genijalno
Printable View
Mislila sam na njihovo povlacenje na proslim izborima, izigravali su becku sobaricu, i tada smo diskutovali na forumu.. Bez obzira sto mislim o njima (vise zbog ponasanja njihovih aktivista i clanova na forumu), ipak sam rekla da ce im to biti " politicko samoubistvo" i da se prizovu pameti...Jednostavno ne razumiju red velicina i precjenjuju svoje mogucnosti (brojke) iritantnom politickom arogancijom.
Sto se tice ovih izbora, mislim da bi Pozitivna bolje prosla samostalno, ali opet, to je moje vidjenje.
I kao sto sam prije mjesec dana rekla niko se ne kandiduje "slucajno". G. Bogojevic je ipak "kadrovsko" dete, suvise veze sa UDG, Zavodom, fakultetom, NK itd.. i on je "prirodan" partner za DPS, a uz to kandidovao ga je SDP-a.
Hvala Lepo
Pozitivni glasači, tj sada već bivši glasači Pozitivne su uglavnom građanski orijentisani, ulaskom u koaliciju sa sdp-om ti građanski glasovi su oćerani, nesvjesno. Forsiranjem NATO-a i tzv "državotvornog bloka" u nekim ključnim terminima i ključnim trenucima umjesto konstantne priče o nekim problemima samog građanina i priče o lokalnim problemima je potisnuta ta građanska opcija koja se pretpostavljam većinom prešaltala za SNP.
ljudi sto je sa gandalfom da ga srce nije okinulo posle rezultata? :D
E ako iko bude prijavljivao nepravilnosti oni ce zadnji prijaviti.
Jednostavno, ako su sva biracka mjesta zatvorena, svi glasovi prebrojani oni su trebali da na osnovu reprezenta samo ih ubace u sistem i prvi jave kao sto je nekad CEMI radio a ovi ocigledno se ne snalaze.
Inace koliko me sjecanje sluzi redosljed na odbornickim listama ne znaci da ce ti ljudi biti odbornici. Kod ELPG samo je Bogojevic siguran. Rasko je ministar, Azra poslanica itd oni ne mogu. Drugi ce vjerovatno biti Suhih. Valjda pola sa liste ide redom a drugu polovinu odredjuju partije prema nahodjenju.
Poslato sa moje cukalice
I jedni i drugi bi bolje prošli samostalno, no na štetu ovakvog rezultata SNP-a i max par procenata apstinenata... DPS bi u svakom slučaju uzeo koliko je uzeo, to najviše zabrinjava... Izuzetno loša procjena i jednih i drugih, tj da je izvedba bila bolja (El Rea im je na forumu predstavio odličan plan i program), vjerovatno ni rezultat ne bi bio ovako loš...
Upravo, no nije mi jasno da nijesu predviđeli takav scenario... Moguće da nijesu vjerovali u kapacitet Bečića da onako iznese kraj kampanje...
Nije srce nego Hari... :)
Ali Ma$a Milacic nakon sto su uzeli one papire, usli u auto i zadimili: 'To je to, ajmoooooooooo''
http://www.youtube.com/watch?v=Xx0zN...yfAxDGwxVzYWQg
Онај се шалио на онај снимак ђе личне купује, и то је тако прошло. Шта причати даље, ту се види сва њихова моћ .
Све док је 90% народа сиротиња , овако ће бити сваки пут, без храбрости да ураде оно што мисле не оно што их мука и страх ћера. Стока глупа
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk 2
Ako su po nekima glasaci Pozitivne glasali SNP sto je nevjerovatno i nemoguce osim u nekoj manjoj mjeri na nivou statisticke greske, dje odose glasovi Fronta? Oni su krenuli sa 35% u zadnji mjesec kampanje, tvrdili da ce osvojiti 40% a Lekic izmedju redova na suceljavanju izbacio pretpostavku da DF ima 38% a SNP oko 8% kada mu se Becic brecnuo i rekao polako sa tim projekcijama. Dje odose glasaci DF? Na ciju stranu?
Poslato sa moje cukalice
Kao što sam i predvidio, ništa od famoznog sinergetskog efekta, što se tiče koalicije SDP-PCG. Previše nedefinisano, neiskreno s jedne i sa druge strane, - vidjelo se da je Evropsko lice samo neki probni balon za naredne (vanredne) parlamentarne izbore, u koji se nije puno ni uložilo. Ozbiljan šamar SDP-u i u Podgorici, nakon Cetinja. Što se kaže, zaigrali su se, ali makar su sad svjesni svojih mogućnosti.
Prigodna pjesma:
http://www.youtube.com/watch?v=Mp6fKjYn7m0
I objašnjenje Slavena Radunovića:
RADUNOVIĆ: SNP porastao zbog nekoliko kikseva Fronta prošle nedjelje
26. maj 2014. http://www.portalanalitika.me/images...venPOCETNA.jpg
Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović napiso je na svom Fejsbuk profilu da je SNP izborni rezultat dobar djelimično ostvario i zbog nekoliko kikseva koji su se desili Demokratskom frontu prošle nedelje. Radunović nije precizirao na koje kikseve je konkretno mislio. Prema podacima CDT-a SNP je na izborima u Podgorici osvojio 14, 6 odsto glasova ili 9 mandata.
-Čestitam svim aktivistima DF-a na današnjem nevjerovatnom požrtvovanju. I onima za biračkim kutijama, i onima što su danas krvarili po terenu, i onima koji su bili privođeni, u nastojanjima da što efikasnije zaustave beskrupulozno, nezakonito i neljudsko ponašanje DPS političkog monstruma, kao i onima koji su sjedjeli za računarima i o svemu obavještavali javnost. DF danas nije bio sebičnu bitku za mandate, već bitku za sve slobodne građane.
Takođe, želim da čestitam dobar rezultat kolegama iz SNP-a. Mada, iskreno, njemu je doprinijelo i nekoliko kikseva koji su se desili Frontu u toku posljednje nedjelje, ali to nije toliko važno, jer sve ostaje u porodici.
Na kraju, želim da poručim svima koji su širili defetizam parolama da je "Milo već obezbijedio apsolutnu pobjedu" i onima koji nisu izašli da glasaju kako bi time doprinijeli da se njihova teorija o besmislenosti učešća na izborima pokaže kao tačna: Niste bili u pravu. Opozicija može da napravi vlast. Biće teško, ali je moguće. A, da ste vi, koji ste sate i sate potrošili ubjeđujući nas kako je ova misija nemoguća, stali sa nama u odbranu narodne volje, rezultat bi bio mnogo ubjedljiviji. Svi smo znali da će ELPG odlučivati. Niko nije, realno, očekivao da bi DF i SNP mogli sami da naprave vlast. Da ste se uključili, mogli smo da imamo još bolju polaznu osnovu. Zato sad ćutite, napisao je Radunović.
Prema preliminarnim podacima niko od političkih partija i koalaicija na izborima u Podgorici nije ostvario apsolutnu pobjedu.
Najvise od svega su me razocarali albanci koji na zgradu vlade slave sa crnogorskom zastavom.
Da se razumijemo, volim i postujem nasu zastavu ali brate zasto izigravas nesto sto nisi, ili mi se nemoj ni obracat na albanskom no govori crnogorski i banja.
Kakvi smrdlji*i poltroni.
Samo da se ne ponovi Ulcinj :lol:
Prelivalo se tu na sve strane uglavnom prema DPS SNPu
Čisto sumnjam da je bilo nekog većeg prelivanja od PCG ka SNP-u.
SNP je (uz ono što su već imali) uzeo nekoliko % od DF,a ostalo im je stiglo od novoregistrovanih birača,kojima je Bečić generacijski bliži od ostalih kandidata. Ljudi koji su ranije glasali PCG,a sad SNP su pojedinačni slučajevi,nema tu nekog masovnog ''transfera''. Bar se meni tako čini...
I ne bi ništa bolje prošli ni da su pcg i sdp išli sa 2 liste,ako bi im kampanja bila kao ova zajednička -njima su ljudi najčešče zamjerali to što neće da se odrede prema dps-u,pa ih najčešće zbog toga i nijesu glasali.
ma ko ovo moze povjerovati , radis nesto nelegalno prilaze ti ljudi sa kamerama i ti se i ne trudis da to sklonis nego im to u ruke predajes.
ne zna se sta je smjesnije , a opozicija se sve vise i vise srozava sa ovim snimcima. sad ih je DPS totalno pustio da to emituju jer vise i nemaju kredibilitet i niko im vise ne vjeruje da je istina to sto prikazuju
SDP je 2010 : 9%
PCG je 2012 : 12%
ELPG 2014 : 9%
Jedno te isto, poprilicno razmazeno i nestabilno biracko tijelo.
Realno.
Ipak u podijeljenoj Crnoj Gori predstavljaju veoma znacajan faktor. Njihov znacaj je 3Xveci od njihove snaga. Opet realno.
Ko moze da ih unisti?
Novi reformisani SNP i DF.
Zaigrao je DPS po njihovoj grbaci. U ovakvim uslovima, pri ovakvim pritiscima i ucjenama govoriti o nekim drugima razlozima izbornog rezultata i analizirati ih je potpuno nesuvislo jer da je bilo najbolje sto se pozeljeti moze ishod bi bio isti.
Namjera im je bila uzeti glasace DPS-u a ne drugim opozicionim partijama a DPS svoje brani svim silama i to uzeti je malo zesci trud.
Poslato sa moje cukalice
Pih, kakva sam vještica :lolblue: :lolblue: :lolblue:
Što ne sanjah i ovo "drugo poluvrijeme" nego moram sad čekat' ko će s kim trgovat'?
Aj' da obrnem malo uloge: DPS sigurno neće tek tako da prepusti slučaju to što im fali taj 1 mandat. Iskopaće ga makar morao da ubije za njega. Opozicija nema šanse da se ujedini i preuzme vlast sve i da se Ranja smiluje da priđe DF-u.
P.S. Jedno su želje, a drugo realnost.
Како је лијепо рекао овај Радуновић ово, свака му част. Суштину свега овога је рекао
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk 2
Sve u svemu još jedna potvrda realnosti CdM anketa
Puna mi je glava tih podataka i procenata, znači pusti sad istraživanja, df je na parlamentarnim u pg imao 29.5%, i sad je tu neđe. Vjeruj da je Aleksa povuka jedan broj glasova te građanske opcije, i da iza njega ne stoji SNP već neka partija sa čistijom prošlošću momak bi napravio još bolji rezultat. Sad stvarno ne znam, moguće je da se i neki glas Pozitivne prelio u front, a neki iz fronta u snp, ne bih znao.
Oko biračkog tijela baš griješiš, možda je procenat-dva isto biračko tijelo ali ne i više, potpuno različiti stavovi i mišljenja, i to ne može da funkcioniše zajedno
U anketi nema ništa neistinito.
CdM (ili internet sfera CG generalno) obuhvata vrlo specifičan sloj stanovništva i ne predstavlja relevantan primjerak cjelokupnog biračkog tijela u Crnoj Gori. Isto kao što rezultati bilo koje ankete fokusirane na specifičnu grupu birača (po starosti, nacionalnosti, stepenu obrazovanja, i slično) drastično odudaraju od konačnih rezultata na bilo kojim izborima.