Ala si ga posavjetovao, bvateeeeeeeeeee :D
Uzmi jadan M5e39 i mirna bosna ;)
Printable View
Cekaj cekaj.. Kad dodje neko na forum i ima 10 000e za kupovinu auta, u ovom slucaju bmw-a ocekujem da nece da razmislja kako mu je rega 450e ili koliko mu je redovno odrzavanje. E60 525d vozi moj brat vec par godina i nikakvih problema sa njim nije imao, auto sluzi odlicno. Problem je sto vecina forumasa, dodju i procitaju na netu, kako se auta kvare, kako su skupi za odrzavanje, kako ovo kako, kaka ono, a nikad nisu sjeli u taj auto. Ima previse internet mehanicara odje zato se i ne treba mnogo mijesat na ovaj pod forum ;)
A zasto to ocekujes?? BMW nekad nije uopste imao dizela, al se i to primijenilo pa i ljudi koji ga voze.
Ja prvi da imam te pare ne bih kupio e60 nikaaaaad. Kvario, ne kvario, ne bih kupio auto preko 2 hiljade kubika zaspas!
Tj bih, ali onda da se zna sto sam uzeo, neki ozbiljan, sportski auto.
A ne mlatnes pare, kupis dizela prslog, trosi 10, registracija 500, servis svaki drugi po 500 i jos dimi.
Makse.
Ovako 2.0d i cutis dok ne skupis za neki M.
Samo što je što se tiče ovog primjera razlika ogromna između 2.0 i 2.5, zato što je ovaj drugi 6 cilindara :)
Ocekujem to iz jednog razloga, a to je svako ko se odluci za kupovinu BMW-a treba da je svjestan odrzavanja tog auta. BMW je uvijek bio auto skup za odrzavanje, mislim relativno skup. Sa tobom se slazem u potpunosti oko kupovine M-a, ali to je auto koje mozes da vozis ako imas duboki dzep, ne zbog pretjerano skupog odrzavanja nego rege i potrosnje. A ako se porede 2.0d i 2.5d opet je razlika ogromna, 2.5d ide mnoogo bolje od 2.0d i mislim da vrijedi tih 100e rege vise i 1-2l nafte.
Kad bih uzimao auto koje je pouzdano i koje ce da trosi malo, za te pare bih trazio hondu. Moj neki predlog.
I sa tim se slazem isto.. Jedino da je nekom trka pa da se nedje. Ovaj sto spomenuh da mi brat vozi, kupljen je malo jeftinije nego sto su se neke tranje prodavale, a sluzi samo da kucnem ;)
valja li sta ?> :p
http://www.youtube.com/watch?v=BSrE4E8Gkos
ja se sa ovim ne mogu sloziti...2,0d bi kupio samo ako bi mi ispala ekstra kupovina,inace bmw bez 6 cilindara je kao da peres noge u carapama.
ja sa mojim 525d imam dosta kilometara sa auto-puta i mislim da bi se bas sjebao da opalim jednu turu sa 520d.
velika je razlika na 180-200 km/h ici sa ta dva auta.
ko je oba vozio,zna o cemu pricam,ko nije...
Vozio sam prije neki dan F10 2.0d...tj. on je vozio mene.
pase li instrument tabla sa e36 320i 92god na e36 325i 91 god?
isto pitanje i za bombine ?
Postujem ja tvoje misljenje kao vlasnika tog auta, ja sam vozio par i vozili me u par pa mozda i nisam dovoljno potkovan da komentarisem
ALI isto mislim da BMW nije BMW ako ima 200 dizel konja.
