Originally Posted by
beatnological
Nisu svi u istoj situaciji. Nisam ni ja za prodaju djedovine po bilo koju cijenu ako te muka ne tjera da je prodajes ili ako ne prodajes za cifru sa kojom si obezbijedio kako sebe, tako mozda i potomke za cijeli zivot (a mnogi jesu, vjeruj mi). Bilo je ljudi koji su prodavali samo da se proda jer su cijene visoke a u sustini bez toga nemaju krov nad glavom, lako je pretpostaviti sta se sa istima i desilo poslije par godina. Tako da se donekle slazemo.
Moj osvrt je vise bio na one situacije gdje pojedini buku dizu kako se neko iskoristava jer mu se prodaje nesto po 2x vecoj cijeni a tvoj post je aludirao na to (istina, mozda ga pogresno shvatih).
Hej, trziste ponude i traznje, to su trenutne cijene, nije niko lud da prodaje ispod cijene osim ako ne mora. To je fakat i ne bi ni ti, ni ja, niti iko drugi prodao sada stan za -50% manju cijenu jer smo "dobre cudi" i "zelimo da ucinimo nekome".
Ista stvar i sa stanarinom. Zasto bi neko izdavao za 250€ ako moze za 750€? Pa ako smo humani ima hiljadu i jedan drugi nacin da se nekome pomogne, uostalom mozda i ne naplacivanje stanarine uopste, jel'?
Bookmarks