' za ocev rodjendan spremila boraniju koju ne volitrebalo je vidjeti taj pogled hahaha
Ozbiljno? E to nisam znala, meni su njoke male, okruglice, ovalne i debeljuškaste..
da, njoke su manje, ovalnesluze se sa spanacem
![]()
Hahahahha
U sos za pašticadu može da ide i pašta po volji, i njoke i makaruni. Nekad davno, baba je pravila makarule mix pšenično i heljdino brašno i jeli smo uz raštan i kaštradinu/kobasice. Makaruli su bili duži, motale su ih na one igle za heklanje, a makaruni u HR su kraći. Zanimljivo svakako kako različito a slično![]()
Jesu one fensi njoke iz kese italijanske. U Boku ovakve su domace njoke.
Nesto slicno.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
I uz šta jedete ili koji sos?
Gulas, teleci ili od divljeg praca.
NJOKADA ALA MAKA 2020 Resursni centar Kotor https://share.google/RsINAZXSyuxGpA9BD
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Last edited by crane_operator; 02-02-26 at 21:32.
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Thanks![]()
alo veci sam ja bokelj.
ovi dosli iz madjarske, jedu njoke sa gulasom![]()
Pita sa jabukom iz Sicilije,ili tufahija Pod volat...
Tetka mi napravi te dvije stvari milijardu x bolje,ali neću da je mučim pa se zadovoljim ovako.
...
Gambori u crvenu buzaru i dalmatinsko varivo, ruzmarin, kuvana krtola, postup i ko voli vrganj
kako sam se ostetila za rucak...
nothing comes from violence and nothing ever could
Ako ko nije znao, sarma valja i posle 14 dana u friideru, iako kau do 7 max![]()
Ostade mi 10-12 sarmi, zaboravih na njih skroz, mirisae kao prvog dana, e vala neću ih bačat pa da će sve splamćet. Pola pojedoh, pola zamrznuh, ovo je bilo prije neki dan, preteka' sam
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Nešto se mislim o mušljama.Mislim ja nisam sa primorja ali ona slanoća u buzare je što ih možda prije ne potope u vodu jer su same po sebi slane.
Sinoć sam mušlje spremala iz nekog uzgajališta sa kamenara obično prije potopim ih u vodu, ovog puta nisam znači bilo je slano ka more samo jadransko.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks