Evo ga onaj plac na Ilino...
Ne bih se zacudio da ga kupi Hajriz pa da opet zahebe svoje ranije kupce. Po drugi put, sto fali?
https://i.ibb.co/1d3H18S/IMG-20231207-160514.jpg
Printable View
Evo ga onaj plac na Ilino...
Ne bih se zacudio da ga kupi Hajriz pa da opet zahebe svoje ranije kupce. Po drugi put, sto fali?
https://i.ibb.co/1d3H18S/IMG-20231207-160514.jpg
Upravo u ovakvim situacijama bi institucije morale da reaguju i da na neki nacin dodju do rjesenja gdje bi se tu izgradio neki park ili slicna zelena povrsina.
Gradnja jos jedne zgrade na tom mjestu je zlocin, najprije zdravom razumu a onda svemu drugom.
Al' posto institucije ne postoje, lokalna uprava samo ceka kovertu ispod stola onda se sudbina te parcele vec zna.
Slazem se da drzava na neki nacin treba da zastiti gradjane ali to na zalost nije bas tako jednostavno, tacnije mislim da je kod nas i nemoguce.
Isto tako se i ja divim onima koji nisu izbacili dugogodisnje stanare da bi izdali za vise, ni ja prvi ne bih ako me muka ne tjera na to, al' isto tako ne bih izdavao novima za 250€ ako mogu nekome za 750€.
---
Uz sve receno bih samo dodao da je glupo ono za sta se mnogi hvataju pa porede CG i neke strane zemlje sa notacijom da je to pak mnogo lakse tamo u nekoj Njemackoj, Italiji ili Spaniji. Ne bih se bas slozio, osim ako ne poredimo manje gradove ili sela u tim zemljama sa "centrima" u Crnoj Gori.
Evo u mojoj trenutnoj firmi od nekih 70-ak zaposlenih skoro niko ko je u Njemackoj nema i ne planira da sredi stambeno pitanje jer jednostavno ne postoji nacin da to uradi, cijene su paprene (pogledaj cijene nekretnina u Berlinu / Kolnu primjera radi).
Mogu da sanjaju da ce ikada imati sopstvenu adekvatnu nekretninu u gradu. Drzava ih isto uopste ne stiti (ne kada je u pitanju cijena kupovine nekretnina), niti je u planu za nesto takvo da se desi al' su zasticeni kao bijeli medvjedi ukoliko su stanari na istom mjestu duzi vremenski period (prakticno ih je nemoguce izbaciti iz stana i ne bas tako lako za podici kiriju).
Suma sumarum. Ponuda i potraznja diktira sve, tako ce uvijek da bude u kapitalizmu i to je to.
Imas poziv kad god hoces da vidis jesam li u pravu. To su one zgrade KAPa iza Metalke. Bas na trgu dje je bio Minhen a sad je Teksas ili tako nesto.
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Meljine (Herceg Novi), 190k 30m2. Cijena prava sitnica.
https://estitor.com/me/nekretnine/na...novi/id-201096
Kako ce neka budala stranac da zaleti i kupi pa kad mu udari miris kolektora po nosu... Uh...
Ali tu se dodatno placa da se ne cuje nista.
Sve te stare zgrade dje su dobijali stanove generali i politicki funkcioneri su odlicne
A najbolje su zgrade stare dje imaju samo 2 stana po spratu :)
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Ruku na srce, zadnjih par decenija se situacija sa izolacijama, materijalima i tehnologijama uopste znacajno unaprijedila pa novogradnja tu dosta prednjaci.
U dijelu humane gradnje, luksuza i komfora je nekad postojao standard, a danas je iskljucivo stvar novca i izbora.
I u Nk otislo vec sve u q, 1250e u izgradnji kod Katolicke, ovo sto gledam cijene maltene ka u Pg...
Mene zanima sledece, ako je stan dat agenciji za prodaju, jel eticki da ja sa vlasnikom pregovaram oko cijene, ako znam ko je!? :D
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
S obzirom da danas brat brata, kum kuma za8ebe za pare, sto ne bi bilo?! [emoji28]
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Pošto kupuješ stan,ne znam što bi bilo neetički.Ti nemaš nikakav ni dogovor ni ugovor sa agencijom.Možda te vlasnik,kad ga kontaktiraš direktno preusmjeri na agenciju,a možda i ne.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Napisaću ti svoje iskustvo pa razmotri sam :)
Preko agencije sam vidio da se prodaje kuća (koja je i prije kačenja na oglas bila sfera mog interesovanja)
Pozovem agenciju da pitam dal je još uvjek aktelan oglas.
Agent me zvao i kaže jeste, može da se pogleda sjutra, odložim agentu sastanak za 7 dana.
Ujutro pođem kod vlasnika i dogovorim se u 10 minuta za cijenu.
Dobio sam 10k jeftinije nego preko agencije.
A bomba najjača: kaze Vlasnik treba neki momak da dođe da pogleda u petak kuću, i zove agenta da mu kaže da je kuća prodata. Taman sam došao kući zove agent i kaže kuća je prodata možemo naći neku drugu u tom kvartu.
Nije etički ako si se prvo obratio agenciji. Ali opet, to je više kodeks investitora.
Meni dodju preko agencije, pa onda direktno oće da pregovaraju, i ja ih naravno uvijek vratim na agenciju.
Čak sam jednom pregovarao za plac preko agencije i odustanem, i poslije dvije godine naiđem na oglas za plac i odem da ga vidim,
i ispostavi se da je to isti taj plac na koji sam prvi put bacio oko preko agencije, ali ovaj put se odlučim da gradim. Naravno, agenciju sam ispoštovao iako se sve desilo slučajno i sa zakašnjenjem.
Tu je 'etika' vise prodavca nego kupca, tj. kakav odnos ima sa agencijom koja mu prodaje nekretninu.
Mozda je to jedna od 10 agencija gdje je oglasio istu, mozda je 'ekskluzivno' oglasio sam preko jedne i nje se drzi a mozda je i potpisao ugovor da ne smije nidje drugo oglasavat' niti je prodavat' "na svoju ruku" (rijedak slucaj kod nas).
P.S. Inace je donedavno 'usluga' agencija bila po 3% (bez obzira na cijenu nekretnine) a sad vidim da tu cijenu usluge dizu i na 5%, bez obzira na znatno vece iznose te i zaradu pri prodaji.
Posle Cedisa, imamo sada i Glavni grad... Izlgeda da su drzavne firme i institucije skontale benefite nemoranja.
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...infrastrukture
Kako je moguce da su stanovi uknjizeni u katastru ako nije investitor nije dobio upotrebnu dozvolu? :/
valjda pise da je bez gradjevinske dozvole
Građevinska inspekcija Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine najavila je rušenje Lamele C, objekta pod Ljubovićem, koji je gradila podgorička firma PS gradnja, saopštio je predstavnik stanara Čedomir Radičević.
On je kazao da su 83 stana u Lameli C svojina etažnih vlasnika, građana Glavnog grada koji su stanove zakonito kupili i uredno uknjižili.
ne da nije uredno nego je sve neuredno