Tako je. Evropljani stavljaju bas snj gume. Zamisli, novi M5 na Hankook. Porsche na Nexen a npr. kinezi na Conti, Michelin…
Printable View
Tako je. Evropljani stavljaju bas snj gume. Zamisli, novi M5 na Hankook. Porsche na Nexen a npr. kinezi na Conti, Michelin…
Na moje ga novo ne bi isao pa makar ga na felne izveo iz salona...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa OK su za obicna aura, ali nisu za ultra sportsko auto.
I meni nisu jasni ovi likovi što daju +50k € za auto i onda stavljaju i polovne samo da voze... a stari ono vele, koliko para toliko i muzike...
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
https://www.toyota-tsusho.com/englis...16_003902.html
Leading Korean tire manufacturer NEXEN TIRE Corporation (President & CEO: KANG, Ho Chan; hereinafter "NEXEN") and Toyota Tsusho Corporation (President & CEO: Jun Karube; hereinafter "Toyota Tsusho") announce they have established a joint-venture automobile tire sales company in Japan and started business operations.
NEXEN: The company's flagship tire brand installed as the standard tire on vehicles sold by many different automakers around the world.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ako fabija kaze da nisu, onda nisu [emoji23]
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Znaci poceli su prodaju ovih guma u Japan.
Ako se ne hvale oni onda vjerovatno ta saradnja ne postoji.
https://i.postimg.cc/wMg80W6q/temp-Imagerkt-Fth.avif
Lista kompanija koje koriste Nexen gume (sa njihovog zvanicnog sajta):
https://i.postimg.cc/gkbKjnsP/temp-Image-Qb3q-Ru.avif
Valja bi se pohvalili saradnjom sa najvecim proizvodjacem, je li?
Ja znam koji je vama cilja, ali nece moci. :lol:
Nisu nexen jedino sko su to smece sto dodje fabricki morali mijenjati na manje od 10k km ;)
Kupujem ljetnje gume 185/65/15 za Kia Ceed. Imao sam Michelin Primacy 4. Sad razmišljem jeftinije malo. Viđeh Uniroyal RainExpert 5, ima li ko iskustava sa ovom gumom. Đe da vidim za Continental, imao sam nekad EcoConti neke
HANKOOK KINERGY ECO2 185/65R15 88T 70 eura
dajte neku preporuku za zimulje 235/60/18 za SUV
Da li uzeti MICHELIN gume za sva godišnja doba 225/45R17 91Y TL CrossClimate 2? Prelazim malo godišnje do 10 hiljada km, rijetko po snijegu, uglavnom podgorica i primorje tako da što se tiče ekstremnih uslova to su visoke temperature ljeti..
preko ananasa mi ispada set 4gume 430 eura, je li to okej cijena?
U tom scenariju ja bi uzeo m+s srednje-vise klase za zimu a bar pristojne ljetnje (koje se dobro ponasaju po mokrom) za ljeto.
DOT ti je 3124.
Meni su nedavno stigle zimske GoodYear sa Ananasa / Kastelana, 2024 bijaše dot
Aaaa ovi sa ananasa,kakvi su ovo prevaranti ... Ciste skladista i ostslo. Gume iz sredine 2023! Pi.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Imate opciju da vratite.
Ja sam dobio conti sc7 dot 25.
Rainsport 5 je takodje nov/dec 24
ananas vam je platforma koja prodaje robu drugih prodavaca i pored svakog artikla pise ko je prodavac...
imaju sa radnju sa dosta firmi i prodaju ono sto im oni ponude i ono na sta mogu da ostvare dobre cijene da budu interesantni krajnjem kupcu...
ako je castelana zaglavila sa nekim starim gumama, isktostice i ovu platformu da to sto prije rasproda...
Šta može biti problem sa gumom starom 1-2 godine ako je skladištena propisno?
Vidim ja da niste vi kupovali hleb u državnu pekaru kod nekadašnje pijace,preko puta Galenike,pa kad dođete na red kod čika u bijelom mantilu za pultom,vidite da je upravo stigla nova tura hljeba(10h am) i tražite jedan takav hljeb da kupite on kaže ne može i da vam hljeb od prethodne ture(6h am).Ako nećete tako..."sljedeći"
Naravno,ništa nije bio jeftiniji hljeb iz prve ture.
I eto nas svi danas živi i zdravi
[emoji1787]
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Pa ako su skladistene kako treba onda nista (to znaci temp 25C, vlaznost konstantna) ali kod nas vecina tih skladista nemaju prozore, klimu, milion gnijezda...
Zakonom je zabranjeno prodati gumu kao novu ako je starija od 52 nedelje.
Prihvatam izvinjenje koje je nepotrebno,jer gumu koja je stara dvije godine(pod uslovom da je pravilno skladištena a samim time, po nekim istraživanjima, istih karakteristika kao i guma stara 2 mjeseca) sigurno ćeš platiti manje nego istu gumu staru 2 mjeseca.Tako da ti je izbor omogućen(za razliku od čika prodavca hljeba od prije 35-40 godina[emoji1787]),pa biraš oćeš li dati 400€ za set guma ili 320€ za isti set guma.
Ne znam za taj član zakona.Pa može li se uopšte guma ili bilo što u prodavnici kupiti kao drugačije u odnosu na novo?Kako mogu, u Kastelanu npr,prodavati "polovnu" gumu ili bilo što kao "nije novo"?
Ti ćeš bolje znati,jer je neko pisao ođe da je utvrđeno u EU da guma ako se pravilno skladišti tek se nakon 7(?!) godina ne može više prodavati.
Dunlop uzeo skoro iz Castelane(Ananas), mjesec stare bile.
Ako je guma starija od 52 nedelje onda ti moraju reci da je starija pa hoces ili neces.
Ako su ti namontirali gume stariju od godinu dana a nisu ti rekli prije ugradnje/placanja onda ide rusfaj.
@manouche, potvrdi.
Na koji se clan zakona pozivas? Pretpostavljam da je zakon o zastiti potrosaca, al kad sam listao za reklamaciju nekog alata to ne vidjeh.
Stigoše mišelinke iz castelane preko ananasa, dot mart 2025 sve 4 gume..
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
Vec sam imao zimske iste i top su se pokazale i uzeh u njemacku set polovan kao nov. Dot 22/23 cini mi se.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a30922ab74.png
Sent from my iPhone using Tapatalk
Trebaju mi za šuru neke all season gume, 165/70R14 za Yaris 2007.
Bi li neko mogao ponuditi?
Sent from my OP13 using Tapatalk