Pa svejedno ako mu nije ostavio vise prostora to ne znaci da ovaj treba da ga udari... mogao je da se vrati iza njega u krajnjem slucaju pa bi to razjasnili nakon trke.
Printable View
Pa svejedno ako mu nije ostavio vise prostora to ne znaci da ovaj treba da ga udari... mogao je da se vrati iza njega u krajnjem slucaju pa bi to razjasnili nakon trke.
Pa sad..sigurno ga nije namjerno udario,vjerovatno je cimnuo desno da se i Weber pomjeri i nije mi jasno zasto je zadrzao putanju kad nije imao nikakve sanse da odbrani poziciju a doci nekome ravno pa se onda povuci iza,ne ide bas.. :)
Pazi, Webber je bio u safe fuel modu, to znaci -10 - -15% snage, to je znao Horner, Vetel i svi.
Ovaj nije imao sanse da se brani, kad je vidio koliko je Vettel brz, i kad je vidio da nema sanse protiv njega, trebao je da ide desno i da mu otvori put, ovaj je samo nastavio pravo.
Ja vam sad kazem, 99% nece biti ugovora.
Nego, jeste culi konverzaciju izmedju DEDE i NJEGOVOG izinjera?
I: bice nekih 2-3 milimetara kise
DEDA: ne zanima me koliko milimetara ce biti, mene zanima koje gume da stavimo...
Vettel je kriv 100% nema priče da je bio brži ali pri preticanju on skreće i pravi kontakt!!!!
Dobar je vozač ali neiskusan mnogo.
ja čuh, no se smijah prevodima onih somova...
stvarno čudna reakcija vebera, ali vetel je taj koji je mijenjao pravac i ima i on krivice za kontakt.. prećeraše sa fuel save, sad im je to izgovor za razne za*ebancije (kao meklaren juče - samo da spriječe duel vozača).. msc i rozberg dobri, ferari - smiješan..
DEDA kaze da su napredovali u odnosu na Red Bull:
http://www.bild.de/BILD/sport/motors...t-platz-4.html
Sad su brzi kad su prazni, juce su napravili dobra vremena, ja mislim da DEDA ima treci ili cetvrti najbrzi krug i pred kraj je imao ista vremena kao Webber.
A sto bi ovim momcima iz ferrarija te padose :)
kakva situacija..
Isao je malo, ali premalo.
vetel je na kocenje dosao sa unutrasnje strane puno brži od Webera.
ni jedan ni drugi nijesu na idealnoj putanji i vetel na moze uc kako treba
u desnu krivinu. veber je htio da ga gradi da ostane i da on ostane na sredini,da paralelno uđu u lijevu krivinu i da poslije on ima prednost
kao unutrasnji. ali vetel kao ludak za volanom to nije pustio već je htio da ga izgura prije ove desne.
čudno mi je kako veber nije pretpostavio (treba da zna karakter kolege) da vetel ne *ebe živu silu i da mu neće popustiti i početi da koči.. jer ludak u ovakvim situacijama ne zna za kočnice..
E pa ludak ispade i ispushi ga :D
Gotivim vetella, al ono ponashanje posle ispadanje juce je bilo pravo *****sko ....
Vettel: "Mark’s car hit my rear right wheel and I went off – there’s not much more to say."
hahaha :)
koji kralj :D
Moram li svemu da vas ucim?
Slike odozdo prema gore
1. kad je vidio da ce Vettel sa lijeve strane iznenadio se i instiktivno skrenuo pud njega
2. i 3. ne mogu da uhvatim pravi momenat a i kamera je sa lijeve strane, uostalom video govori sve, u tom zadnjem trenutku je okrenuo volan ka njemu ...
4. nema naglog pokreta Vettela osim kada je krenuo u preticanje...
ovo su dueli zbog kojih se gledaju trke, voze pun gas, nema odstupanja.. platio je vetel zbog viška adrenalina i neiskustva (?!), imao je dosta pehova ove sezone i vjerovatno je nezadovoljan, nervozan.. ponašanje poslije incidenta je bilo djetinjasto i to mora da prevaziđe! a vjerovatno je i znao ako zadrži unutrašnju putanju, da će morat da koči jako i hamilton ga obilazi..
nije se iznenadio, nego mu je ostavio prostora vrlo malo, da vozi između bijele linije i njega, jer je htio da ga gradi da ostane on na sredini,da paralelno uđu u lijevu krivinu i da poslije on ima prednost
kao unutrasnji. a vetel pravi pokret desno, ka sredini jer nije mogao drugačije uć u krivinu, a da ne izgubi poziciju od hamiltona..
i red bull krivicu stavlja blango na webberovu stranu... sve fino objashnjeno...
http://f1.gpupdate.net/en/formula-1-...eated-equally/
Cuj, iskren da budem, imao je mjesta...
Kako je srecan...:
http://www.youtube.com/watch?v=AfP1T...layer_embedded
tačno fabija, bilo je mjesta..
veber je postupio trkački - držao svoju putanju, pun gas i ostavio prostora da kolega vozi stazom, da ne izlijeće!
vetel - trkački, pun gas, ali kad je vidio da ne bježi veber od njega(što i nije morao) pokušava na silu i :trashcom: !!
Tja...Dok se dvoje svadjaju,treci koristi.
Webber je cuvao gorivo i bio sporiji i znao za to i u takvoj situaciji ne moze bas da pretenduje da drzi sve iza sebe po svaku cijenu.
Vettel je bio brzi (da nije krenuo on,krenuo bi Hamilton na obojicu) i bio je vise nego pola bolida ispred (zadnja desna dotakla prednju lijevu).
Sto se tice skretanja u desno,ne znam je li genijalnija prica "a cus,htio da ga prepane":rolleyes: ili Pesikanovo "Nikol Fleminger" i "Webber prvi u poretku konstruktora"
Da bi se uslo kako treba u narednu krivinu za lijevom rukom i mora se iz njegove pozicije (lijeva ivica staze) otici desno,samo je problem sto je ocigledno mislio da ga prelazi dovoljno i bilo je prerano.
Zna li neko ovog Pesikana?
On je debil, totalni.
I mos ga jebat.
Znam da cita forum.
najbolje da bacimo bombu na RTCG :)
Ma neka pustaju Coultharda i kompaniju.