Page 327 of 729 FirstFirst ... 227277317323324325326327328329330331337377427 ... LastLast
Results 8,151 to 8,175 of 18209

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Eto, ja sam u stvarnosti cetinjska seljacina koja ponekad dolazi u BD da se malo kupa u moru pa da naruci salatu od hobotnice kod Niklanovica.
    Nemam nikakav koncept za turizam u CG, jer nisam niti turist niti ugostitelj ...
    Zbog cega se onda osjecas prozvanim da komentarises nesto o cemu nemas koncept ?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    9,694
    Thanks Thanks Received 
    6,016
    Thanked in
    2,295 Posts

Razumijem da neko dođe u CG jednom, i da ne zna šta sve nudimo... Al da dolazi 10ak god, a i dalje nema pojma, to može samo ruski turista...

Sent from Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    1,023
    Thanks Thanks Received 
    4,115
    Thanked in
    2,318 Posts

Не разумијем се много у туризам, али је мој утисак да су већина руских и украјиниских туриста у ЦГ резиденти, односно имају неку некретнину, врло слично Србима, односно дијаспори.
    Класични туристи су за мене непознаница, но рекао бих да међу њима ових горе има понајмање.

Што се тиче понашања, туристи ко туристи, али ови руски резиденти су у сваком послу били релативно коретни и уљудни, да не говорим о мојим пријатељима који су јако фини и културни људи, војна лица чак пуна разумјевања за наш улазак у НАТО
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Pa iskreno i ne treba da ga zanima. Ako cemo bas iskreno, ni pola posjetilaca ovog foruma(ako ne i vise), blage veze nema o mjestima o kojima Gandalf prica(dobrodosao nazad btw). Za ostatak sugradjana ne treba ni pricati, pola PG do prije 5 godina nije do Ulcinja znalo da sidje.
    MI smo krivi jer smo MI osjetili dolazak odredjene klijentele, i prema njima pravili ponudu. Nismo razvijali ostale usluge dalje od VODA, PLAZA, Plazni bar/restoran
    I sad su nam rusi krivi jer su tu. Pa mi smo se samo presaltali sa srba, kosova, bosanaca i makedonaca na njih.
    Kako smo to uradili. Ista usluga za mnogo vece pare. I sad su svi oni krivi, a mi zbunjeni sta se desilo

Thanks Thanks Given 
    9,694
    Thanks Thanks Received 
    6,016
    Thanked in
    2,295 Posts

Nijesu oni krivi naravno... Mi balkanci smo još gori od njih... Rusi tačno odgovaraju našim turističkim radnicima...

Sent from Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Kave veze ima slika MSC kruzera koji ispušta fekalije tačno pred stajanje u luku sa Ruskim turistima ako može neko da objasni ???
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    1,209
    Thanks Thanks Received 
    729
    Thanked in
    529 Posts

Nikakve, no ljudi riplajuju a ne kvoutuju. Valjda.

Sent from my Redmi Note 2 using Cafe Del Montenegro mobile app
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Kave veze ima slika MSC kruzera koji ispušta fekalije tačno pred stajanje u luku sa Ruskim turistima ako može neko da objasni ???
    Evo ja da pokusam ne sa stanovista ugostitelja nego sa stanovista turizmologa.

Rusi su metafora, za los uticaj na turizam. Jer ne zele nista drugacije, nemaju kulturu putovanja itd

Kruzeri su isti kancer bilo kog turizma jer oblikuju destinaciju svojim potrebama. Tako danas kotor ima 200 suvenirnica koje "valjaju" iste magnete iz kine i parce pice od 3eur,a ne autenticnu bokesku kulturu i kuzinu
    . da ne pricamo o zagadjenju, overcrowdingu i ostalim problemima.(kome nije jasno neka se vrati stranicu dvije unazad i pogleda starwalkerov clanak o dubrovniku)

Tako i rusi, diktirali su potarznju za betonom, cinkom, seljanom to su dobili i sad je potez od Budve do Ulcinja ruska destinacija u koju zapadni turista ako jednom zadje nikad se ne vrati....
    Da je srece nista od ovoga ne bi mijenjali, i sad bismo bili najljepsa destinacija u evropi :
    Last edited by Gandalf_White; 06-07-17 at 00:00.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Razumijem da neko dođe u CG jednom, i da ne zna šta sve nudimo... Al da dolazi 10ak god, a i dalje nema pojma, to može samo ruski turista...
    Sent from Tapatalk
    I Ruski i Srpski i svaki drugi… Napravili su kuce Zabljaku, kupili stanove u Budvi ili H.Novom , ocajnicki pokusavaju da ih preprodaju a prodaja stala. Zarobljeni su u tim svojim nekretninamai gdje godisnje imaju obavezne troskove za porez, smece, struju, vodu… Dovode ljeti prijatelje u nadi da ce im ih utrapiti, daju ili izdaju poznanicima vjerovatno sa istom namjerom, a i istini za volju u svome mogu da rade sta god hoce, a i cijena zivota u C. Gori im je mnogo manja nego u npr. Moskvi, ako ostanu mjesec dana na hrani ustede avionsku kartu, a ko biva ljetuju…

