Ja Pozitivnu vidim na ivici cenzusa, a kako sam i ja očajan prognozer... :D
Printable View
Ja Pozitivnu vidim na ivici cenzusa, a kako sam i ja očajan prognozer... :D
Gledah sinoc Pajovica na Tv. Lik nije nista konkretno rekao o svom programu. Prvi put ga slusam i ne djeluje mi da zna sta hoce. Nema konkretnih resenja za probleme. 100 puta je ponovio da ide svojim putem i da nece tu praviti kompromise a sto to znacii koji je to put, nije objasnio. Ne iskljucujem nikog jos ali ... Vidjecemo jos sto ima da kaze.
Hari, zasto mislis da ce Markus i njegov SS uc u Parlament? :)
to je meni domen naucne fantastike (i nadam se da sam u pravu)
mislim da ce front pokupit 90% (u nedostatku boljeg izraza) cetnickih glasova (mozda sam u zabludi,ali mislim da se precjenjuje njihov broj) a ostatak uzet SNP...tek poneke mrvice Kadicu i Dedeicu. Jer kvazivojvoda i pored sminke drzi cvrsto taj tio birackog tijela (sto dogadjaji iz HN potvrdjuju)
Ne razumijem zasto na internet stranama partija ne objave sopstvene liste. Valjda je najvaznije da biraci vide ljude kojima treba "potpisati" povjerenje.
Osim vladajuće koalicije evo i SNP lista
ostali???????Quote:
Izbornu listu SNP za parlamentarne izbore predložio je predsjednik te partije Srđan Milić, koji će biti i nosilac liste.
Prvih deset na izbornoj listi su: Srđan Milić, Neven Gošović, Snežana Jonica, dr Milorad Bakić, mr Aleksandar Damjanović, Zdenka Popović, Vasilije Lalošević, Velizar Kaluđerović, Obrad Gojković i Nataša Vuković.
Zatim slijede: dr Miloje Pupović, dr Dragutin – Bata Raičević, Dijana Anđelić, Aleksa Bečić, Vuksan Simonović, Danijela Đurović, Branislav Ivanović, Radivoje Rašović, Veselinka Peković, Srđan Raičević, prof. dr Dragan Koprivica, Danijela – Danka Marković, dr Branko – Baćo Ivanović, mr Bosiljka Tomić, Mijuško Bajagić, Dragoslav Šćekić, Zorka Brakočević, Veselin Bakić, Zoran Bošković i Radmila Čagorović.
Na 31. mjestu na listi je Miomir – Mijo Vojinović, pa Savo Vučetić, Vesna Samardžić, Dragutin Joksimović, dr Radosav – Rašo Nišavić, Rosa Veličković, Dobrica Šljivančanin, Milutin Cicmil, mr Marina Vujadinović, Veršigora – Vešo Bulatović, Kolja Ljuljđuraj, Ivana Mirović, Andrija Ćetković, Goran Palević, Milica Kaluđerović, Milivoje Zarubica, Panto Peković, dr Milka – Minja Bulatović, Danko Šarančić i na 50. mjestu na listi je Vuk Mikić.
Zorica Gavrilović je 51. a zatim slijede: Vladimir Vujović, dr Miroslav – Mišo Matović, Jelena Vučetić, Milovan Gogić, Stevo Cvjetković, Jelena Bešović, Milan Ružić, Milovan Ćulafić, Gorica Knežević – Jelovac, Radoman Purić, Goran Dašić, Marko Perućica, Marija Bojović, Boriša Gačević, Šeko Čilović, Dijana Kostić, Vlado Popović, Milija Rovčanin, Aleksandra Sindik, Vlado – Šanjo Samardžić, Radoje Milić, Dragan Ivanović, Vladimir Mračević, Mitar Vuković, Ljiljana Maraš, Milenko Cebalović, Slavko Vukčević, Neđeljko Jakšić, Veselin Marković i 81. mr Ana Šanović
Ništa neočekivano od Milojka. Ipak, kad sam vidio na šta je ličila kampanja u Srbiji, pogotovo ds-a i naprednjaka, pojam negativna kampanja je dobio potpuno novo značenje za mene.
I ja sam jedan od onih koji bi glasali za Pravednu da su stigli da se konstituišu kako treba, ali koga nema, bez njega se mora.
