fabricki fabricki...vjerovao ili ne...pogledaj link koji sam potavio sa slikom...onda ce ti sve biti jasno
Printable View
fabricki fabricki...vjerovao ili ne...pogledaj link koji sam potavio sa slikom...onda ce ti sve biti jasno
EKV, aj izbaci podatke o geometriji vjeshanja poshto vjerovatno imash knjigu ili shta vec, da ne trazhim...camber/caster/toe
U svakom sluchaju i ako je fabrichki podesheno tako mozhe da se smanji -nagib tochkova s tim shto on ima pozitivan uticaj na ponashanje auta (jer guma ne prijanja svom povrshinom na podlogu ako je pod pravim uglom) u nekim granicama...mali ugao s ulichnim gumam 0.xx - ~1 stepen, dok se na trkama s gumama za trke ide i do 5 i preko stepeni...
I josh jednu stvar morash uzet u obzir, to auto nema 1200-1300KG kao 156ca, nego skoro pola tone vishe tako da mora da troshi gume dosta brzhe
ma kakva 156...moja je imala preko 1400kg... :D ova ima ako se ne varam oko 1600...stim sto jeste teza, i to ima uticaja...ali i gledajuci po internetu i bas na onaj link, vidio sam da se dosta ljudi zali, i da bukvalno slave kad predju 20-25000km...
fabia...ista je stvar i naprijed i pozadi...moda naprijed brze nego pozadi..
stefi...nemam ti nikakvu knjigu :)
Ja bih to vozio u Castelanu, na komplet reglazu i ispravljanje cambera pozadi. Mislim da je naprijed fiksiran.
vozi ga sto brze mozes i to sto manje pravolinijski pa ce se sporije trosit :mrgreen:
Nemam vremena sad, pogledacu ti ovih dana podatke o geometriji pa cu ti rec shta mozhesh da uradish a da ne izgubish znachajno na vozljivosti...
Pomjeranjem cambera jebes upravljanje, stabilnost i tako dalje...
Koliko staro auto po zakonu se moze uvest kod nas?
Mislim da je obaveza samo euro 3 motor,mada su neđe pominjali 8 godina.Treba nać to u zakon da se ne nagađa stalno
2000.g i novije se moze uvesti regularno,moze i starije od 2000g ali da imas potvrdu od njihovog ovlastenog servisa tamo odakle uvozis da je motor evro 3 itd...
Kada registrujemo vozilo, moram da ga osiguram. To osiguranje placam oko 100 eura. Zna li ko na sta sam tacno osiguran?
pogledaj iza polise, pise ti sve
Sta je el klapna gasa, koliko moze da kostavtaj dionza a6 3.0tdi 2006, koliko kosta ugradnja, gdje dio kupiti i gdje ga je najbolje zamijeniti?
To je EML, klapna se regulise elektronski, a ne preko sajle. To se zove throttle by wire.
Racunaj nekih 700-900 eura, u Roksped, pitaj i kod Cekovica.
Zamjena je pickin dim.
jel ne kokoristio i montirao one parking senzore koji su kao traka, pa se kace sa unutrasnje strane branika??? samim tim nema busenja branika i nisu vidljivi???
ova alfa je katastrofa i naprijed i pozadi sto se tice preglednosti...morao bih nesto pod hitno staviti...
Krajem proslog ljeta pocele su kocnice da mi skripe kad kocim, i tako je bilo par dana i kad je zahladnjelo to je prestalo i zaboravih na to...Evo sad opet cim je ugrijalo ponovo ista stvar...Zna li ko o cemu se radi?
Lose pakne najvjerovatnije, mislim, imaju mesa ali los kvalitet smjese (previse metala).
plocice....ja na 156 imam jedne koje cim se malo ugriju tako se cuju da prosto pomislis da metal o metal direktno dere...a na 159 isto nove...i cim se malo ugriju pocinje skripa...raspitaj se malo o proizvodjacima...najvise ti od toga zavisi...lucas-a bih ja zaobisao..
Kod nas jedino valjaju (da kazem) Ferodo.
fabijoni, macak ;) imas koga da salje djelove iz usa za vozila ? marke ford
eee imas i Textar...provjereno niti skripe niti proizvode druge zvuke...
oh macane pusa od mene i fifija