Živimo u vremenu u kojem se drugačiji narativ od službene verzije o pojavama, događajima, situacijama.... automatski percipira konspirativnim - bez obzira na to da li su sci-fi suludi (namjerno), zasnovani na dezinformacijama (nenamjerno) ili prizemni sa realnim osnovama i kritičkim pogledima. U tom grmu treba tražiti zeca i djelovati ka preispitivanju svega.
Ne treba da podsjećam na oficijene stavove WHO, ispravke i mjenjanje istih i uticaj koji takva jedna organizacija ima na globalno javno zdravlje. Uzgred, danas saznajemo od predstavnika pomenutog tijela da isto nije eksplicitno naložilo
lockdown i već da se prati, detektuje, izolira i liječi, dok su zemlje svijeta same odlučile da slijede kineski model. Pere li WHo sad ruke od svega?
Jesam, roditelji su se potrudili da budem imunizovan (obavezne i neobavezne vakcine). Protiv tetanusa sam takođe primio kao dijete. Kasnije, u odraslom dobu, nakon više povreda nisam primao istu.
Dosta o meni. ;)
Jesi li nekad bar na fotkama vidjeo bolesnog od tetanusa ili od bjesnila ? Ako jesi onda znas zasto te pitam za vakcine .
"Postoji slabost u našoj strategiji. Mislilo se da ako ostanemo u karanteni dovoljno dugo da će virus nestati, ali ono što je problem je da mi ne možemo spriječiti da on uđe izvana. Tada moramo čekati na pronalazak cjepiva ili lijeka. Samo smo odgodili problem koji će se neminovno opet pojaviti u budućnosti.
"Da smo učinili ono što su učinili Šveđani, imali bismo višu stopu zaraze, ali samim time i veći imunitet"
https://www.thelocal.no/20200423/if-...epidemiologist