200 dizel konja u velikoj limuzini mi vise lici na nekog pezoa 607 :p salim se malo, hocu da kazem da kad se vec nema za neku ozbiljniju masinu [sto ja razumijem, vozim 120ks auto] onda treba ici sa sto manjim troskom ;)
ja sam bio vlasnih e60 520d 177ks 2009god, a vozio 525d 163ks, pa vozio 530d 218ks, pa 530xd 235ks, pa sam vozio 335d, 525d sa 163spori od 520d, trosi vise, skuplaja rega, itd, sve u svemu bolji 520d, 530d sa 218ks, skupo odrzavanje , trosi dosta, problema sa motorom , bolji 520d, 530xd sam vozio u sloveniji i imao je 330 000km na satu, 2008god, utegnut je bio kao moj 520d sa 90000km odje, ide bolje al na nasim putevima nema potrebe za tih nekoliko ks vise dok na auto putu ima posebno na przinama vecim od 180km/h. 335d prica za sebe, kvari li se ne znam, zna da popije, skupa mu je rega, ali vrijedi svakog centa
strasna je ova prica "ako nemam za M5, onda cu da vozim najslabiji model, jer nista izmedju ne valja" :mrgreen:
Da, strahovita priča, sve trkači Crnogorski gdje imamo 1 (slovima: jedan), dio puta gjde je dozvoljen vozit stotinu, i to čitavih jedan kilometar (kod sozine), takva nam je i država.
Samo me zanima gdje se može vozit ristajling petičine 3.0 sa 231 KS, a kamoli M5 mimo vožnje od semafora do semafora, to je ok za dvadeset godina da radiš mada svaka cura/momak koji ima 25+ povezaće to sa kompleksom malog ku.ca ali bože moj.Vidim ovdje se priča o cilindrama, konjima, snazi motora a suština je ovo gore, nemaš đe da ga voziš. Tako da apsolutno svejedno je imaš li 2.0d ili 5.0 V10, moraš ga vozit 60/80 i kod sozine 100, ne živmo u Njemačku.
Dalje, nemojte da mlatite negdje da je bmw pravio do skoro samo benzince, onako javno negdje se pohvalit znanjem. Prvi dizel bmw se pojavio davne 1983 i to turbo dizel 524tD e28, zatim 1986 dizel 524D. Znači imali su punih trideset godina da izvježbaju pravljenje dizel motora.
To Je ziva istina. Dzabe te ogromne ks kad nemas dje da to probas kad ti oces nego da gatas oce li neko od murije da ti iskoci iz zbunja. Svaki novi auto koji ima preko 100konja zavrsi posao bilo dizel ili benz.kad naumis da pretrknes odradi to skladno relativno brzo postujes ogranicenja(10-15vise)i to je to. Sjutra ako se odlucim za dizela bice samo da je ispod 2.0 da je manja rega i da ima preko 100konja i mene dosta. Npr bmw 320d e90 177ks redizajn m paket. Da bog pomoze ;) ali opet bih radije 318 ili 320i jer vrlo mala je razlika u litrima po potrosnji.a i gorivo mi je isto placam bilo nafta ili benz pa onda opet radije benza zbog odrzavanja
Послато са GT-I9100 користећи Тапаток 2
Sparco, ti znas da ja ne stiskam, skoro nikad...ali zbog ovoga skoro hocu 300+ ispod haube.
Tolike limuzine a 150-170 KS...sprdnja.
Zena+bmw+snijeg=http://www.youtube.com/watch?v=KfmQ8tTIKXU
Da viidmo tebe kako ces zadnju vucu po snijegu vozit
BMW je potpuno isti po snijegu, kao FWD (kad bi ga bilo) kao RWD.
Evo ti pojasnjenje
http://www.youtube.com/watch?v=N4FytUl7quk
Nisam rekao da ne valja. Al nisam ni daleko od toga. Rekao sam da je puno troska a zadovoljstvo prosjecno. 520-525-530 itd i D i sto god, ne mogu da pruze uzitak kakav se ocekuje kad kazes, VOZIM BMWa
A opet ponavljam, ko petra ona kajgana su.
Jole, ne bih da me crnjacis s tim glupostima. Po ovoj prici tvojoj, nema potrebe da imamo auto preko 60ks? Ocemo li svi 1.5dci i kez od uva do uva?
Ja imam pezoa starog 26-7 godina, uglavnom idem po 10 preko svih ogranicenja jer sam tako u mogucnosti.
Imam i pezoa starog 3-4 godine i sa njim idem istih 10kmh preko ogranicenja. KAPIRASI Jole?
Ja sam rekao samo da je voznja bmwa skupa, 6to cilindrasa pogotovu. Zadovoljstvo voznje dizela, skroz sumnjivo. Kvalitet tih motora, takodje sumnjiv pa neka su vjezbali od tvoje 83ce.
A za godine proizvodnje, dizel je kasnio za benzinom nekih 60tak godina tako da...pustari me.