Originally Posted by
Fidel Castro
Ja nemam problema sa mrezom i signalom.
Imam problem sa zagrijavanjem telefona gdje me u vise bitnih momenata potpuno izdao. Skoro iskljucivo je to bilo prilikom slikanja gdje kamera jednostavno pocne da laguje, tacno vidis da cak i prikaz na ekranu kasni u odnosu na ono sto ti pokusavas da uslikas, nakon dosta muke izgleda je recimo napravio 10-20 fotki a kad otvoris galeriju vidis da imas 2-3 slike ukupno. Ostale nisu ni zabiljezene. A pri duzem slikanju (vise stotina fotki) redovno pocne da puca po savovima, nesnosan lag do potpune neupotrebljivosti telefona gdje mora da se pauzira, ostavi da se ohladi i onda opet koristi.
Ja sam pokusao sve... prvo sam iskljucio onaj "best shot" da ne pravi mini snimak (iPhone je valjda to prvi uveo) iz kojeg biras fotku koju oces iako mi se svidja ta opcija. Onda sam ugasio jos neke opcije kako bi mu olaksao ali nije to vele pomoglo.
8GB rama nije sjajno ali ne bi trebalo ni da pravi ovoliko problema... Primjecujem da i jako slabo "pamti" ista u pozadini... Jos jedna stvar gdje sam ga imao slomit' vise puta jer kad nesto kupujem sa neta preko pretrazivaca (ne aplikacije). Recimo pocnem da ispunjavam podatke i onda ako dodjem do nekog podatka gdje treba da pogledam u drugom programu (galerija, neki mesendzer i sl.), kad se vratim na ptretrazivac nakon 5-10 sekundi, redovno se stranica sama refresh-uje i izgubim sve podatke koje sam do tada kucao. Ne iskljucujem mogucnost da ovo moze biti i do same stranice ali posto mi se desilo vise puta, na vise razlicitih stranica onda imam opravdanu sumnju da je ipak do telefona.
Sto se mene tice, razocarenje jer me previse puta ostavio na cjedilu i izgubio sa dosta vremena i zivaca pri ovakvim 'radnjama'.
Meni je kamera odlicna i to je jedan od glavnih razloga zbog kojeg sam ga uzeo ali dzabe mu i najbolja kamera ako ima ovakve osnovne probleme pri radu i funkcionisanju. A od tada je Pixel prakticno izgubio 'tron' kad je u pitanju kamera i mogu se naci telefoni sa kamerama koje daju dosta slicne ako ne i bolje rezultate, u slicnom cjenovnom rangu.
A dostina AI stvari koja obicno bude ekskluzivna na Pixel-u (makar u pocetku) ili najbolje na njemu radi kod nas najcesce nisu ni dostupne vec samo za US pa to nije nikakva prednost u odnosu na bilo koji drugi Android telefon.
Ne znam kakvi su novi(ji) modeli. Ne sumnjam da su bolji ali sam prilicno siguran da necu istrazivati.