Upravo to i piše u dokumentu koji si postavio a znam kakvi smo mi Crnogorci. Ako nekoj babi doneseš kilo cukra u kocke i 100gr kafe za nju si draži no joj rođena đeca koja su joj donijeli tone šećera. takav je dinarski mentalitet.;)
Naravno da se broji i to je jedini period, drugoga nema. :)
U svim udžbenicima štampanim u Crnoj Gori a i u brackoj Srbiji. To je bila zvanična (Nikolina) politika tad.:(
Naravno jer se tako moralo. Jednako kao što se poslije prisajedinjenja nijesi mogao izjasniti kao Crnogorac. Kao tobože slobodno se izjasni, a znaš kako moraš. Pogledaj što Ćipur ispod svakog svog posta postavlja link. Ja sam pratio svoje pretke i njihove suseljane koji su po pet -šest puta išli u Ameriku. Tamo postoje linkovi sve do spiskova iz polaznih luka pa sve do mjesta zapošljenja u Americi. Što misliš zašto su se ljudi različito nacionalno izjašnjavali u polaznim lukama sa obala Jadrana i pri ulasku i Ameriku?:confused:
Ada kako nije. Turska je vladalapovećim dijelom Balkana pola milenijuma, Tako da mi se i ne čini da se radi o okupaciji nego o življenju, saživljavanju. Zapravo sam htio reći da je tad bilo moderno biti Srbin,jer su se oni ipak drznuli dići ruku na carevinu. Tu im je skočila popularnost. Crna Gora na koju su svi gledali s oduševljenjem je ipak suviše mala da može bilo što sama učinjeti. Crnogorcima su Rusi utuvili u glavu da zavladaju svim Slovenima Balkana, što se ne mže aki se ne vlada Srbima. Odatle srbovanje srbovanje crnogorskih vladara.:(
Pa i Njegoš je srbovao iz istih razloga. Nemanjići su srednjevjekovno plemstvo i za narod ih je bolio k***c. Najzad zar oni u Rašku ne dođoše kao stranci odnosno zar ih vladari Duklje ne postaviše kao svoje vazale na novoosvojenim područjima? Na isti način su i Balšići koji su Normani došli na vlast u Zetu i prvom prilikom se osamostalili ne iz narodnih (tad nijesu postojale nacije) nego iz praktičnih, ekonomskih razloga.;)
Svi učitelji u Crnoj Gori su učiliškole u Srbiji pri čemu je nad njima izvođena esomučna protivcrnogorska propaganda. Zar je imalo čudno takvo njegovo ponašanje?:)