jutros a i sjutra, neodoljivi French breakfast
http://img15.hostingpics.net/thumbs/...88P1000351.jpg
Printable View
jutros a i sjutra, neodoljivi French breakfast
http://img15.hostingpics.net/thumbs/...88P1000351.jpg
konacno i ja pospremih nesto u svoj lokal :D
sendvic eurokremom.
posto volim svasta egzoticno, danas cu da se zasladim jednim divnim receptom koji glasi
uzmete kruske, okinete po duzini na pola, izdubite srednji dio dje su kostice, i onda u serpi zagrijete i istopite gorgonzolu i puter il maslac sta vam draze, i tu smjesu natipite u sredinu kruske, poklopite pazljivo turite da se oladi, takodje jos bolje ako napravite oljustene kruske, pa ih uvaljate u smrvljenje bademe orahe i sl da udju u nju malo i posle hladno ijete ;)
Kako sam se odvalio od pastrmke i crnog luka. Ako osjetite miris luka u Pg, ne brinite se, to ja podrigujem u NK :mrgreen::mrgreen:
Dolaze mi neki prijatelji iz Leskovca na veceru pa ako neko zna recept za srpsku cicvaru dobro bi mi dosao..
Ja ti imam samo za crnogorski kačamak.
Oće li pojes to?
Sve je to pola srpsko pola crnogorsko.
Nije no crnogorsko ovo što ja spremam i to 100%.
Ajde mrš s teme!
Stoko u novine cemo sa ovim!
D: Dva mala tost sendviča sa ćurećim prsima. Kisjelo mlijeko
R: Juneća džigerica sa crnim lukom i paradajzom. Dinstano. Svježa paprika babura za salatu bez začina.
V: Pastrmka sa karfiolom. Pečena.
Bacili smo se na dijeticu, pa eto jednog od dnevnih menija. Nema užine, nema slatkiša :)
Zapeceni makaroni sa povrcem i mljevenim mesom.:frog:
Trebaju vam: makaroni, mljeveno meso, luk (crni i bijeli), paradajz, paprike, tikvice, mrkva, jaje, pavlaka. Kolicinu odredjujete sami kako volite. Ja stavljam 2 luka, 2-3 cena bijelog, 3 tikvice, 4-5 paprika i puno paradajza, a malo mesa.
Makaroni se skuvaju i posloze i podmazan pleh. U medjuvremenu izdinstate meso i isjeckano povrce. Potom prespete u pleh sa makaronima i promjesate sve zajedno. U posebnoj cinijici umutite 2-3 jaja sa pavlakom i prelijete makarone i povrce. Stavite u rernu i pecete na 180 stepeni!
Prijatno!
Danas pao prvi pokusaj cokoladnih palacinka, mogu rec da je prilicno uspio, iako treba jos malo da se doradi :p
http://www.zaslike.com/files/svqyzg7dvp0kukbv8f2v.jpg
Treba mi recept za neki lagani ljetnji kolac,a da ja mogu da napravim (znaci nista komplikovano) :)
vazda mozes onaj sa piskotama i vocem, maline npr, u zdjelu maline pomijesas sa secerom i slazes red piskota, red malina i umutis slag na kraju i stavis na vrh :))), najljepsi je da se jede sjutradan, kad piskote prime sok od malina.... :)
odlicno! taman cu taj! hvala vici
Sigurno da nije prava tema, ali ima li neko predloga šta da se spremi za ručak, a osoba koja dolazi je vegetarijanac. Treba mi to za sjutra, a pošto ću ja to da spremam a "ekspert" sam žvi , da bude što jednostavnije. :mrgreen:
Treba mi neki recept za sto laganiju pastu sa tunjevinom,bez pavlake i tih punomasnih dodataka:) Sto vise povrca:) Ako neko nema ideju nema sto bez sam da natrpam svega no bih nesto provjereno dobro:)
u, ja prije neki dan fenomenalnu napravih u paradajz sosu sa sampinjonima, tuna u ulju i integralnu pastu, fenomenalna je, a tome mozes da dodas kukuruz, grasak, pasulj i papriku....
