Originally Posted by
gingis kan
Zavolish neke trenutke u kojima je bila plemenita, divna, pazljiva, neke njene privatne borbe cijenish, mislish to je dovoljno, ali jok, onda dolaze dodaci ONA - changrizava, sto ovo, sto ono, kud cesh, sta cesh, s kim, ko je to tebi, sto ce ti ta/j, ne mozesh ovako morash tako.
Prichash nesto, veze nema o chemu prichash, nije uchila u srednjoj, preskochila lekciju, pa predavanje na faxu, teleci pogled - i ono mislish da si pametan? Pa, to mene ne zanima, to su gluposti, zasto vozish takvo auto, zasto ti je koshulja otkopchana suvise, zasto te gleda ona, zasto pijesh gorku kafu?
Onda primijetish nedostatak kucnog vaspitanja, pa neotesanost u kontaktu sa tvojim prijateljima, pa nepostovanje prema rodjaku/rodbini, pa sta ce ti ko da ti dolazi?
I onda se prizivash srcu i pameti "ali ja je volim, pa onda je bila divna, bilo je sjajnih trenutaka kad sam bio mrtav pijan, pa bi li opet mogla biti takva, samo takva, da prichamo, ali kako kad ja idem jednim putem, a nju taj put i ne zanima - gnjavaza joj je, zasto da upoznaje koga, sta nju briga jel taj covjek tvoj kolega, profesor, dosadan joj je ali pokushace, medjutim, cuti, gleda u prazno, djeluje silovano dok podnosi sve ono sto tebe zanima, jer se trudi, ali sta ce njoj sport, sta ce joj ekonomija, sta ce joj medicina, sta ce joj pravo, sta ce joj ista, ko su te tvoje osobe njoj, ona ima svoj svijet svoje drugarice koje treba zabaviti, iako su na nivou neobrazovanosti, ajde nadjesh neku temu, ali to su NJENE drugarice iz djetinjstva, pa morash znati sve, pitati, prichati, jel joj nokat dobro zalijepljen, trepavice guste, stikla dovoljna, kosa uredna, pramenje dobro sredjeno, uklopishse, uchestvujesh u divoti od primitivizma, i onda se skine, padnesh na dope jer je njena jedina naj na svijetu,volish je cheshkash, tepash i onda ujutro ...preprigana jaja u svakom smislu. Razlichiti ste ali BORISH se da ostanesh sa takvom osobom, i ako krenesh da se predomislish, e onda muka, suze, i poziv u krevet, prikupish SNAGU (jako bitna rijech;)) jer je njena jedina, a kako, posle toliko puta prepriganih jaja?