Tačno ovako kako si i napisao [emoji846]
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Printable View
Još jedna stvar koja me učinila srećnom danas je što smo uzeli jelku i moj sin se obradovao baš od srca iako ja vremenom sam krenula da se grozim svog tog novogodišnjeg sjaja i korišćenja ljudskih osjećanja kroz kapitalizam jer mi smo bili srećni i sa malim jelkama skromnim ukrasima sad se takmiči u što većoj i boljeg izgleda.Imali smo kutiju koju pamtim i svaki ukras pamtim i svu tu atmosferu đe se radujemo a kapitalizam je učinio da ono što je kao skuplje u tako nekoj simbolici čovjeka čini srećnim ili mu je kroz reklame šta god i hvaljenje kroz insta i šta već dodatno dodao.Uzela sam je pri tom po nabavnoj cijeni đe sam imala pregled koliko je u prodaji i pomislila čovječe koliko se na nečem tako jednostavnom nečem što je simbolično zarađuje.
@kaemSe, mimo trauma i majki i trauma od majki (a moja je taman ista a njena je bila 10x gora) ima tu i karatkera koji učini da si osoba koju zovu kad je problem, potom i objektivnih okolnosti koje nametnu da si, jebiga, jedina osoba koju tvoja familija može zvat kad je problem.
E, kad sve to sabereš, uz sva racionalna i naučna objašnjenja, ostane ti malo neobjašnjivo zašto se dešava da, baš kad ti imaš slobodnog vremena za sebe, e baš tada izbije poplava ili požar ili nekome od familije stane auto na put ili umre neka baba u rodbinu u drugi grad (ovo sve nabrajam u zadnjih godinu dana što se meni dešavalo na slobodne dane)...
@extravaganca dođeš mi pivo.
Sve te razumijem, zato ti dođem i dva [emoji846]
Još smo u komšiluk ako sam neđe dobro uhvatio. Mada možda I nisam. Brkaku mi se informacije tako ponekad, [emoji846]
More vala, ako ne zazvoni telefon prije drugoga piva :D Tu sam blizu nekadašnjeg Venoma, ne znam je li ti to komšilAk.
To to ili ono mora se iz obaveze javit cijelom familijarnom okrugu kad odeš u neki grad đe su a ja imam ne nekad no sve ćešče potrebu da im se uopšte ne javim da galim jer mi unište raspoloženje i onda ide obavještajna služba đe se žale mami eno smo čuli ili čak me sretnu da ti je šćer bila kroz našu varoš nije na tebe ti se vazda javiš.A naročito ne volim da se uvaljujem nekome samo zato što mi je rod da se uvaljujem na gajbu svi imamo svoj tempo svoj stil niti volim da se meni neko uvaljuje.Kako ne volim te isfolirane odnose upravo zbog djetinjstva jer je moja mama svašta trpjela.
Pa ono što me čini srećnom vezano za temu i ovo o čemu zborite je kad osvjestim tako neke stvari kod sebe i obrnem igricu bez obzira na pritisak.
Idealna lokacija Minken, oca mu u vr... Samo što ja ne mogu čekat do nove no idem koliko je sjutra.
Da se nađemo, veli, na pola puta [emoji846]
Nalazite se vi tamo preko Morače ja ću da vidim nekako da ove iz Maslina sve sam ih locirala forumaše u neki aktivizam da se neko odvojimo od vas i imamo sve Minhen već imamo i budemo ka Zemun. [emoji1787]
Ne može se više doći u saobraćaj u taj dio taman ka Beograd. [emoji1787]
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Dobra im je ona pivska pica, bas preukusna i taman ljutkasta, ide uz min 2 tocena HB
A dobro džerman klasični stajl i u ambijent no su vlasnici ođe u neke sporove i zavade iako su dio Minhen grupe. :joy: Objašnjava meni jedan vidi to ti je sin ovoga,ovaj ti je bio u školu sa onim,ovaj s ovim ne zbori,ovaj nema licencu možda baš ovaj đe njih dvojica bi da se sretnu.Mislim se JBT da znaju Njemci đe su dali i licencu ono...a možda baš i znaju prilagođavaju se tržištu i žmure kad misle da je isplativo. :joy:
Da ne bude da spamujem čine me ozbiljno srećnom ovako tračarske kafanske storije. :joy:
Vala grijeh bi bio da BluemoonChe ne izadje sa vama na pivo, samo uz uslov ako ce i pice shetat stolom....
Ja u kafanu izlazim sama đe izviđam situaciju i sa vlasnicima i konobarima ostali me ako sam samo zbog njih tu kao dekocentrišu u to izviđanje.:joy: Ostale goste fenomenološki izučavam.:joy:
U kafani se najviše bolan informacija može izvuć ako si skoncetrisan.:joy: A ne moš se skoncetrisat ako si u čopor.
OT ne znam jel me kafana u tom smislu čini srećnom il tužnom tu baš straglujem što se kafane tiče.:)
Mnim nešto je mnogo lagodnije bit u ulozi naivnog posmatranog no oziljnog posmatrača.
I dalje ne znam jel me ovo čini tužnom il srećnom.
Yugoslavia Tourist Film, 1990
Kad kod mojih izroni neka uspomena. :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4798bca598.jpg
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Sinok me pita.
- Jeste vi imali pištolj u kuću.
- Jesmo pa ga je majka sklonila.
- Dobro je ja bi se plašio da imamo pištolj u kuću.
Ovo ne da me čini srećnom no presrećnom.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Pas mog komšije. Kakva je to ljubav na 4 nožice. Zavoljeh ga taman kao da je moj.
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
https://ibb.co/7JfC9yr7
Mooooj :heart:
Neke izjave mog sinčeka.Ne samo da me čine srećnom no me ozbiljno zamisle.
Kaže volio bih da sam ptica da letim svuda bez aviona i pasoša i svega.Ali, rastuži me i sve to neđe iskreno jer bez toga se ne može lećet više niđe no me čini srećnom što i dalje mašta.Mi odrasli smo užas realno đeca su odista jedino lijepo na planeti dok im se ne ugradi matrica.
https://www.index.hr/magazin/clanak/...a/2738665.aspx
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Kad mader rečem a pušti imaš ti svojih briga prepusti to meni.To je san koji sam oduvijek sanjala da njoj kažem prepusti to meni.I da ona to prihvati.
Moja madre je najdivnije biće na planeti a ne zna ni sama koliko je krhka a tek koliko je jaka.
Ja nju obožavam.
Kad najzad očistim usisivač pa vuče ko manit.
Nerandže. Krupne, mirisne, slatke, sočne, koštica bez, domaće.
https://www.reddit.com/r/MadeMeSmile/s/SOWpWWnvCC
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Sinhronizacija.
Kad propustim neko pretprazničko ludilo kao onog mraza što se spuštao u gradu.Možda bolje da pišem što me raduje kod pretprazničkog ludila no da pišem na temi koliko me isto nervira. :joy:
Raduje me da u moru neznalica i politickih podguznih muva imamo jedu zenu koja je direktorica DOma starih u Podgorici, zenu koja je cijelo svoje bice posvetila poslu koji obavlja...na zalost ne jos dugo.
Ona je autorka ove pjesme. Jelena Sofranac
https://www.youtube.com/watch?v=t-Sk2FoqZB8
Zašto hirurgija menja limfni sistem
(i zašto se vaše telo posle oseća drugačije)
Ovo je tekst za koji mnogi ljudi nisu znali da im treba —
dok ga ne pročitaju i tiho ne kažu:
„Ovo objašnjava sve.“
Operacija može da spasi život.
Može biti neophodna.
Može biti razlog zašto ste još uvek ovde.
Ali ono što se retko objašnjava jeste kako hirurgija menja limfni sistem — ponekad trajno — i zašto se telo posle operacije često nikada ne oseća isto, osim ako se pravilno ne podrži.
