Teško ih je naći, ali vjeruj mi kad ih nadju firme ih cuvaju, ne kao na zapadu ali ih cuvaju.
Da bi u CG došao svojim radom do pozicije menadžera / direktora hotela (ne pričam o Žarku Radulovicu i Purku) moraš da dobiješ 2-3 chira i da zaboraviš na spavanje. Ali jednom kad dodjes do te pozicije plata je 2000+ eur.
Ne moze ručak za 2 da bude 30eur a konobar da bude plaćen 1000, nikako. Konobari skoro svuda rade za baksis, i dobar će konobar uvijek zaraditi dje god bio.
Ne možeš recepcionera platiti 1500ako je soba u hotelu 70-100eur za 2. I da ne duzim.
Crnogorci će krenuti naprijed kad shvate da je komunizam prošao i da sve što se radi, radi se zbog profita... nema ljubavi ni protekcije
Mi smo divalj narod, treba iz srži da se mijenjamo... danas na desetom kilometru od granice BiH i CG(od trebinja) stanem da ispalim cigar na proširenje i zapanjim se...
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...c7f39be71d.jpg
Deponija... i to nema kuća tamo pa kontam da graničari i oni što rade špediter bacaju jer je dosta onih pakovanja za jela za ponijeti...
Haos.. sramno... zalosno
Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app
@montenegrina
Sve stoji da su oni ispred nas i to. Ali jednostavno neka kultura, ne znam sta je...
Setamo stradunom a on ozvučen cijeli idu neke lagane Hrvatske pjesme, pa onda božićne itd. Sve stranci u gradu, ali njih ne zanima, ide to što ide... uvece koncert gradske muzike, pa sljedeću noc crkveni horovi..
Otišli u tržni centar 10km od dubrovnika , čuju nas ljudi da pričamo engleski hoće da se slome oko nas da nam pomognu...
Dok 40km odatle (što je po zapadnim standardima blizina predgrađa) u sezoni samo narodna i samo plazni barovi. Ni jednog hotela itd... nijesam pametan baš ne razumijem.