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Pa iskreno i ne treba da ga zanima. Ako cemo bas iskreno, ni pola posjetilaca ovog foruma(ako ne i vise), blage veze nema o mjestima o kojima Gandalf prica(dobrodosao nazad btw). Za ostatak sugradjana ne treba ni pricati, pola PG do prije 5 godina nije do Ulcinja znalo da sidje.
    MI smo krivi jer smo MI osjetili dolazak odredjene klijentele, i prema njima pravili ponudu. Nismo razvijali ostale usluge dalje od VODA, PLAZA, Plazni bar/restoran
    I sad su nam rusi krivi jer su tu. Pa mi smo se samo presaltali sa srba, kosova, bosanaca i makedonaca na njih.
    Kako smo to uradili. Ista usluga za mnogo vece pare. I sad su svi oni krivi, a mi zbunjeni sta se desilo
    My sentiments exactly (c) Nemam sto da dodam.
    Svaki pokusaj prebacivanja krivnje na potrosaca je zatvaranje ociju pred vlastitim neprofesionalizmom.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Ruski vlasnici nekretnina su stabilni izvor novca za crnogorski proracun i garancija zaposlenosti tisuca radnika sirom CG.
    Ocigledno je da tijekom boravka, koji kod nekih traje tri mjeseca, ostavljamo vise novca u ducanima i konobama od mjestana.
    Stovise svatko zna da svaka usluga u CG ima dvije cijene - onu normalnu i onu "rusku" koja je ponekad dvosruko veca Poznajem odredjenu kolicinu Rusa kojima rijetko pada na pamet da provjere je li cijena koju trazu Crnogorci fer cijena.
    Dakle rekao bih da smo pozitivni faktor i za crnogorsko gospodarstvo, i za blagostanje pojedinaca, cak i onih koji nisu spremni za podnositi poreske prijave
    Sto se tice kulture ponasanja, nikome od nas ne pada na pamet divljati po gradovima i selima u kojim zivimo. Ne bacamo smece mimo kontejnera jer nemamo "turisticku" svijest i prihvacamo Crnu Goru kao drugu Domovinu.
    Razumijem bijes turistickih radnika i agenata kod kojih ne kupujemo sobe u 1 ili 2-star kucistima za 40-50 eura po danu iliti odbijamo "superponude" za izlete, ali sto mozes ... life's a bitch

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

A+A

Odluci sta si turista ili rezident.. Rus ili cetinjani

A sto se tice "rezidenata" rusa, i oni su kancer Crnogorske privrede i unistili su zivot obicnog covjeka

Kupovali su nekretnine u vukojebinama i za iste placali stotine hiljada eura, posto imaju istacan ukus za beton i cink tako su unistili sve cega su se dohvatili, da ne zaboravimo zbog "Ruskog sela" kotoru prijeti izbacanje iz Unescoa, budva je postala ciganska mahala a ovdje dje sam ja kupili su svaki pedalj zemlje i napravili vikendice koje sada trunu jer nece niko da ih kupi

Ovdje bi samo rus bio dovoljno pametan i obdaren ukusom da kupi nekretninu za 2000-3000 po kvadratu. Lokalci mogu da zaborave da ce ikada kupiti nekretninu.

Inace od kad je rublja pala, CG je za Ruse vrlo skupa destinacija
    Last edited by Gandalf_White; 06-07-17 at 07:56.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Ja sam i jedno i drugo. Dok sam na Ct Cetinjanin sam, ali kad idem, recimo, da boravim dva-tri dana na FKK, onda postajem turist
    Sto se tice ostalog, meni je stvarno tesko da komentiram tvoje izjave, i to zbog toga da za svaku gragnju u CG ima odredjeni broj zakona i pravila. Nitko ne moze sagraditi visekatnicu u Kotoru ili bilo gdje tek tako. Svaki dizajn-projekt treba biti odobren u nadleznim organima, za svaku gradnju trebas dobiti dozvolu u opcini, proces gradnje nadziraju nadlezne drzavne agencije i td.
    Niti na jednom koraku "zli Rusi" nemaju niti pravo veta, niti ikakvu slobodu. Dakle preporucio bih tebi da se sa tim komentarima obratic nadleznim drzavnim iliti opcinskim organima drzave Cene Gore.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Svaki odmor u inozemstvu je danas lukzus za vecinu Rusa. Ali ova cinjenica je vise problem za crnogorske hoteljere i ugostitelje, jer vecina ruskuh vlasnika nekretnina nemaju problem s novcem. Stovise, i u tome se slagam s kolegom pg020, za vecinu ruskih "vikendasa", posebito za Moskovljane, CG je upravo jeftinija destinacija ...

