Zato 3.0d i prije ce vozac crci nego motor
Sent from my TELEFON using TETRAPAK
Printable View
Zato 3.0d i prije ce vozac crci nego motor
crkavalo je i tih 3.0 pofino, pogotovo sa nasim odrzavanjem
E ne znam, vozih taj 530d i pozamašno je bio i udoban i brz, a i vrcuckao mi je pod pedu.
dobro izgleda ova serija 4...vidjeh onu u voli motors i prednja maska jako mocna. unutra fino spakovan.
p.s ali ne mogu da iz glave izbacim mercedes s klasu...shedio sam prije toga u bmw 7 koji je bomba ali mecka je kao avion.
Prve serije e60 imaju tih problema na klapnama usisne grane koje znaju upasti i sjebati motor ali prije tpga curi ulje,masno je sve okolo a sto nas narod vozi tako...
usisna,izduvna i remenica,servis ulja i filtera i milion ce proci...
motor je fenomenalan ali trazi dobar dzep za odrzavanje.
F10 520d sam vozao i meni je super legao sa tim motorom.
Jedva cekam probati 518d da vidim je li ****** totalno kako svi ocekuju kada vide oznaku...
Frende,itekako se slaze...
Oem dijelovi za svakog bmw-a su jako skupi i niko nece da odrijesi kesu...
to ne znaci da je motor los...
zamjenis sta treba i 150 000 bucaj...
kod nas vade klapne,krpe gumicama,vare inox izduvne,vade partikularni i onda motor ne valja na kraju...
Ti kazes da je dobar motor a dizne rikavaju kao lude, turbine, remenice, pumpe...
Remenica se radi jednom u 150 000km i spada pod veliki servis,zajedno sa kaisevima...
kakve to veze ima?
turbina nastrada zbog izduvne grane i neodrzavanja,malo ko mijenja separator...samo vozi i ceraj auto koji je vec 500 000 omlatio vanka...
redizajn e60 je izbacio inox izduvnu,rijesio problem klapni na usisnoj i nikad nikog nisam cuo da se zali,nedavno sam imao priliku sjesti u bmw-a 2008.god 470 000km i ide bez problema jos...
motor kao motor je ekstra i to ce ti svako potvrditi.
A inace remenica crkava preko 300 000. Moj jedan brat kupio megana presao "130000" posle 300km crkla remenica.
Daka, koliko je remenica u Voli?
kako inace crkava remenice, sto se desi s njom pa crkne?
380 eura OEM bmw
postoje i paketi koje daje BMW,dobijes remenicu sa kaisevima i sve u kompletu za cc 500 eura...sve.
remenica je oblozena debelom gumom da bi se smanjile vibracije,vremenom se guma pojede i remenica dobije luft,zamjenis i miran si cc 150 000km.
na tu gumu nalijeze zupcasti ili neka guma na drugom dijelu remenice?
sta radi ///M5 ... :)
http://www.youtube.com/watch?v=atgmIoU9dL8
Hahahah kako cijepa.
+ dbs uvijek krene malo prvi.
http://www.autodiler.me/auto_oglasi_...3#galleryPopup hahaha umrijeh od smijeha bez majke
hahahaha nisi jedini :D
Kolko otprilike vrijedi 2008 740i? Zadnji model one prethodne sedmice (E66 sto li), restyling....?