Originally Posted by
Fidel Castro
Neko je postavljao sliku aerodroma u Tivat, tacnije sramotu koju ta slika predtsavlja... A sto je sa aerodromom u PG? Meni uvijek tesko bude da se imalo zadrzim tu, najvise od sramote.
To je svakako prva slika koju neko vidi po dolasku avionom u CG. A sta to vidi? Aerodrom dje svi moraju da stoje jer mjesta za sjedenje nema. Izvinjavam se.. ima jedno 20-ak stolica iako na aerodromu uvijek ima 100+ ljudi (cesto znatno vise). Reklo bi se da je neki 'pametni menadzer' (zapravo tesko retardirana osoba) odlucio da takvim 'potezom' forsira ljude da sjede u kafic i placaju krvavo obicno plasticnu bocu vode ali nije imao dovoljno sivih celija da uvidi da ne moze 100 ljudi da sjedne u kafic pa je obicno i kafic ispunjen kao i svih 20-ak mjesta kojih ima na aerodromu pa su ljudi prisiljeni da stoje dok cekaju kao da nema prostora. A mnogi znaju da je prije bilo mnogo vise klupa i mjesta za sjedenje. I tad nije bilo dovoljno ali sad je vec bezobrazno.
Dobro... mozda je neko htio da pita nesto na salteru 'Montenegro Airlines'-a. Ipak je to glavni salter aerodroma i predskavnik jedine nacionalne kompanije Crne nam Gore. Sta bi zatekla takva persona? 4 (slovima CETIRI) mladica unutra. Jedan od njih sjedi na stolici, drugi na stolu pored njega gdje su neki papiri a ostala dvojica sjede na stolu preko puta sa podignutim nogama na stolu do. Vjerovatno zbog cirkulacije, jel' te.. Blizu im je 30-a godina pa imaju problema sa cirkulacijom. Jesam li pomenuo da svi piju kafu i ledjima su okrenuti salteru? Mozda nisam ni pomenuo da dvoje njih PUSI. Da, da... na aerodromu dje je ZABRANJENO PUSENJE, mladici u salteru 'Montenegro Airlines'-a PUSE. Vrlo primjereno i lijepo. Neki prijatelj im ce mozda rec' da je to ipak njihov 'kutak' i mogu da rade sto oce ali mislim da ovdje nema prostora za ikakvu odbranu a pored toga su vrata OTVORENA prema ostatku aerodroma. Sta recu... koju posluku porati...
Na izlasku ih cekaju taksisti koju kao da su izasli iz zooloskog vrta... 'Sir.. taxi.. sir... here... sir...' Bukvalno se deru da se co'ek prepadne od njih.. Skacu na turiste kao da im zivota nece bit' ako ga ne opeljese. Toliko tuzno i odvratno da mi je muka to i da gledam kao i tome da pisem. Slicnu situaciju sam vidio i u drugim gradovima (nedavno sam pominjao Kotor i degenerike od taksista koji cekaju turiste sa kruzera) ali da ne idem presiroko i da ostanem na ovom tuznom aerodromu.
Ako pak dolaze na aerodrom i parkiraju auto na parkingu... mogu da se zadese u sutuaciju u kojoj sam se ja zadesio po TRECI put u nedelju dana. Prije parkinga ne smijes da se parkiras a na parking ne mozes da udjes jer rampa ne radi. Guzva od 10-ak vozila koja ne moze ni naprijed ni nazad. Momak koji stiska ono dugme za 'uzbunu' (ili sta li vec) pa ona jadna zena iz trafike na izlazu sa parkinga trci do rampe na ulazu i mijenja papir koji se potrosio. Usput, samo JEDNA rampa od ukupno dvije radi tako da nema alternative kad se ovo desi. U cemu je problem? Nema se para za duzu rolnu papira? Nema se para da se rolna zamjeni na kraj dana ili smjene jer ce aerodrom bit' u minus 30 centi nego se ceka da se do kraja potrosi sto se ocigledno desava svaki 2-3 dan? Mislim ne mogu da vjerujem.
Sveukupnu 'ljubaznost' radnika na aerodromu bolje da i ne komentarisem. Pocevsi od samih radnika na salteru za 'check-in' preko onih prodavacica u prodavnicama do ovih degenerika na salterima. Toliko ruzna slika da covjek stvarno treba itekako da se potrudi da je popravi nakon toga a obicno se mi potrudimo da je pokvarimo jos vise, kako znamo u umijemo.
Ima tu jos sigurno milion drugih stvari i sitnica u koje necu da ulazim. Od sigurnosnih propusta gdje su serveri vidljivi i bukvalno dostupni bilo kome ko zna sta je to i za sta sluzi (o ovome ne bih mnogo javno) pa do nepravilnih natpisa na engleskom, slika koje su UKRADENE sa interneta (nije u pitanju Google nego bas kradja stock fotografija) itd.
Jad i bijeda. Tuga i sramota.
Ne mogu vise, place mi se.