:respect: za najveceg svih vremena !!!
Po ko zna koji put cu ovo ponoviti : DOKTOR, MAESTRO :bravo:
Printable View
:respect: za najveceg svih vremena !!!
Po ko zna koji put cu ovo ponoviti : DOKTOR, MAESTRO :bravo:
Pa eto, sta reci osim da se danas ugasila jedna od najpopularnijih tema u svijetu tenisa poslednjih godina - ko je najveci teniser svih vremena. Jedan Grand Slam vise, jedna tema za pricu manje. Ko bi rekao da ce nas nakon vise nego uzbudljivih polufinala sacekati dva ovako dosadna finala. Soderling se skroz stisnuo u prvom setu, vidjelo se da je nervozan, ali je naredna dva odigrao mnogo bolje, ali srecom nedovoljno dobro. Rekao bih da je ovo jedna od boljih Federerovih igara na sljaci ikada, sjajno je usao u mec, a to je za njega i najvaznije. Ne pamtim da ga je ove godine ovako dobro sluzio servis, ako ga zadrzi na ovom nivou eto nazad i Wimby pehara. Ono cime je definitivno unistio Soderlinga su bili fantasticni riterni i ceste promjene ritma, izludio ga je u pojedinim trenucima. Steta sto Soderling nije odigrao bolje i izvukao iz Fedexa jos vise, jer mi se cinilo da veci dio meca igra sa prilicno rezerve.
Ova titula ce mu donijeti mnogo, ne samo taj zeljeni 14. naslov, vec mnogo samopouzdanja. On sad vise ne juri nista, igrace i dalje svom snagom, pa sta osvoji. Vise nema pritiska, igrace mnogo rasterecenije i opustenije.
Inace, Soderling me je prijatno iznenadio ponasanjem i izjavama i prije i posle meca. Vidjelo se na kraju da je ipak zadovoljan, sigurno ni sanjao nije da moze dovde. Sad se pitam moze li on nastaviti ovako, tek mu je 25, a sa ovakvim servisom na travi moze mnogo, pogotovo sto najavljuju brzu travu na Wimby-ju, sto i Fedexu odgovara. Nadam se da nece biti jedan od onih koji su samo bljesnuli jednom, stigli do finala i nakon poraza se ugasili (Bagdatis, Gonzales, Tsonga...).
Btw, sad na IN slusam Sofra, malo je pricao o tenisu, pa ljudi moji sta je ono??? Soderling je po njemu servis-volej igrac, a Fedexov bekend je najbolji ikada??? Kakav idiot, ne mogu da vjerujem da cu njega slusati da prenosi taj turnir ponovo, tragedija.
ps: hejteri, nemojte se previse sjekirati, bice veselih dana i za vas ;)
aha, a Nadal je izrazito ofanzivan igrac :D
Aha,a Pancho Gonzalez je baseliner.
Blah...
Cestitke navijacima Federera,ono sto smo znali sada je i ZVANICNO,a to je da je Federer NAJBOLJI IGRAC SVIH VREMENA.
Soderlng imao LUDACKI turnir,izgorio u finalu,sto je pogotovo bilo vidljivo u prvom setu,Federer MIRAN,STALOZEN,KONCENTRISAN,imao OGROMNA iskusenja tokom turnira,prosao ih i osvojio toliko zeljeni trofej.
Jos jedna dobit u igri Federera je i DROP SHOT,koji je koristio vise nego obicno,a izvodio ga je FENOMENALNO,ne samo u finalu nego tokom citavog turnira.
Vidim opet se pominju SUZE,jbg COVJEK je i LJUDSKi je PLAKATI,koliko god to nekima cudno bilo.
A sad SEZONA TRAVE,kratko traje(steta),ali je VRIJEDI ISPRATITI:cool:
Uopste nije bila fora Nadalu danas da onako UPADNE na teren :lolblue:
http://www.youtube.com/watch?v=taQYR1KIUcg
jimmy jump and FC Barcelona ;)
Prepoznah Jimmya :D On ulijece na barcine utakmice cesto, tako je protiv Bayerna u Munchenu na pocetku prosle sezone, usao da takne Messia. Mada, iskreno, koliko god simpaticno bilo, ja bih njega malo u cuzu. Pa ce uskakati samo mami u krevet ;) danas pobrka Federera, do kad udje, ovaj ne napravi brejk cijeli set...
A da sam bio na mjesto Federera, tako bih ga lupio onim reketom po glavi.. Sve bi zvijezde prebrojao :D
istina..retard
Roger :respect::respect::respect::respect::respect::resp ect:
ha, da je ulecela obnazena cura, kao u wimbledonu kad su igrali krajicek i washington, ne bi tako zborio.
hahhah kako se presijah onome ludako sto je uletio kad je izbjega one sto su ga vatali
kao sto sam i rekao:
''Ovo je možda moja najveća pobjeda u karijeri, a sasvim sigurno pobjeda koja mi je s ramena skinula najveći pritisak - izjavio je Roger Federer nakon trijumfa na Roland Garrosu.
Sada mogu u miru igrati sve do kraja karijere. Više me nitko nikad neće pitati za naslov na Roland Garrosu. Znam da sada svi povlače pitanje jesam li najveći svih vremena. To ne znamo, ali mnoge činjenice govore mi u prilog. Napokon sam osvojio sva četiri Grand Slam turnira. Drago mi je da sam dostigao Petea Samprasa", kaže Švicarac.
Inace, kad ona budala ulece, nisam znao o kome se radi, a prvo mi je pala na pamet Monika Seles. Definitivno ga treba kazniti, a Fedex je ipak malo pao sa igrom narednih nekoliko gejmova, ali srecom bez posledica.
Vise nema dileme ko je najveci.
Preplašeni Soderling, koji je kasno počeo da se budi, i sa druge strane nikad svjesniji Federer koji je znao kakva šansa mu se pruža.
Riječi iznad oličene su u rezultatu. Zasluženo.
komentator na eurosport preodvratan