al kad kazu velik jak pa se ne muci, ja sam u auta od 900 kila turao 3 4 k ccm, pa su trosila po 20 kako to ? ;)
Printable View
al kad kazu velik jak pa se ne muci, ja sam u auta od 900 kila turao 3 4 k ccm, pa su trosila po 20 kako to ? ;)
Evo fabija ce to da ti objasni, sigurno ima neku svoju racunicu.
Ja ne znam zasto uopste prica o potrosnji, vec samo o cijenama i tome kako nas drzava peljesi. ;)
ne na nju nego na stosta drugo, a fiesta dok je bila kod mene je bila u mint condition do jedne ure
moglo bi ovo gorivo malo da poskupi :) nema smisla da evo 4 nedjelje stoji na isto.
a cuti oli procitace :)
pricali smo o fabrickim podacima, ne o hwfet. Jel nesto bilo nejasno u Fabijinom objasnjenju?
http://www.streetfire.net/video/452-...ims_695535.htm
evo vam kako se dolazi do fabrickih podataka.
Vidis li ti razliku izmedju auto put-a i regionalnih puteva?
let's just agree to disagree...
evo za neverne tome, Zeta - Podgorica
Attachment 65137
Opet kenjas frende. Dobijes brzinu, sve otvoreno i onda resetujes i drzis na 1300 rpm, 70 na sat do blizu kruznog, i tu slikas.
10km si presao i tako mjeris prosjecnu.. well done.
Objasnio sam ranije kako vozim, maksimalna je 90, obicno na 1600 do 1800 obrtaja, to sto vi ne vjerujete je vas problem. Mjerenje prosjecne na 10 km je zabranjeno?
Evo prosjecne kroz grad na vruc motor
Attachment 65155
Neka, ne bijte se...
c 200 cdi 116 konja
Pa i nije neki podatak. Sa pezoom do cetinja i nazad, 5oro u autu i sa preticanjem svih mogucih, pa i e92 m3 na semaforima u pg 4.7 po bordu. :p
ja sam evo nocas uspio da spustim potrosnju na 9.4 kroz grad....a odje pisu 4-5l...sitno vam je to...e da i ovo je dizel :)
prijatno sam iznenadjen razlikom izmedju 98 i 95 oktana, sipah prije 2 dana prvi put 98 oktana i sa normalnom gradskom voznjom uspio sam da spustim potrosnju na 8l (samo grad). prije sam stalno imao potrosnju izmedju 10-10,5 pa i do 12l.
Fabia, reaguj o'ma! :mrgreen:
Bjese li 1.6?
Pa sport89, tebi se isplati da sipas 98 vise nego ikom.... ti prakticno profitiras tako sto sipas skuplje, mislim da razlika u cijeni izmedju 95 i 98 oktana nikad nece biti tolika da se tebi opet ne isplati sipat 98 :D pa bio to placebo ili ne, manje je bitno, samo dok se covjek osjeca da je zajebao sistem
Ja sam vozio maaaaaaaaasu auta na 87, 89, 91, 92, 93...nikad nisam osjetio razliku, ali bas nikad pa sam uvijek sipao 87 (zato sto je najjeftiniji) osim u auta koja su napravljena za premium.
Po meni, razlika izmedju 87, 89, 91...je ista kao kod istog auta sa istim motorom ali sa 87, 89, 91 KS.
I kod mene se osjeca razlika sto se toga tice. Ne znam bas je li toliko ali jedan litar manje jeste sigurno. Uz to i malcicu bolje ide.
A ovo fabija sigurno pricas za ameriku, ja sam zaboravio sad koje kategorije benzina imaju al se tamo zesce osjecala promjena i na bmw i na hondu i na vw i tojotu i sto li sam sve vozio.