samo zahtjev parking servisu, lagano seljenje svih na neki otpad i to je to...
ima u zakonu o komunalnome kako se postupa sa zapustenim autima na javnim povrsinama :D
i ne bi vise niko nidje vaskolika je cg
Printable View
Koja je funkcija semafora kad su zatvorili ulicu?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Totalno ludilo , da za ovo parce puta radovi traju 3 mjeseca [emoji23][emoji23][emoji23] .
Mislim da se pokupi nas desetak odje sa foruma izbetonirali bi to za 10dana . Ovim tempom ima do kruznog toka da traje rekonstrukcija koliko je radjen auto put PG-Matesevo
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ozbiljne su instalicije tamo
Послато са 22101316G помоћу Тапатока
Ma do 19 decembra ce ga odradit i ostavit tako kao i ono u gornju goricu parce...
Tender za most na Tari na dionici puta Foča-Šćepan Polje trebalo bi da bude objavljen za 15 dana
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...jen-za-15-dana
Raspisan tender za izgradnju novog i rekonstrukciju postojećeg mosta na Morači
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...osta-na-moraci
A dje ce taj novi most ?
novi do starog....da bi mogli da imaju jos 2 trake
a uska grla grada ce da pocnu da rijesavaju kad ukapiraju da saobracaj moze da se odvija u vise nivoa...
Onda ce i kruzni novi da se radi jel tako dodje
kruzni sigurno jer mi za petlju ne znamo
Прођох прије неки дан од Заљева до Владимира, и само препорука да свако ко иде из Бара ка Владимиру иде преко Улциња, ако су му трапови мили, док се коначно тај пут не заврши.
Иначе виђех да Албанија прави пут од мјеста Зогај на скадарском језеру до наше границе.
Наши су прије неку годину направили магистрални пут дужине око километар од мјеста Цкла до границе, али би са отварањем овог правца са албанске стране требало под хитно да се крене у објнову пута од мјеста Цкла до Остроса, средњерочно да се реконструише солидан регионални пут од Остроса до Владимира, а дугорочно да се сеоски пут Вирпазар-Острос реконструише у регионални пут ширине најмање 6 метара.
Иначе тај крај је јако лијеп и нимало искоришћен посебно са наше стране.
Са албанске стране је задњих година тај крај доживио прави напредак и развој, постао право излетиште за скадране.Имао сам прилику да прије пар година све обиђем до мјеста Зогај.
Мислим да ће убрзо живнути и пловни саобраћај, јер су скадрани коначно уклонили металне мреже за излов рибе на Бојани, и она је поново пловна.Барем у теорији.
Црна Гора
Naredila Evropa da se uklone mreze za ribu ...
a sto bi sa mostom izmedju CG i Albanije?
Pitam se oce li se sjetit i kad, da semafore u vojislavljevica prilagode trenutnoj situaciji....
Отишао Дритан са власти и пројекат се успорио, и нема неких новости.
Оно што јесте ново на том сектору је да је Албанија недавно завшрила обални пут од Шинђона до непосредне близине Велипоја (мјесто уз Аду Бојану, са њихове стране ријеке).
https://youtu.be/4Nqe_jrfV0o?si=49iuG6Nzkx1P8yov
Да би тај правац био комплетан потребно је направити мост и повезати само Велипоје са овим путем, јер тамо има нека лагуна, па сад мора да се кружи око ње.
Такође треба направити и малу обилазницу око Шинђона, да би се избјегле гужве кроз мјесто.
Овај пут ће бити значајан за нас јер ће изграњом моста на Бојани код Велипоја, јадранска магистрала добити продужетак све до Шинђона.
Односно са нашег приморја се неће морати кружити све до Скадра, него лагано обалом све до Шинђона и Љеша.
По километражи до Тиране отприлике цијела дионица Улцињ-Скадар мање.
Црна Гора
Medova (Shëngjin) - Lješ (Lezhë) je bio u izgradnji prije dvadesetak dana, isto tako i Skadar (Shkodra) - Velipolje (Velipojë), te na ta dva pravca nije baš prijatna vožnja. Gradilište je takođe od zadnje petlje na autoputu do Drača (Durrës), ali se vozi asfaltom (šire put). Nisam išao ka Tirani, ali prije pola godine je isto takvo gradilište bilo i ka tamo pa pretpostavljam da se čitavom dužinom širi put.
Ako se ide na Sukobin obavezno preko Ulcinja (za*ebah se prije dvadesetak dana po pođoh gradilištem)., ne slušajte navigaciju.
Danas sam oko 18 časova krenuo iz Budve za Bar (automobilom, da napomenem), a krenuo nazad iz Bara oko 20:30... Špic u sred ljeta je slično onome šta je bilo večeras... Kada sam išao ka Baru režim vožnje ,,kreni-stani" je bio od Mišica do skretanja za tunel Sozinu, u povratku je režim ,,kreni-stani" bio od ,,crvene plaže" do skretanja za tunel Sozinu.
Sent from my Motorola 8400
Iz Uprave za saobraćaj su podsjetili da je izgradnja Bulevara Vojislavljevića već započeta, te da radove izvodi kompanija Crnagoraput.
To zbog toga što je Tehno put rasprodao mehanizaciju pa više ne mogu bit najgori? PolakoTe.
Ostaće misterija zašto ljudi nisu krenuli prvo da šire most i tako riješe 70% gužve pa onda ovaj ostali dio. Nego ovo je Crna Gora, mora sve naopako.
Jedina sreća je južna obilaznica pa mi Vojislavljevića i ne treba toliko.
Onaj most je inače svojevremeno bio sa najvećom nosivošću. Preko njega su prenosili prese za KAP jer preko drugih nije moglo.
Svakako, mogu paralelno sa njim da prave novi, ili po dodatnu traku lijevo i desno ne moraju se na njega oslanjat u cjelosti.
https://youtu.be/P5qUBfX9Kww?si=CsFBKBEgXEwRra1r
Sent from my SM-S936B using Tapatalk
Ispravite me ako grijesim ali oni nece nista raditi od kruznog do ovog dijela koji je zatvoren? Znaci bice tih 50ak metara ostavljeno kako je do sad?
Ja ukapirah da su imovinsko pravni odnosi rijeseni do ulice Princeze Ksenije (od kruznog do stare fabrike 19 decembar) i da ce se taj dio raditi fazno da se izbjegnu guzve, sad ovo malo sto su zatvorili stvara ogromne guzve jer sleperi i veiliki kamioni nece da idu zaobilaznicom vec se zguzvaju u ove uske ulicice i nenormalne su guzve ujutro kad se ide na posao i period kada se vracaju ljudi sa posla (a jos su tu osnovna skola i vrtic). Naravno da bi trebala saobracajna policija tu da odradi svoj posao ali ne sprdajmo se...
Sinoc kada sam prolazio tim dijelom vidio sam dva bagera su premjestili kod pasarele, i posle pasarele su obiljelizi neke djelove, vjerovatno priprema za kopanje...Samo neka su krenuli, imaju 18 mjeseci i ne ocekujem da ce brze od toga bilo sta da odrade, ako vide da mogu da otezu to ce i raditi, ka i sve kod nas...
a ne nego dje se god dovate radova izgledaju ozbiljno i uzurbano ko da angazujes privatnika sa kumom da radi... eto malo novije/bolje masine, ali spori spori spori
21. vijek nama treba 3+ mjeseca da 150m ulice raspokopaju, naspu iznova i izasvaltiraju...
mnogo
inace, otovrise kozaracku ulicu (sa skromnih ~6 mjeseci kasnjenja)... tragicno je uradjenja, imam utisak da naidjes 6-70 njome bi zubi cvokotali koliko je ravna
Tag (Mtel ili Monteput) koji uzeti? Sve isti matrak?
Ako je ko upucen da ispiše.
Ja ne bi uzeo ni M:tel ni Monteput nego poručiš iz Grčke tag. Bilo ko u Srb može da ga preuzme dostavom na kućnu adresu BESPLATAN je, i važi za sve zemlje EU, kao i za Srb i CG. Mislim i da kroz Makedoniju možeš s njim.
Povežeš ga sa bankovnom karticom i ne misliš o dopuni i da ideš u monteput ili m:tel da dopunjavaš račun.
Aj daj neki link dje se moze uzet u GR
https://youtu.be/Ir0DUyoqMvc?si=QMFFDelyGenLAbnW
Može li se tag Monteputa konfigurisati i za autoputeve u Hrvatskoj? Preko Toll4All aplikacije?
Probijeni su rokovi za završetak rekonstrukcije tri saobraćajnice na Starom aerodromu i to Bulevara Veljka Vlahovića, nastavka gradnje Bulevara Pera Ćetkovića i Ulice Miloša Obilića.
Nastavak gradnje Bulevara Veljka Vlahovića počeo je 7. oktobra prošle godine, nakon skoro deset mjeseci od kada je raskinut ugovor sa firmom Tehnoput jer ova firma radove nije završila u predviđenom roku. Rok za završetak svih radova za koje je zadužena firma Crnagoraput, prema zvaničnim podacima Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, bio je 180 kalendarskih dana. To znači da je 1.816 metara saobraćajnice trebalo da bude završeno početkom aprila.
Na vrijeme nije završena ni Ulica Miloša Obilića za čiju rekonstrukciju je takođe, zadužena firma Crnagoraput. Rekonstrukcija 385 metara saobraćajnice počela je 17. januara ove godine i rok za završetak bio je 90 kalendarskih dana. Da je predviđeni rok ispoštovan saobraćajnica bi bila završena sredinom aprila, ali nije.
U roku nije završen ni nastavak bulevara Pera Ćetkovića. Gradnja 530 metara ove saobraćajnice počela je 11. decembra prošle godine i trebala je biti završena za 160 dana, što znači da su svi radovi morali biti završeni krajem maja.