Tko kaze da ne moze? Odlicno moze. Ali samo u vlastitom prenocistu, dok svaka prica o "divljim Rusima koji trebaju biti smjesteni u rezervat, jer su drugorazredni turisti" je nekorektno generaliziranje i neprikriveno sirenje mrznje.
Printable View
Turizam je svuđe na svijetu pakao za mještane, ne znam šta se glupirate sa razlikama između Rusa i zapadnog turiste. Sve i da postoji jasna razlika, nije toliko velika. Ko god je malo putovao zna da turistu uglavnom boli uvo, i da to ne zavisi mnogo od toga odakle taj turista potiče. A od zemlje domaćina zavisi kako će da se ponese, i da lupi po džepu za svako nepoštovanje zakona.
Ko god da je malo putovao zna da se skoro nidje Rusi ne mijesaju sa ostalim gostima, tako da imas hotele u Antaliji i djelove obale rezervisane samo za ruse, u grckoj gradove kao sto je Paralia ili ostrva rezervisane za srbe i ruse i nikog vise u Spaniji citave male gradove napravljene samo za ruske turiste, daleko od pravih turistickih centara, na Tajlandu imas takozvane Russian free hotele... I da ne duzim ;)
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Imaš "rezervate" i za Engleze i za Njemce, i za...
Nigdje u Evropi (nisam bio u baltičkim zemljama) nisam vidio tu odiozu premo Rusima kao turistima, a koja bi sledstveno njihovom tzv. razularenom ponašanju morala postojati.
Da se razumijemo, CG turizam bi bez Rusa bio ugašen... Al takva klijentela kojoj Au tvrđave nijesu interesantne je neodrživa na duži rok (to je cjelokupna poenta)...
Sent from Tapatalk
Petrovac pola plaze nema tus,onaj dio dje nema lezaljki
Moramo da zamolimo turiste da ne uključuju klime kada sa plaže dođu kići. Jer oni su krivi što pola CG nema struje jer su uključivanjem klima uređaja opteretili elektro mrežu u CG.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Prošli put su im tri trafostanice izgorele u 4 sata ujutru tako da se nijesu mogli vadit na turiste.
Ulažu se te silne pare od turizma u infrastrukturu.
Sent from my Redmi Note 2 using Cafe Del Montenegro mobile app
U infrastrukturu dzepova ovih naših direktora i vladara....
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Možda ovaj osmjeh na kraju govori da se šališ.
Ako nije tako onda mi zbilja nije jasno otkuda kod tebe potreba da dovodiš u sumnju nečije riječi samo zato što ne odgovaraju tvom ubjeđenju ili predubjeđenju?
Ne vjerujem da si zaboravio kako je izgledalo i kako se prošle godine završilo kad si lažima nazivao informacije koje sam podijelio sa vama, čini mi se na ovoj istoj temi.
Nema potrebe da se zbog svojih znanja i saznanja iz oblasti turizma (kojih evidentno ima) postavljaš kao vrhunski autoritet, čija se ne poriče.
Veze nemam o cemu pricas sto se tice kako je izgledalo i sta je izgledalo.
Sto se tice ovog prvog dijela, iz licnog iskustva pisem a ne ubjedjenja. Bukvalno sam bio u djelovima Spanije - Grcke - Turske gdje je sve napisano na ruskom, imaju restorani sa konjskim mesom i vrlo slicna atmosfera kao u Budvi. To su bukvalno ruski rezervati i zemlje su pametno odradile tu segragaciju.
Ne kazem da SVAKI ruski gost treba biti udaljen ali oni mass gosti najgori, slete i zadrze se 7 dana na istom mjestu radeci nista, to treba rijesiti
https://www.youtube.com/watch?v=nX3CQ6Ipgco
Samo da potvrdim da su vecinski Rusi krmci, makar ovi sto nam dolaze za svedski sto. Krmci jedu sve sto moze da se proba, za njima je ocistit nemoguca stvar, 2 Rusa napune onaj veliki sto za 4 ljudi tanjirima i casama. Dok postoji stvarno manja ali odabrana klijentela koja ne ide na ove obroke, vec narucuju, al su tezine opet nevjerovatne, mnogo preseravanja, zahtjeva uz sjajno sporazumjevanje jezikom sa njima...
Послато са GT-I8190 уз помоћ Тапатока
Muke sa mas turizmom u DBV part 2
Turistkinja pustila dijete da obavi veliku nuždu par metara od Straduna
Neću nabrajati zemlje u kojima sam živio, niti one u kojima sam kao turista ili drugim povodom boravio malo duže nego što recimo prosječan gost provede u Crnoj Gori. Ostaje ti da vjeruješ ili ne.
Nadam se da se nećeš naljutiti što ću te podsjetiti na našu konverzaciju, koje se eto ne sjećaš, iz februara prošle godine
Februar 2016
Stradivari:
Moji prijatelji iz Norveske su htjeli da dovedu grupu (160 do 180 gostiju) u aprilu, na tri nedjelje, ali im je receno da je hotel (i depadans) u potpunosti rasprodan vec od 9.aprila.
Gandalf:
Stradivari pozdravi te prijatelje iz Norveske sto u bijelu dovode 200 gostiju na 20 dana.
Molio bih za ozbiljnost
Stradivari:
Hoćeš li se, Gandalfe, postidjeti zbog svojih riječi i neobičnog načina komuniciranja ako ti kažem da će tih 160 do 180 Norvežana biti u Delfinu u martu. Stižu čarterom na tivatski aerodrom 28. (ili 29. februara, nisam siguran), a vraćaju se 20. marta.
Možda sam pogriješio što sam im taj hotel preporučio, ali eto... Tražili su da bude malo izolovan, da bude što bliže obali, da ima zatvoreni bazen...
Gandalf:
Hocu se postidjeti.
Znas zbog cega? Sto uopste ulazim u raspravu sa tobom i slicnim tebi.
Skandinavci lete carterima za Dubrovnik kad dolaze u CG sto im je 4 puta jeftinije nego da slete u tivat. Ali mozemo odje rekla kazala koliko hocemo do ujutro…
Pusa za tebe. Sledeci se put ne istrcavaj
Naravno, sve je bilo upravo onako kako sam i najavio.
Ja znam da tebi posao dobro ide i, vjeruj mi, drago mi je zbog toga. Ne znam da li bih ti se u ime mojih 15-20 vremešnih ali itekako živahnih norveških prijatelja mogao obratiti u septembru, ukoliko na kraju Crnu Goru izaberu za aktivan odmor
Neće da prizna vala da mu pištoljem prijetiš :D
http://www.vijesti.me/vijesti/ucesni...olasinu-945865
Ovo je zdrav - odrziv i unosan turizam.
Kad je Dule Rakitic pocinjao sa ovom pricom, zazirali su ljudi cu Tango u Kolasinu... Nazivali ih imenima, sprdali im se, podrugivali...
Sada ce ova manifestacija da donese Kolasinu od 6000-9000 nocenja, sadrzaje i za ostale turiste koji su tu radi nekih drugih stvari, napunice lokale, restorane, smjestaje, markete itd itd.
Mogu reci da sam ponosan sto poznajem organizatore i sto se njihov entuzijazam na kraju isplatio...
Svaka cast
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk