http://www.youtube.com/watch?v=0cz2NPHXgvU
Da da bas ga je izgurao :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=0cz2NPHXgvU
Da da bas ga je izgurao :lol:
Ne, tu su samo pricali a vidis NAJVECEG kako mu vice...
Vidim i podsjeca me na onu sprdnju sa hitlerom kad ga titluju na youtube :lol:
Bojim se da su gorepomenuti obicne devojcice u odnosu na njega...
http://www.youtube.com/watch?v=YmCJv...eature=related
Pojedine "djevojcice" bi vozile i to da su bile tada zive ne brini :)
Ubjedljivo najbolje preticanje u istoriji F1
http://www.youtube.com/watch?v=qHdItAr2Ssw
Znachi DRIFT...Smijesno je uporedjivati ovo sa Hakkinenovim preticanjem,koje je vise na "muda" nego na SKILL.
To su bila vremena :) Samo sa danasnjim downforceom i gumama se tesko moze izdriftat ovako.
Ovaj mali Pike je povukao na mamu.
Jes jbt.,"krpio" se sa Hamiltonom u GP2,a sad pojma....Zhao mi je sto Barikelo produzi ugovor,jer je trebo Bruno Senna da vozi za Brawn,tj.,dok je jos bila "HONDA"...
A jes taj Bruno bi tek cudo bio,Barikelo je za njega izmislio voznju,nije Ros lud,da valja cemu gledali bi ga mi vec u F1,ka onaj iz Srbije vjecni talenat Pavlovic cini mi se, sto mu je idol Ledeni,no nema sponzora,ali umije da vozi,e pa vazi.
Vazi vazi, vecina danasnjih vozaca ne bi gledala F1 da nisu imali sponzore :) Do prije 15ak godina se u F1 ginulo a onda su zbog tatinih sincica usvajana nova pravila kako bi se djeca bezbjedno vozila.
Bruno je dobar vozac.Testiro je za Hondu u Barceloni ove godine,bio je sporiji 3 desetinke od Buttona,a to mu je prvi put da je testirao F1 bolid,tako da ima mjesta za napredak.
I Nelsinjo je isto se mislilo dobar vozac,pa pogledaj na sto njegovo umijece lici.Jedno je test,a nesto sasvim drugo trka i ono sto ona nosi,mozda grijesim u vezi njega,ali opet kazem da je neko veliko cudo neko bi mu vec pruzio sansu.
Znas kako,Nelsinjo nije bio mnogo gori od Hamiltona u Gp,ali otkad je dosao u F1 nista nije pokazao...Meni je trenutno Vettel momak koji obara sve rekorde..
Je li to ovaj... :rolleyes:
http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Wadlow
We are here. Ayrton Senna Da Silva is my No. 1 favourite F1 driver of all time. I've said many times that I couldn't really split Ayrton and Schumi, but when push comes to shove, I've chosen Senna over Michael.
ali ovo je opet komantar jednog covjeka...koji se opet lomio ko da bude prvi...
nego, mislim da je tema bezveze, tesko ali tesko ce iko uspjeti da se slozi koji je vozac bolji, svi su vozili u bitno razlicitim uslovima...malo ko od njih i za isti tim da bi se mogli direktno proediti....sto je najbitnije ja mislim da veliki dio onoga sto je Sena mogao da pokaze nismo ni vidjeli, ali bilo je sto je bilo...ne mozemo sad da pricamo Sumaher ne bi uradio to sto je uradio da Sena nije stradao...mozda se nista ne bi promijenilo...mozda bi neko treci profitirao iz njihove borbe...a ono sto ja znam jeste da je ubjeljivo najbolji vozac MS od kad ja pratim F1 aktivno, a to je od 95-96...
Statistiku po strani, ali F1 postoji 70godina, koliko je vozaca proslo kroz taj karavan da opet kazem mislim da je nemoguce objektivno odrediti ko je mozda bio najbolji
da ne filozofiram vise ;)
Ne vidim u cemu je problem,ja sam stavio Senu na peto mjesto,ali sam ti lijepo rekao da je to MOJE MISLJENJE,jer po meni bilo je boljih vozaca,a vec sam i rekao koji su to,po MENI,znaci MISLJENJE jednog covjeka,koje sigurno ne mora da bude ispravno i mjerodavno,ali je MOJE.
u principu ja mislim i da se napravi neko glasanje ko je najbolji vozac u istoriji F1 da ne bi mozda dobio onaj koji to i zasluzuje vec neko ko je imao najvise navijaca...misljenaj sam da se moze u najboljem slucaju sastaviti lista 10 najboljih vozaca ali da bi se tesko mogli posloziti od 1 do 10 mjesta :) takodje i da neko moze da poslozi tu listu onda mora da je propratio prakticno svaku sezonu F1 od prve...a ne slusao sam tatu i on je rekao da je Fandjo najbolji, ili mozda Prost... )
Slazemo se , ali evo gledaj sto se desava ove godine.
Kad su makli ove sisteme koji su bili do koju godinu vidis li da sad svi oni vozaci koji su bili medju 5 prvih sa losi.
Neki cak nisu i medju 10 prvih ove sezone ( za sad).
Kad su vozili Sena , Prost, Fandjo.... nije bilo saltana na volan, bilo je neuporedivo manje sistema..... i da ne nabrajam koliko je tada treze bilo vozit.
KOliko ti sistemi (koji su se makli ove godine) znace vidi se po ovoj sezoni.
Kad je Sumaher vozio bili su svi ti sistemi i imao je neuporedivo jaci bolid.
Ja mislim da je jos falilo da iz Pita voze na Dzojstike i to je to.
Neko je ovdje dao link ono stizanje i driftovanje kroz krivinu, kad se tovidjelo dok je Sumaher bio i sad zadnjih godina?
Znate dje se vidi da je neko majstor? U moto GP, Rosi, koji je sve "preskakao" sa Hondom (koja je imala najbolji motor) i onda je presao u Jamahu koja je masu sporija od Honde (pa ga na svaki pravac peglaju) i opet je preskakao sve. E tu se vidi da je neko dobar vozac, kad promijeni tim i opet bude najbolji.
Odoh malo u off sa Rosijem , ali nema veze ;)
Imena Senne jr, Piqueta Jr. i drugih pubertetlija ne treba da se nadju u ovaj topic.
Ovaj topic je posvecen legendama, od kojih NAJVECI je NAJVECA legenda!
ja se ne slazem uopste sa tobom...znaci ako su ovi imali raznorazne pomocne sisteme to ne znaci da ih ni drugi nisu imali, istina je da u tom slucaju je "mozda" potrebno malo manje umijeca vozackog, ali opet svi imaju iste uslove.
isto tako ove sezone su neki koji su bili dominanti prosle pali drasticno, a zasto...pa ja mislim upravo iz razloga sto su se veliki timovi takmicili do kraja sezone...ko zna kad je honda batalila razvoj proslogodisnjeg bolida i posvetial se novom prema novim pravilima...nego da ne duzimo...ne mozes da omalovazis uspjeh nekog vozaca ako je on vozio u vremenu kad su postojali raznorazni elektronski sitemi, neko je vozio sa turbo motorima, neko sa 6 tockova...neko sa ko zna kojim stvarima...vidis i sam da se pravila drasticno mijenjaju i po mom misljenju formula ide u jednom pravcu u kom ne bi trebala...
Eh, doslo je vrijeme da svi komentarisu F1.
Malo o njemu:
http://www.youtube.com/watch?v=Uk2p2nRK-p4
1998 Hungary:
http://www.youtube.com/watch?v=DfxUwMuiIrM
ma ov oje klip :)
http://www.youtube.com/watch?v=zazLmF-Q1Sg
Iako se tesko odluciti izmedju Sene i Sumija, ja se uvijek na kraju odlucim za Senu. Ako se sjecate dogadjaja kad je Sena zaustavio bolid da bi izasao i pomogao Eriku Komaksu nakon sto je ovaj dozivio strasan udes, jasno vam je zasto. Tako nesto bi uradio samo onaj ko je svim srcem sportista i covjek, da se izmedju pobjede fantasticnim rezultatom i pomoci covjeku odluci bez razmisljanja za ovo drugo - to treba cijeniti. To je sport! Sumaher to sigurno ne bi uradio, niti je to radio kad je imao prilike. Do pobede je gazio ( vozio ) preko mrtvih!
Monaco Grand Prix je osvojio 6 puta, niko prije njega to nije uspeo, a priblizili su mu se Sumaher i Hil sa po 5 osvojenih.