Od Pozitivne bih volio da čujem konkretan stav o himni i zastavi. Sve je to fino kad kažu da svako mora da poštuje simbole i da je to jedino normalno, ali poštovanje zakona bi trebalo da se podrazumijeva. Mene zanima da li bi, kad bi oni bili jezičak na vagi, glasali za promjenu himne i zastave. I to bi bilo legitimno, i onda bi poštovali zakon, ali bi bilo jasnije kakv im je stvaran stav prema državnim obilježjima.
DPS uči na greškama drugih - DS nije animirao svoje glasače, zato ostadoše praznih ruku.
Čudi me da nije bilo istraživanja javnog mnjenja, ili sam ja nešto propustio?
Nesto sam slusao ovoga iz pozitivne na tv, nesto mi nema tu harizmu, nekako izvjestaceno prica, trudi se da mu odgovori budu opsirni uz sto vise politickih ukrasnica... mozda je dobar, posten, to ne znam, tek sam ga "upoznao"
DF je za izmjenu simbola i himne... sto bi stvarno bilo lijepo, imati zastavu koja je svima mila i draga, koju bi svi voljeli vidjet.
Ne znam sta je hvalilo staroj trobojci, u osnovnu su nas ucili sta predstavlja svaka boja, zastava koju smo svi voljeli, uz koju se vecina rodila, i voljeli bi je i da je nisu zamijenili.
Ljudi iz DF-a mi imaju harizmu, sad za sad, glasao bih njih, pa da vidimo do izbora oce li se sta promijenit.
Prvo, ne kaze se hvaliti nego faliti, ukoliko se govori o nedostatku neceg. Drugo, odakle tebi da bi svi voljeli vidjet trobojku kao zastavu? Evo ja prvi ne bih. Odmah ti ta teorija o zastavi koju bi svi voljeli pada u vodu. Postoji jos naroda u Crnoj Gori osim Srba, za tvoju informaciju.
Ovo drugo za lidere i harizmu, zaista ne bih. To je vec potpuno licni dozivljaj politickih aktera i u to ne ulazim.
Pa znas kako, da ti nisu promijenili u ovu sad, volio bi trobojku kao najbolju i ne bi bilo ljepse, kao sto ni tada nije bilo
Sve do pricate o zastavama, a ne koristite parcad iste da zacepite bocu od litar, sa 95 oktana tecnoscu, ova vlast se nece promijenit
Znas kako, glupo je pricati napamet i o nekome koga uopste ne poznajes. Ja znam da ti vjerujes u ovo sto pises, iako su to sustinski ciste gluposti. Ja sam, za razliku od mnogih (i ovih i onih), uvijek znao ko sam i sto sam, koja mi je drzava, zastava, himna. A crvena zastava ima znatno dublje istorijsko uporiste u Crnoj Gori od trobojke, to bi trebao da znas prije nego se upustis u ovakvu raspravu. No to nije tema. Ali vec ova prica o zastavi koju bi "svi voljeli vidjet" - ne znam da li ti i sam zaista vjerujes u to. Ali se jezim od takve trule i nevjeste demagogije.
DF ne trazi promjenu zastave nego uvodjenje narodne zastave kao posebne. A to je velika razlika.
Nego nijesam gledao Mila na TV ima sigurno 1.5-2 godine, i sad ga bas vidjeh u Pljevljima.
Covjek stvarno odlicno izgleda. Ocigledno se dobro odmorio od kad nije premijer
Još samo kad bi nam zastava i himna punile frižidere dobro bi bilo.
Ovo su diskusije, ako ste mislili da cete odje naci nesto sto ce vam napuniti frizidere - prevarili ste se.
Moguće da sam se ja malo zbog silnih pregovora dje je koja koalicija i ko s kim malo pogubio, ali ako Markus okuplja glasace NS onda mislim da su blizu cenzusu jer imaju relativno stabilno "glasacko tijelo". Front će pokupiti glasove koje pripadaju Vojvodi, većina ozbiljnih glasaca PzP će glasati Darka i ovi novi skupljeni na "dza bu od zla oca i jos gore majke " će nadomjestiti neki ukupni broj koji imale te partije zajedno. Moguće da grijesim ali SNP je jaca posto najurise retrogradno krilo i dobar dio DPS glasaca koji vide da od Filipa sreće nema lako mogu tamo glasati.
Odma sam na pocetku rekao da sam los prognozer i kad bi onaj Besic prognozirao kao ja ne bi ima ni za ladnu vodu. Kad bilo vazda naopako i kad pazljivo pratio, sad kad vise pratim neku drugu scenu moze biti i zlo i naopako :) Nijesam bas siguran da i ovo dolje objavljeno neće imati koji procenat uticaja, ali...