preskoci pastu pravi integralni rizoto sa tunjevinom i povrcem
alo, ne plekaj mi se u kuhinju :)
silna ti kuhinja eto te ka pertla , i oni mali je umlijecio i blijed je nesto
Zar nije trazhila vegatarijnski recept??? Pravi vegani ne jedu chak ni ribu, tak' da... :)
Inache, ja kad bih pravila taj rizhoto, a volim da ga "zabrkam", kod mene bi doshle u obrzir: tikvice, patlidzan, kukuruz, mozhda malo paprike, ali malo(!), pecurke (naravno:)), praziluk i to je to. E sad, zachiniiiiiiiiiiiiiii (mmmmmmmmmmmmmm :D): cheshanj bijeloga (mada ja vishe volimj onaj mljeveni), bijeli biber, curry, mrvica shafrana, bazilia...i to bi bilo to. E da, 2 kashichice soja sosa.
Prijatno. :D
E, ali poshto ja vishe volim protein (c c c ) preporuchujem omlet od blitve ili spanaca...ili josh nekog zelenog povrca (a da nije krasatvac:D)... :D + brdo salate. :)
Hvala lEpo.
Naiđoh na jedan savršeni recept za kolače..
Recept za kolače:
1. uključi pećnicu..
2. makni sa stola prljave čaše, lego kocke i prazne papiriće od bombona...
3. pripremi posudu i sve što ti je potrebno od sastojaka za kolače...
4. očisti orahe, izvagaj brašno i šećer...
5. izvadi pazzle iz brašna..
6. otjeraj djecu iz kuhinje, očisti ih od brašna.
7. uzmi jaje, dodaj mužu pivo ..
8. vrati se otjeraj djecu iz kuhinje i obriši razbijeno jaje, razliveno po stolu i podu...
9. uzmi ponovo jaje, spremi posudu za mućenje...
10. javi se na telefon, otjeraj djecu iz kuhinje , počisti komadiće razbijene posude i obriši pod..
11. uzmi drugu posudu ...
12. napravi novo tijesto za kolače...
13. uzmi rum... neka ti muž vrati rum...
14. otjeraj djecu iz kuhinje, operi sve tijesto koje je po njima...
15. namaži pleh masnoćom..
16. daj mužu kruh... čvarke...
17. vrati se u kuhinju, otjeraj djecu iz kuhinje...
18. dodaj mužu novine...
19. vrati se u kuhinju, otjeraj mačka koji je upravo prosuo tijesto za kolače
20. uzmi neko sredstvo za smirenje...
21. operi pod, stol, stolice, suđe, frižider, peć, zidove djecu i mačka. ..
22. idi u slastičarnicu...
23. kupi kolače... http://www.madeinmontenegro.com/vbfo...es/biggrin.gif
danas specijal jare u mlijeko, uzmete jedno jare zakoljete oderete ocistite , nabavite veliki lonac krknete ga unutra nalijete par litara mlijeka i kuvate do zeljene mjere
Dajte mi neki provjeren recept za rižoto sa morskim plodovima... :)
uzmes maslac rastopis, proprzis malacko na malu vatru morske plodove, dodas limuna ili soka od limete, bijeli luk obavezan i zacina po volji , tu nema nekih pravila, najljepse je malo safrana da naguras, i bibera i vegete, kad sve dodje do faze da ti je dosta przeno, dodaj deci bijelog vina kad ispari vino iz przanije, dodaj slatku pavlaku za kuvanje onu tj neutralna se zove , i skloni sa ringle,
onda uzmi crni rizoto prokuvaj ga u malo vode i maslaca kad je skuvan dodaj jos malo mlijeka neka odsotji, to sve da upije u rizu, osusi je dobro stavi u tanjir prelij ovim plodovima i zurka
http://24.media.tumblr.com/tumblr_ma...lrzdo1_400.gif
Juče, danas i sve dok n'umrem.
Pire,gulaš i čorbica.
pohovani celer(korijen),tikvice, kRmenadla,supica....
Spremala sam, tj asistirala sam :D prilikom spremanja piletine na kineski nacin. Rekla bih bljak, al ne smije to da se prica za hranu. Onda mozda smijem reci 'grozno'?!
Uff, nikako da me krene u toj kuhinji...
Azuki bean
Grašak. :tongue:
Evo malo kiflica sa sirom.Jos malo pa nestalo... :D
http://imageshack.us/a/img690/9094/kiflesasirom.jpg
mmmmm...