Quote:
Originally Posted by Rakun
Za ateistu "Bog ne postoji" nije početna "predpostavka" već posljednja i kao takva zaključak.Tačnije ona proizilazi iz ostalih logičkih predpostavki i činjenica.
čvrsta pretpostavka - veliki prasak
veoma čvrsta predpostavka - nastanak zemlje
činjenica - nastanak života
činjenica - Evolucija
činjenica - "svete knjige" su notorna glupost(počevši od Adama i Eve,preko Nojeve barke do starosti čovjeka kao bića)
činjenica - većina prirodnih pojava koje su se pripisivale bogu SU RAZJAŠNJENE
tek na kraju dolazimo do logičnog zaključka da BOG NE POSTOJI
I sad ću ja da "uguram" Boga :grin: na početak ove tvoje teorije. (samo da pokažem da ga je moguće ugurati a ne da ja vjerujem ili ne u takvu varijantu)
Znači ispričaš mi sve do kraja dokle nauka može da objasni Veliki prasak (Nastanak univerzuma) i na kraju ostaju neki "početni uslovi" koje nemože baš jasno da objasni.
Znači Bog je pripremio te "početne uslove " i pritisnuo dugme "START" i dalje nemora direktno da učestvuje već se sve dešava "po planu" koji je na početku smislio. :grin:
Tako da pretpostavku da "Bog ne postoji" moraš uzeti za početnu u koju vjeruješ i koja se dobro uklapa u ostala tvoja shvatanja inače ako budeš tvrdio da je to logički zaključak iz ostalih stvari uvijek će biti moguće neđe na "početak" "ugurati" nekakvog Boga koji nemora biti Bibliski ili iz islama ili hinduizma