Tokom karijere je vozio za 4 tima: Toleman, Lotus, McLaren i Williams. 162 trke, 3 puta WDC pobednik ('88,'90,'91). 41 pobjeda, 614 osvojenih bodova, 80 podijuma, 65 pul pozicija, 19 puta rekord staze.
Prva trka mu je bila Brazilski GP, prva pobjeda Portugalski GP, poslednja pobjeda Australijski GP, a nastradao je 1994 na San Marino GP.
Ne razumijem ovo, koga je to sumaher pregazio da bi pobijedio? Na kraju se svima prica svede na to ko je posteniji, ko je bolji momak i slicne gluposti, a svi znamo da je sumaher osvojio u formuli dosta vise nego bilo ko drugi. Jedno je navijanje a realnost treba prihvatiti...
O tome ja pricam.
Sad neki mrze NAJVECEG zbog toga sto je "slavio" na podijum Imole posle Senninog udesa.
Niko od vozaca, pa ni od publike nije znao da je Senna u losem stanju. Senna je tada (oko 3:30) bio ziv ali na aparatima, a umro je u 6:35.
Znaci, NAJVECI je mahao kapom 2-3 puta, smijao se sa ovima dolje (malo) i sad zbog toga neki neznalci ga mrze jer su neznalci, neznalci jer ne znaju da u tim trenucima Senna bio ziv, srce mu je radilo, doktor Watkins je znao u kakvom je stanju ali nije smio da kaze da je gotovo (prije trke) zato sto sef Imole bi mogao izgubit oko 60 miliona dolara.
E sad, niko od forumasa, niko od navijaca ovo prije nije rekao, niko do sad nije rekao da mrzimo sefa Imole ili Bernija zbog toga sto nisu javili da je Senna u losem staju, tj. da je na aparatima.
Onda, idemo dalje. FIA.
Prije trke u Imoli, momci su stavili novi sloj asfalt na Tamburelo, a taj sloj je bio malko iznad starog sloja, znaci nije bilo ful ravno, tako da svaki put bolid je udario patosom i zadnji tockovi su izgubili kontakt sa podlogom. Rolind je zavrsio zbog toga a Senna i drugi vozaci su rekli da je opasno ali opet, zbog para trka nije odlozena.
Onda, imamo jos materijala. U subotu, prije kobne trke, Senna se zalio da stup volana je predugacak, tj. treba da se skrati. Momci iz Williamsa su skratili sipku koju su opet zavarili, ali lose. Mozda je to bilo namjerno, mozda nije, to niko ne moze da zna (osim tih ljudi).
Niko ne krivi Williams, niko ne krivi inzinjere, samo krive NAJVECEG koji je mahao kapom posle himne.
To mu je najmanji grijeh.
Ti si se odlucio za boljeg covjeka po tebi, ne boljeg vozaca,a porediti Senu i NAJVECEG je krajnje neozbiljno,jer je NAJVECI za koplje bio bolji vozac.Sto se tice ljudskosti Sena je bio izuzetan covjek,harizmatican,narod ga je volio,dok s druge strane NAJVECI je svakoga mrzio na stazi,tako i treba,nema mjesta emocijama na samoj stazi,ali van nje covjek je bio za primjer,bez ekscesa,bez ludovanja,miran porodicni covjek,veliki humanitarac i sl.
A kakav je bio Senna na stazi? Pitaj Prosta.
Kakav je covjek Sumaher je pokazao na trku sampiona 2007 godine kad ga je Ekstrom stigao i onda je on trazio da im se ZAMIJENE BOLIDI i Ekstrom ga ne naravno opet opeglao i dokazao Sumaheru da ga prvi put nije stigao samo zbog bolida.
Trka sampiona je vise zabavnog tipa , a on se tu ciganisao i trazio da se mijenjaju bolidi, sramota !!!
Evo i snimka, obratite paznju na 1:20 snimka
http://www.youtube.com/watch?v=0fB77oJ-U1E
metabond, da li se sjecas Canade 2007? Kubica je imao stravican udes, 286 km/h direktno u zid, 28G, izgubio svijest i td.
Tu trku je pobijedio Hamilton, i ako me sjecanje sluzi to je bila njegova prva pobjeda. I sad, niko od vozaca nije znao u kakvom je stanju Kubica, da li je ziv ili mrtav, a Hamilton je slavio samo tako.
To jos niko nije spominjao, jer to nikome ne smeta a mahanje kapom na danasnji dan 1994-e, smeta.
Rekoh li ja da su njih dvojica isti :)