Blic Crna Gora: Samo iz DF nijesu odgovorili za koga navijaju
21. septembar 2012. http://portalanalitika.me/images/bib...zenezeneok.jpg„Strasti se nijesu smirile ni poslije šest godina nakon razdvajanja Srbije i Crne Gore, pa se dešava da Crnogorci u Srbiji uoči reprezentativnih utakmica zvižde himni države u kojoj su rođeni“, piše današnji Blic Crna Gora, u tekstu u kojem su dali rezultate male ankete koju su sproveli među crnogorskim političarima – o tome za koga navijaju.
Na anketu Blica Crna Gora o tome za koga navijaju političari u Crnoj Gori, samo iz Demokratskog fronta nije stigao odgovor, piše list.
U novoformiranoj koaliciji DPS-SDP-LP nemaju sumnje: „I protiv Srbije i protiv bilo koje druge reprezentacije, uvijek, bespoštedno, navijamo za svoju državu“,- saopštili su iz koalicije listu.
Decidni su i iz Pozitivne Crne Gore:
„Za Crnu Goru uvijek. To je za nas pitanje odanosti državi u kojoj živite i radite, a podjele su dio dvadesettrogodišnjeg folklora vladajuće klase i dosadašnje opozicije – naveli su iz Pozitivne.
Vuksan Simonović iz SNP-a je naveo da je od malena bio vatreni navijač svih klubova iz Crne Gore, a danas je, kaže, i vatreni navijač reprezentacije Crne Gore.
„Ista situacija je i danas, u svim sportovima vatreno navijam za reprezentaciju Crne Gore“ saopštio je Vuksanović.
U Srpskoj slozi navijaju za – Srbiju.
„Nema potrebe tražiti rješenje oko stvari koje spadaju u domen slobodnog izbora i ljudskih prava i koje ne mogu biti zabranjene bilo kojim pravnim aktom. Emocije se teško mijenjaju. Srbi će uvijek navijati za Srbiju, jer je riječ o prirodnoj odluci“, smatra Dobrilo Dedeić, jedan od lidera Sloge.
Dobar vic... Većina je ne bi voljela i to je činjenica... Dok je bila trobojka poštovao sam je i imao doma, ali sam takođe imao i ovu sadašnju i krstaš... To je razlika, niko ne traži da se voli ova zastava, doma svak ne čini šta oće, ali se zvanična mora POŠTOVATI...
No da ne širimo priču, čak se i na forumu ośeća pomak što se tiče ozbiljnosti diskusije...
Evo sam odgleda intervju lidera Pozitivne Crne Gore na TV Vijesti:
http://rtvvijesti.com/video/nacisto.html
Moram vi rec da me je covjek odusevio svjezinom koju donosi na politicku scenu Crne Gore. Isto tako se vidi da je inteligentan, voditelj nije nijednom uspio da ga spusti na nivo dosadasnjih politicara pricom o 'izdajnicima koji idu u Brisel i Vasington' itd. Vidi se da lider Pozitivne CG jednostavno ima jak karakter i odlican pristup politici.
Bio sam za Mila i Ranka zato sto su obecali da ce se sledeciim mandatom pozabavit pitanjem Srpske Crkve u CG (dakle, nadam se da ce uticat da Mitropolija obnovi autokefalnost, mada je drzava odvojena od Crkve, tako da ne znam kako ce to izvest). Medjutim, Pozitivna Crna Gora me je jednostavno 'osvojila', ali ne bi mi bilo zao ni da DPS-SDP dobije, jer mi je pitanje Crkve vrlo vazno.
Samo da ovi iz DF-a i SNP-a ne jacaju, jer to su sad umivene antidrzavne partije.
I mene zanima.
http://www.youtube.com/watch?v=tXtO_V7R8ZQ
Sada si neozbiljan.
Koliko velika? Vojvoda je rekao nešto kao "Uvedimo narodne boje - crvena, plavetna i bijela". To bi trebalo imat nekakvoga smisla i imat nekakve veze sa (narodnom) zastavom. Meni nije jasno što je ta zastava. Koji je njen cilj? Za što služi? Kako se koristi? Kako su to zamislili? "Narodna"? Zašto ne i "građanska", "istorijska", "mala", "sporedna",... Možemo pedeset kategorija izmislit.