Ja tvog kupea nijesam vozio :) pomiješao si me sa nekim. Ozbiljno nijesam to bio ja.
A kaznio bih sebe godinu dvije bez vozačke iz ove perspektive da sam to ikad napravio :)
Printable View
Ja tvog kupea nijesam vozio :) pomiješao si me sa nekim. Ozbiljno nijesam to bio ja.
A kaznio bih sebe godinu dvije bez vozačke iz ove perspektive da sam to ikad napravio :)
A u međuvremenu uzduž i poprijeko MNE
http://www.vijesti.me/vijesti/up-zad...-clanak-108636
Quote:
Za pet dana napisano 400 kazni
Od 6. januara ove godine, kada je počela primjena novog Zakona o bezbjednosti saobraćaja izdato je oko 350 prekršajnih naloga i oko 50 prekršajnih prijava, a prioritet u radu policije je kažnjavanje zbog nevezivanja sigurnosnog pojasa.
"Kada je u pitanju fluorescentni prsluk broj kažnjenih je zanemarljiv, gotovo da ih i nema. Što se tiče kazni za korišćenje mobilnih telefona, nijesmo sprovodili akcije sankcionisanja tog prekršaja jer su kazne bile veoma niske, i smatrali smo da je potrebno staviti akcenat na teže prekršaje", kazao je Dragan Klikovac, najavljući intenzivnu kampanju pooštrene kontrole saobraćaja.
Šef podgoričke policije Petar Šestović istakao je da je u Podgorici od poečtka primjene novog zakona zbog nevezivanja pojasa izdato 139 naloga, a da je zbog korišenja mobilnog telefona izdato 19 naloga.
Važno je da zakon daje rezultate u bitnim stvarima, a to je manji broj poginulih i povrijeđenih, za pare ćemo lako...
S tobom se slazem podosta, ne sporim nista. Ali tvrdim, da uvijek prvo treba pocistiti svoje dvoriste pa krenut u tudje. Ako su imali ovih 6 mjeseci lufta od stupanja do primjene novog
zakona, sto ga na sebi nisu prvo primjenili da bi dali primjer kako ce proci svi od 6 januara ? Ali ne, oni su jedva docekali da u 00:01 6 januara uhvate nekog da ima 0.31 promila alkohola. Oni su ucesnici u saobracaju koliko i mi! I.
Ja naravno ne gajim iluziju da ce se tako nesto desit. Ikada.
Za pet dana napisano 400 kazni
Od 6. januara ove godine, kada je počela primjena novog Zakona o bezbjednosti saobraćaja izdato je oko 350 prekršajnih naloga i oko 50 prekršajnih prijava, a prioritet u radu policije je kažnjavanje zbog nevezivanja sigurnosnog pojasa.
"Kada je u pitanju fluorescentni prsluk broj kažnjenih je zanemarljiv, gotovo da ih i nema. Što se tiče kazni za korišćenje mobilnih telefona, nijesmo sprovodili akcije sankcionisanja tog prekršaja jer su kazne bile veoma niske, i smatrali smo da je potrebno staviti akcenat na teže prekršaje", kazao je Dragan Klikovac, najavljući intenzivnu kampanju pooštrene kontrole saobraćaja.
Šef podgoričke policije Petar Šestović istakao je da je u Podgorici od poečtka primjene novog zakona zbog nevezivanja pojasa izdato 139 naloga, a da je zbog korišenja mobilnog telefona izdato 19 naloga.
Zamisli koji debil trebas biti da izjavis ovo "Što se tiče kazni za korišćenje mobilnih telefona, nijesmo sprovodili akcije sankcionisanja tog prekršaja jer su kazne bile veoma niske, i smatrali smo da je potrebno staviti akcenat na teže prekršaje"
Koliko je opasno koristit mobilni telefon u toku voznje a oni to ne kaznjavaju jer su kazne bile niske.. WTF?
Istekla mi je saobracajna 29.12,medjutim ja sam predala 25.12 i jos mi nije gotova...receno mi je da ne smijem van grada da vozim,ali ja MORAM sutra kod doktora u Pg,kolika je kazna ako me zaustave...mislim iskukacu ja da me puste,trudna zena,ovo-ono,ali kolike su inace kazne za to?
Na koga ti je registrovano auto? Ako je na tebe, kazna jeste velika ali ne kao sto bi ti bila da ti je auto na firmu registrovano to su vec astronomske cifre.
Evo meni su juce skinuli tablice, ali moj auto je bio neregistrovan mjesec i par dana (inace na firmu), tako da morali da pisu ali srecom i razumijevanjem na mene je napisana kazna, pa je bila 100 eura.
Cak su rekli dok su pisali, da je 4-5 dana u pitanju u redu je i ako je stvarno hitno, ali mjesec ipak ne.
Tako da moj ti je savjet idi, samo veliki nesoj ce ti napisati kaznu a zna tvoju situaciju i koliko ti je bitno da dodjes u PG.
Nije na mene registrovano auto jer sam ja strani drzavljanin tako da mene bi poveli na sud,a vjerovali ili ne,auto mi stoji u garazu 3 mjeseca,predala sam cak i prije sto znaci da nije do mene,valjda nisam toliki maler da me kazne,a da ih castim-necu zivota mi.Inace imam racun i polisu,ponijecu sve,vozicu po znakovima,imam zimske gume,onaj prsluk,prvu pomoc,sve gluposti sto traze,valjda prodjem bez zaustavljanja i kazni.
nece te kazniti ne brini a posebno jer je tamo prije ng bila poplava i ne znam jesu li uopste poceli sa radom... tako da saobracajne dozvole nece skoro. samo bi bilo dobro da imas onaj izvjestaj o saobr.nezgodi...
Onaj izvjestaj se ne trazi...
a ne posto su digli paniku da se mora imat i da ce se kaznjavat bez njega i sad-ma neeece, ne treba.
kako se uopste koristi to? obiljezis kako je bilo, das drugome da ti potpise, on naravno nece, zoves policiju i platis uvidjaj?
Imam i to,samo ni ja neznam kako se to koristi...:)
bitno je da ga imamo a to sto nisu objasnili kako se koristi to je nebitno... ka nasa posla.
nema lazi nema prevara zakon isti za sve :mrgreen:
http://www.zaslike.com/files/axww5f5...ajzb_thumb.jpg
Sigurno im je radar potrosio akumulator :)
Samo ako je steta manja od 500€ i ako ste oboje saglasni o tome kako je doslo do udesa. To se dogovori odmah nakon udesa. Ne morate da budete saglasni ko je kriv, to ce sudija da odluci. Bitno je da vam se price poklapaju i to napisete, svako u svoj primjerak.
Ako ne mozete da se usaglasite ili je steta veca od 500e, zovete policiju! Uvidjaj je gratis.
AJMO NEK MI NEKO STRUCNO POMOGNE!
1. Imam dvije kazne, za pojas, para da platim nemam a potpisao sam da sam kriv jer u oba slucaja sam prebrzo vozio pa su mi ``jer sam student naplatili samo za pojas`` pa na to njihovo dobrocinstvo sam
bio primoran da potpisem kaznu. E sad sobzirom da je nisam platio oce li mi doc poziv sudije za prekrsaje u nekom buducem periodu ako ne platim ili mi samo stoji ona cuvena ZABRANA PODIZANJA DOKUMENATA?
2.Meni rekose da zbog kazni ne mogu podic samo saobracajnu na svoje ime dok ostala licna dokumenta mogu, ali niko mi to ne moze potvrdit..... uzgred, saobracajnu sam lagano uzeo jer se auto ne vodi na mene, ali me interesuje ocu li moc ostala dokumenta uzet tipa izvod iz maticne knjige i slicno?
1. kazna ti je upisana odmah ( tj posle onog roka od 8 dana u kojem je ti nisi platio) kao takva. znaci potpisao si , i nema ni suda ni sudije. odmah ti stoji taj isti iznos.
2.ne znam
Ja nisam mogao podic saobracajnu dok nisam platio kaznu... za ostala dokumenta se ne sjetih da probam... ;-)
Послато са GT-I9001 користећи Тапаток 2