Doduse podigli cijene skoro
Printable View
Doduse podigli cijene skoro
Ne, sad ce ih duplirat i maknut free dezert.
Dobar je rostilj i hrana al dosta digose cijene od prije koju god a i prosle, sad za te pare mos u restoran koji god oces otic meni se cini.
dje se nalazi ta parma, preciznije?
I ja u Cacak kod Dragise jedem, kobasice mi se svidjaju jer se ne nadimam od njih uopste...a pecenje je cuveno u Cacak inace...Na Zlatibor nisam neko vrijeme svracao, ali je bila vrhunska hrana u Nacionalni restoran, onda Beli dvor i u cuvenu krcmu Gaj, dje je sve domaca hrana...U Novi Pazar je isto odlicno svinjsko pecenje...:D U druga mjesta ne svracam, jer vazda gledam da sto prije stignem :)
Kad se spustis u Budvu, i naidjes na onaj prvi kruzni tok, izadjes na prvu iz njega, znaci desno, i vozi pravo jedno 300-400 metara, pa ces vidjet Parmu sa desne strane, drvenkasti eksterijer, ima i gore sprat bez krova (cabrio), ne mozes promasit.
Nisu prevelike cijene, sredina neka. Ja se orjentisem po cevapima. Obicni su 4e, u kajmaku 4.5, a zeljkovi su 5e.. Ima nedje dje su cevapi po 7-8e, to mi je vec skupo, a ovo je sredina..
Pod volat su 3.5e, sto je jeftinija varijanta.. tako da po meni Parma nije nesto narocito skupa.. sredina kao sto rekoh..
Parma je nedavno digla cijene (sad su npr cevapi 4.5e), ali ne previse.Fora kod njih je sto ako narucis porciju cevapa dobijes za tu cijenu samo njih, a posebno naplate hleb, posebno pomfrit pa te izadje oko 6e, zavisno koliko pomfrita zatrazis.Ranije nije bilo tako nego ti za cijenu koja je u cjenovniku dodje i hleb i pomfrit.
A od kruznog toka ima skoro kilometar, prodje se Norma, pa groblje i onda odmah pored vulkanizera.
Ja najcesce putujem preko Novog Pazara i zna se: cevapi kod Jonuza. Tu cevabdzinicu ne mozes da promasis, tacno je preko puta zgrade opstine Novi Pazar (a unutra je slika druga Tita :)).
Ako volis mantije, pored pomenute cevabdzinice je i prodavnica mantija 'Sidro'. U obadvije radnje sluze (mada ne uvijek) odlicno ki$elo mlijeko (alkohola nema). Cijene su vise nego korektne, a taman dobro dodje i predah na putu do PG / BG.
Ako ides pravcem preko Zlatibora, ja ti mogu preporuciti kafanu 'Rudnicki breg' i to lepinju sa kajmakom i ki$elo mlijeko (drugo nisam probao). To je vec na oko 100km od/do BG, pa ti je mozda malo 'kasno' (ako dolazis iz PG i ako si gladan), ali nije lose za predah i osvjezenje.
BTW, pazljivo procitah sve postove, nijesam primijetio nijednu preporuku za neki riblji restoran u Petrovcu - da li neko moze da da preporuku za neki restoran?
Unaprijed hvala ...
Ako vas navede put preko Romanije u Bosni, samo naciljati neku kafanu sa parkiranim kamionima ispred i jagnjetina je garantovano odlična.
Naručismo dvije koleginice i ja da čalabrcnemo nešto iz 'Sidra'..O, Bože, koji promašaj, od pica sendviča, te su one jele, do pašte s piletinom za mene..Uh..ništa grđe u životu izjela nijesam...Ustvari, možda bi najbolje bilo da se baš kod njih hranim. Ubili bi mi svaki apetit...Prepuno pavlake, bezukusno, taman ka' da su kreča naflitali unutra.. Piletinu mikroskopom tražiš..Razočaranje totalno...
Pod Volat......
Pored Forme dodao bih Obelix na CT...
Bolje reci Sale dje ima dobrog jagnjećeg pecenja :)
Kacamak u Kadmi kod Kadije na Njeguse ali moras imat CG ôbiljezje ako ces da jedes:)
I uvjerenje da ne radiš za SPC.
Je li ta Pecenjara ono mjesto kad izlazis iz PG prema Baru, pa malo prije nekog da li renoovog ili nissanovog servisa ?
Ako jes to mjesto, zimus sam se zadesio tamo... Nije lose.
Nekad mi je bila dobra klopa u mislim da se zvalo Voda u Krsu (na starom putu Pg-Bar nedje u Brda, davno to bijase)
Rostilj u Novome a i sire, je najbolji bio kod Tafre, ali vise nije (iz, nazalost ociglednih razloga)..
To je moj doprinos sto se CG tice...
Na kruznom za aerodrom produzis prema Zeti i na nekih 300m sa desne strane je Pecenjara. Lijevo je neki restoran zlatibor, a i da je najbolji na svijet i u beograd nikada nisam bio...
