Uh, postavljas neka pitanja koja ce mene vjerovatno sjutra pitat moje dijete... kad bude imalo 5 godina..
Pa vidi ovako, prvo, ja i ti nemamo bas isto shvatanje o tome sta dusha predstavlja. Nego dobro, svakako se slazemo u tome da dusha nije nikakav organ, fizicki dio tijela..ali svakako nije ni sredstvo kojim taj tvoj Bog manipulise ljudima, kako je tebi tvoja vjera 'objasnila'. Ponavljam, relativan je pojam i to je za neku drugu temu.
Prema tome, ta ista 'dusha' nam sigurno ne moze pomoci u trenutku kad umiremo. Ne znam da li si znao ali uzrok prirodne smrti je starenje organizma. Covjek stari, i to je proces koji traje od samog rodjenja i nastavlja se u toku cijelog zivota. Sto vise staris, sve radnje i zivotni procesi organizma se usporavaju. gubis snagu, tvoja cula gube ostrinu i td i td. Dolazi do raznih bioloskih promjena, kao i kod svakog organizma. Na kraju tvoj organizam se jednostavno ugasi, jer ima svoj rok trajanja, jednostavno receno :)
Druga stvar, opet cu ti reci, procitaj malo vise o molekularnoj biologiji, genima, hromozomima i td, jer ti isti geni nisu nikakve super moci dobijene od Boga, kakvim si ih ti shvatio.
Ma sto to pricas.. Hvala ti sto si mi to rekao, zivjela bih u zabludi. Ipak je to tvoje neko licno, nepotkrijepljeno ubjedjenje savrsen dokaz koji ponistava sve moje dokaze!! Omg, sto cu sad!!!!