Thanks Thanks Given 
    1,454
    Thanks Thanks Received 
    5,785
    Thanked in
    2,718 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Da je srece nista od ovoga ne bi mijenjali, i sad bismo bili najljepsa destinacija u evropi :

Moj Montenegro je onaj iz Bajaginog spota

Neprepoznatljivo
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    4,214
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Jesmo li imali mi neku promociju u Poljskoj? Ove godine neuobičajno puno automobila sa poljskim tablicama. Jel' to još neko zapazio?

Sent from my Motorola 8400
    Poljaci tradicionalno dolaze, mislim da ih bude preko 70-80.000 godisnje... Ambasada njihova ovdje radi svoj posao dobro, a sto je najgore svake godine njihovi turisti imaju nekih pehova...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Moj Montenegro je onaj iz Bajaginog spota

Neprepoznatljivo

E to je ta CG kao turisticka destinacija. Cisto more, ciste plaze, nema divlje gradnje, nema nebodera pri moru, nema vikendica u vrh svakoga brda dokle pogled seze...

Ovo sad je DPS-ov "odrzivi razvoj" , samo gradi pa dje se stigne.

Mogli smo da zadrzimo orginalnost i da budemo medju top 10 destinacija na svijetu i da svi zivimo kao bubreg u loju

Ali je DPS odlucio u jednom trenutku da su Rusi strateski partneri i investitori, mijenjali su zakone i korupcijom izdavali dozvole i pochkali se u vecinu obale. Zato sad imamo paradoksalni turizam, takozvani /na vrat - na nos/ kad bismo sve a ne mozemo nista.

Ja cu uvijek ostati pri stavu da se ne moze mijesati Zapadni i Ruski turista, na istoj plazi, gradu, turistickoj atrakciji. To je moglo masu pametnije da se uradi. Mada nije ni sad kasno da se spasi ovo sto se spasiti moze.

Potraznja za ruskim favelama i betonjerkama je blizu 0. Vecina agencija u BD mjesecima (neke i godinama) nijesu prodali ni jedan stan, jer rusi vise nemaju para a zapadnjacima ne pada na pamet da kucu za odmor kupuju na 12 spratu pod plocom za 200 000 eur To moze samo ruski mozak da napravi i da kupi

Quote Originally Posted by Ben Dover View Post
    a sto je najgore svake godine njihovi turisti imaju nekih pehova...
    Poljaci i Cesi Trecih nema. Kad neko pogine u planinu ne pitamo odakle je nego jel Cheh

Thanks Thanks Given 
    1,209
    Thanks Thanks Received 
    729
    Thanked in
    529 Posts

Ja sam čuo da zapadni turista prije nego ode neđe na odmor stavi onaj butt plug, da ne zagađuje zemlju domaćina. To su tako stidni gosti da se stide olakšat se kad su neđe u posjetu. Ali mene je Gandalf najviše razočarao. Rublja vrti đe burgija neće.

Sent from my Redmi Note 2 using Cafe Del Montenegro mobile app
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    2,543
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    ...
    Sto se tice ostalog, meni je stvarno tesko da komentiram tvoje izjave, i to zbog toga da za svaku gragnju u CG ima odredjeni broj zakona i pravila. Nitko ne moze sagraditi visekatnicu u Kotoru ili bilo gdje tek tako. Svaki dizajn-projekt treba biti odobren u nadleznim organima, za svaku gradnju trebas dobiti dozvolu u opcini, proces gradnje nadziraju nadlezne drzavne agencije i td.
    Niti na jednom koraku "zli Rusi" nemaju niti pravo veta, niti ikakvu slobodu. Dakle preporucio bih tebi da se sa tim komentarima obratic nadleznim drzavnim iliti opcinskim organima drzave Cene Gore.
    To je to!

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

"Ti meni licis na nekog tko je ubio roditelje pa zatrazio posebni odnos prema sebi kao prema siroci" (c) Leslie Waller "The Banker"

Thanks Thanks Given 
    9,694
    Thanks Thanks Received 
    6,016
    Thanked in
    2,295 Posts

Nego objasnite mi koga boli **** za Au tvrđave...? blue:

Sent from Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Nego objasnite mi koga boli **** za Au tvrđave...? blue:

Sent from Tapatalk
    ... koga od TURISTA ...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Lele...

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Kuku...
    Istina bode oci, tvoja demagogija daznt vork ... sto mozes ...
    Last edited by A+A; 06-07-17 at 18:42.

Thanks Thanks Given 
    9,694
    Thanks Thanks Received 
    6,016
    Thanked in
    2,295 Posts

Može da ne prima goste koje ne interesuje ništa sem da riljaju i loču, i uživa sa ovima koje interesuju Au tvrđave... :mrgreen:

Sent from Tapatalk
    #fakenews

Page 327 of 729 FirstFirst ... 227277317323324325326327328329330331337377427 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)