Ja sam iz Budve i dosta jedem po restoranima, i sto se tice ovakve grill hrane najbolja je kuzina koja je na 200 m od parme u istoj ulici. odlicna hrana (skuplja) je u astoriji i perli, a najbolje po pristojnoj cijeni za pojesti ima Black iris u tq centru. domaca pasta, vrhunski biftek, imaju cak i sushi. Volim poci i u kineski restoran Sangaj (gornji), odlicni su sa nornalnim cijenama. Pica na parce je naj naj kod Vasketa u maradoni (st grad pored zgrade tv bu2)
Sent from my mali mozak using fingers
Obozavam Kineski u bd, a dje je ovaj Black Iris??? U novom trznom centru, jel?
Cevabdzinica Dino u starom Baru: cevapi, teleci bubrezi, pecki sudzuk, koziji sir i peceni patlidzan sa maslinovim uljem i bijelim lukom. Nesto izuzetno.
Cijene: 2x cevapi (porcija je 10 komada), 1x teleci bubrezi. 1x pecki sudzuk, 1x koziji sir, 1x peceni patlidzan, 3x sok, 4x kisjela voda = 32 E.
Moja preporuka ...
Печењара Гурман (ка Голубовцима) је стварно мој фаворит што се тиче квалитета хране и порција. Моје омиљено да поједем једну рибљу чорбу (удробим у њу лепињу домаћу), а после тога карађорђеву са брдом помфрита и купус салате... Можда и не дјелује као превише, али ко је био, зна какве су порције... ;)
Такође да препоручим, од истих власника, када се скрене према Аеродрому, са лијеве стране, хотел Ариа, иста храна и цијене као у печењари, само можда мало љепши амбијент...
У Горњој Горици, можда мало неугледан локал, што се тиче изгледа, али цијене и квалитет роштиља - савршенство! Под плочом, кад се иде према Никшићу, са десне стране пута, прије скретања за екоплант...
У случају да хоћете да добро ручате за мање паре, свакако су одличан избор ученички ресторани: *Планинар (Колашин), *Радовче (близу трга Републике)
Рибљи ресторани - Јадран код Крста у Будви и Ћатовића млини у Морињу...
Znate li dje sve ima u Podgoricu da se uslužno prži meso na roštilj? imalo je kod Siniše, ali čuh da se zapalio roštilj kod njega (valjda ).
Treba mi za neko okupljanje da se isprži 20tak kg mesa.
Evo da napisem preporuke za par restorana, koje sam obisao tokom avgusta ove godine:
- Salas23, na starom putu PG - DG, prije Spuza (ako se gleda iz pravca Podgorice), pored Zete, odlican ambijent i usluga, korektne cijene, preporucujem specijalitet 'kuce': jagnjetina i teletina ispod saca, sa kacamakom, cicvarom i pekarskim krompirom. Odlicno mjesto i za proslave rodjendana,
- Nijagara (na Cijevni, skrece sa Tuskoga puta ka Rakica kucama). Odlican izbor ribe (konkretno jegulja je bila svjeza i odlicno spremljena). Naravno, 'ugodjaj' je bio mnogo ljepsi sredinom juna (dok je rijeka tekla), nego sada, kad nema ni kapi vode. Cistoca i usluga na visokom nivou, cijene korektne.
- Restoran Pelikan u Virpazaru: svjezi i dimljeni krap, salata od dimljenih ukljeva, riblja corba. Nesto vise cijene nego u Podgorici, ali vrijedi svake pare. Usluga odlicna. Jedino je malo nezgodno sto je na sami ulaz sa magistrale, pa ima kola, vozova, pomalo buke itd.
- Savardak, Kolasin. Poslije onoga ognja podgorickoga :), djeluje nestvarno ona 'ladovina u basti ovog restorana. Kacamak koji sam tamo jeo je pomjerio moje 'pojmove' o kacamaku :). Porcija za dvoje je dovoljna za cetvoro. Plus fenomenalno kisjelo mlijeko.
Eto toliko od mene ... MNE ima sjajnu gastro ponudu, po (po mom misljenju i iskustvu) koerktnim cijenama i upravo bi to i trebalo promovisati ...
uf kako bi ja odra' nedje neku dobru cicvaru, kacamak, pekarski krompir i domace vrele pogace sa sirom, a da ne oderu sa cijenom.
ne umiješ odabrat...
Ime li gdje kakav vege restoran?
ma Pod volat.
Bih u "Prag" prije neku noc, piletina u gorgonzola sosu savrsena :D
Glorija preko morace. Pored najjacih pizza u grad, prave i najbolje salate, a porcije su im ogromne, dvoje da se lagano najedu od jedne. U Kiss u Petrovcu, najbolje paste u CG do sad sto sam jeo. Ima dosta mjesta, samo da je novaca vise :)
I od mene preporuka za Gloriju -> tokom avgusta smo nekoliko puta isli uvece da jedemo (Glorija mi je preko puta zgrade :)): jeli smo sjajne pice (moj favorit '4 sira'), supruga njoke u gorgonzola sosu, odlicni su vocni kupovi i palacinke sa visnjama (bas velika porcija), osoblje mlado i ljubazno ... potvrda za velicinu porcije ... a ionako su mi preko puta ulice, balkon mi gleda na njih, imaju nezasticen WiFi prikljucak, pa sam sa balkona imao i Internet konekciju :)