Originally Posted by
Djetic
Pronasao sam nacin vracanja Fritz!Boxa na default vrijednost. Analogni tel. se poveze na tel. port na routeru i preko tel. se kuca defaultni kod. Router se nakon toga vraca na pocetna podesavanja :).
Imam drugi problem, router je eth. kablom povezan sa TP-Linkom (TL-WA901ND) koji salje Wifi signal:
- Mob telefonima, PC opremi
- Smart TV-u
- Network Audio/Video Receiveru
- AP u drugoj prostoriji (koji hvata AP signal) i nazovi salje dalje na drugi smart TV i sl.
Mob telefoni, PC oprema uredno rade. Nema problema.
Smart TV koji je nakacen na isti AP (na koji se btw, kace i telefoni) koji je povezan sa Fritz! uredjajem, nema sanse :(.
Isti problem imam sa Audio/Video Receiverom kojem ne mogu prici preko App (kucajuci IP adresu sa DHCP-a).
Netflix na smart TV-u pokazuje & prepoznaje SRB region? Provjerio sam javnu IP adresu M-Tel, vidim da je registrovana na PG MTEL?
Na AP uredjaju koji "preuzima" signal, sve radi. Radi i smart TV koji je prikacen preko WiFi na taj SSID. Ovdje Netflix frcera.
+ da li ima veze sa kojim eth. portom na Fritiz! routeru je povezan AP uredjaj (PVC za Internet).
+ da li moze biti da je prisutan NAT problem &router dobija javnu IP adresu koji je mozda dobio neki drugi MTEL-ov korisnik. Ne znam da li ostali primjecuju & imaju ovaj problem
Ako jeste da li je moguca dodjela dimacke javne IP adrese/ kako. Shvatio sam da Telemach umije davati ne znam kojem br. korisnika istu javnu IP adresu, tj. imaju problem sa port forwardom.