[emoji263] Operacija ne seče samo kožu — ona prekida protok limfe i energije
Limfni sistem čine izuzetno nežni sudovi, ventili i limfni čvorovi koji prolaze ispod kože i kroz vezivno tkivo.
Tokom operacije:
• Limfni sudovi se seku ili kauterizuju
• Limfni čvorovi mogu biti poremećeni ili uklonjeni
• Fascija se zaseca i zarasta sa ograničenjem
• Nervna komunikacija se menja
Za razliku od krvnih sudova, limfni sudovi se često ne popravljaju ili ne povezuju ponovo.
Telo se prilagođava —
ali prilagođavanje nije isto što i optimalan protok.
[emoji263] Ožiljno tkivo menja način drenaže
Ožiljak nije samo površinski trag.
Unutar tela, ožiljno tkivo može:
• Povlačiti fasciju
• Kompresovati limfne sudove
• Stvarati blokade u smeru protoka
• Prisiliti limfu da se neefikasno preusmerava
Zato se otok često javlja iznad, ispod ili daleko od samog ožiljka, a ne samo na mestu operacije.
Telo nije zbunjeno —
ono kompenzuje.
[emoji263] Uobičajene operacije koje utiču na limfni sistem, a mnogi ljudi se iznenade koliko je ovo često:
• Carski rez
• Apendektomija
• Operacija žučne kese
• Operacije stomaka ili karlice
• Operacije dojke
• Ortopedske operacije
• Operacije kičme ili mozga
Čak i operacije rađene pre više godina ili decenija mogu i danas uticati na limfni protok.
Vreme samo po sebi ne vraća automatski funkciju.
[emoji263] „Zacelio/zacelila sam se… ali više nikad nisam bio isti/bila ista“
Ovo je jedna od najčešćih rečenica koje se čuju nakon operacije.
Ljudi često primećuju:
• Otečen ili težak stomak
• „Stomak kecelju“ koji ne reaguje
• Jednostrani otok
• Hroničnu upalu
• Zadržavanje tečnosti
• Veću osetljivost na stres
To ne znači da operacija nije uspela.
To znači da limfni sistem nikada nije bio u potpunosti podržan nakon nje.
[emoji263] Nervni sistem pamti operaciju
Hirurgija je i fizički i neurološki događaj i posebno limfni događaj.
Nervni sistem može ostati u zaštitnom režimu dugo nakon što rana spolja izgleda zaceljeno.
Kada se to desi:
• Limfni sudovi ostaju stegnuti
• Drenaža se usporava
• Upala se zadržava
Telo mora ponovo da se oseća bezbedno pre nego što pusti protok.
Zato su nežne, smirujuće i ritmične terapije često mnogo efikasnije od agresivnih pristupa nakon operacije.
[emoji263] Dobra vest — protok se može poboljšati
Ožiljci se ne mogu izbrisati,
ali funkcija se može vratiti.
Podrška može uključivati:
• Ručnu limfnu drenažu
• Mobilizaciju ožiljaka
• Rad sa fascijom
• Tehnike disanja
• Regulaciju nervnog sistema
• Nežno, dosledno kretanje
Oporavak posle operacije nije u guranju jače,
već u vraćanju komunikacije i protoka.
[emoji172] Poruka koju tvoje telo želi da čuje
Tvoje telo te nije izdalo.
Tvoje telo se prilagodilo da preživi.
I uz pravu podršku —
može ponovo naučiti da teče.
Ako si ikada pomislio/la:
„Zacelio sam se… ali nešto se promenilo“
— ovaj tekst je baš za tebe.
@mexico mene čini srećnom što mi ništa nikad nisi uzeo za zlo, ne zbog mene no što takav lik šeta ovim mjestom. ;) Eto čine me srećnom iskreni međuljudski odnosi, to me bogme tako čini srećnom.
Moja žena :)
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Nema ničeg ljepšeg, nego se naći u grupi ljudi koji su kreativni na različite načine i podržavaju se međusobno, jer razumiju sveukupnost života.