Originally Posted by
GreatMontenegro
Ja mislim da tu nema nista negativno,nego da je autoput pod moranje-ako je cilj povezivanje sjevera sa jugom CG.
Sto se tice Berana,ovim sadasnjim putem,uz neku normalnu voznju do Podgorice ti treba nekih 2 sata i 15-tak minuta.Medjutim,ova normalna voznja podrazumijeva da ces vrlo vjerovatno popit minimum jednu kaznu od saobracajne policije,koja sve radi samo ne stiti bezbijednost saobracaja i zivote ljudi(statistika potvrdjuje).To znaci da se moras potpuno pridrzavat propisa,sto automatski znaci da ce ti put trajat blizu 3 sata,a ni to ti nije nikakva garancija da neces popit prijavu posebno ako taj put ne poznajes dovoljno dobro i ako ne vozis brzo auto,jer ce ti se gotovo sigurno desit da krenes u preticanje po isprekidanoj liniji i da na kraju tog preticanja okrznes punu,a onda slijedi lekcija o tome kako je puna linija zid...bla bla bla...i ti dobijas prijavu za preticanje po punoj.Ko koga zajebe.Jos ako si dovoljno baksuzan da naletis na kamion pri spustanju niz Krstac ili Crkvine,ceka te pravo uzivanje u voznji 20-30 km/h narednih nekoliko kilometara.Tu su i neizbjezni odroni,udarne rupe,klizave krivine(neki tvrde da vlasnici slep sluzbi tu namjerno prosipaju ulje,ali nije dokazano)...Mozda je sve ovo zanimljivo ako tim putem prolazis jednom ili dva puta mjesecno i to po mogucstvu ljeti,ali ako putujes 2,pa cak i do 3 puta nedeljno(kako sam ja jedno vrijeme),onda izgubi svaku car i postane prilicno frustrirajuce :) .
Ako bi citav autoput bio zavrsen do Berana bi se stizalo za 80 minuta ugodne i bezbjedne voznje,a i ovo sto je planirano bilo bi uar,jer bi se izbjegli neki zajebani djelovi(plus sto je najavljena izgradnja puta Kolasin-Lubnice,cime bi se opet obezbijedilo da se do Podgorice stigne za sat i po(ugodne) voznje).
p.s. nisam odavno prolazio od Mateseva do Kolasina,ali mi se cini da je tamo napravljen novi put prije neku godinu i zakleo bi se da sam tuda jednom prosao,ali se vise ne sjecam dobro:confused: