lemon pie![]()
ovo samo nisam imala juhu od gljiva ... al svakako je dobro ispalo...
http://www.coolinarika.com/recept/zapecenac-sa-tunom/
lemon pie![]()
Milanske snicle, pire i pirinac (neki mnogo vole pire, a neki treniraju, pa da se svima ugodi) i salaticu![]()
Kad već piskarate, dodajte i taj gnjili recept jer me stvarno ne interesuje što jedete, no kako se to sprema.
I mislim da je to tema.
Bijo si poziw koi se neodbija
Evo ti recept: http://www.coolinarika.com/recept/726036/
Da oprobas svoje kulinarske sposobnosti. Nadam se da su bolje od hejterskih.
Ođe nije hejt, samo sam gladan pa se iznerviram odma.
A i vježbam za moderatora, izbori će brzo.
Potrebno:
1 vece pakovanje piskota
1 i po l mlijeka
3 pudinga od vanile
3 pudinga od jagode
1 l gustog soka od jagode
1 margarin/puter
100 gr secera u prahu (ili vise po potrebi)
3 slag krema
Priprema:
U 1l mlijeka skuvati 3 pudinga od vanile (nacin pripreme na kesici), ostaviti da se prohladi, margarin/puter umutiti pjenasto
sa secerom u prahu, dodati prohladjeni puding i sve to fino izmiksati.
Piskote umociti u mlijeko i redjati na pleh (bolje u tepsiju da se fil ne bi razlivao).
Pa staviti puding preko.
U 1l soka skuvati 3 pudinga od jagode i topao preliti preko pudinga od vanile.
Ostaviti da se ohladi.
U 150ml mlijeka izmutiti 3 slaga (ili vise mlijeka, ja mutim u manje nego sto treba jer volim gusci slag) i zavrsiti kolac.
U frizider da se dobro ohladi i dobijete idealnu poslasticu za ove vrele dane![]()
...divlje kose, tamna oka dva
cvijet bez korjena
ples je sve sto zna...
...Bentagin!
nesto prosto
krem supa od sampinjona:
sitno isjeckani luk se izdinsta na ulju, posle se dodaju sitno sjeckani sampinjoni, proprzi se i kada dobiju boju i puste sok doda se vode (1-2l zavisi koliko tanjira vam treba), mjesavina zacina, persun, sta ko voli i ne voli ,malo se posoli i pobiberi. onda se tako kuva dok se ne dobije supa, u jednu soljicu se razmuti brasno i voda da se dobije gusta smjesa koja se naspe u supu i promjesa i prokuva jos par minuta i dobije se odlicna krem supa od sampinjona
bar se meni svidja
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Danas cu probat da zgotovin ovo samo zato sto veceras imam dojavu da ce mi banut neki ljudi, inace nikad ne bih o tom jadu radila.
Punjena puretina sa svjezim sirom
Sastojci:
pureca prsa bez kostiju
kelj
svjesi sir
jaja
brasno
krusne mrvice
sol
Vegeta
ulje
limun
Dakle:Purece snicle malo potucemo, posolimo i pospemo Vegetom. Listove kelja blansiramo u vodi koju smo prethodno posolili. Na odreske stavljamo list kelja, na to svjezi sir, preklopimo i paniramo u brasnu, jajima i mrvicama. Pecemo na umjerenoj vatri. Za prilog posluzujemo pekarski krumpir ili krokete ili povrce.
-Pa zar ti se svidja ovakav zivot?
-A sto da radim, da se ispisem iz ovog i upisem u drugi?
Danas spremam piletinu. Klasika.
ja sam se sinoc raznio isprzio surimi sticks i squid fingerse hrskavo na teflonu, pa prokuvao sitno u trake sargarepu i njoke to sve ranzirao pa prelio , na maslinovom ulju proprzenom crvenom paprikom sitno sjeckanom prazilukom safranom slatkom pavlakom i gorgonzolom mnjam
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
cevapi trenutno..steta pa nisu na rostilj.
Predjelo supa od krem supa od tikve iz kesice.
Salata:Koristio sam mijesanu salatu tikvice,sargarepa,zelena salata i jos neke dvije nepoznate vrste trave
sve to isjeckano stavio u zdjelu dodao isjeckan crni luk iscijedio sok iz jednog cesnja bijelog luka i dodao maggi aromu za salate,sirce,maslinovo ulje,malo rame i italian salad mix i sve to pomijesao..Ispala je vrhunska salata
Riba:Noc prije losos isjeckati na kockice uvaljati ga u kari sos,maslinovo ulje dodati , soli,boranije,kukuruza, i ostaviti da prenoci u frizider.
Sjutra dan je proprzio 10-15 minuta na maslinovom ulju zatim dodao 1 dcl bijelog vina i pustio da se krcka nekih 15 minuta.
Na kraju sam dobio
![]()
Last edited by PrijekiLijek; 07-07-12 at 16:06.
Ko obožava kafu kao ja, svidjeće mu se i ovo. :love-struck:
Njamiiiiiuživam.
ps. za jedno ne treba 4 jaja...
http://www1.serbiancafe.com/lat/kuva.../kafa-sa-medom
http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
Les chiens aboient, la caravane passe.
konacno i ja pospremih nesto u svoj lokal
sendvic eurokremom.
crknite![]()
posto volim svasta egzoticno, danas cu da se zasladim jednim divnim receptom koji glasi
uzmete kruske, okinete po duzini na pola, izdubite srednji dio dje su kostice, i onda u serpi zagrijete i istopite gorgonzolu i puter il maslac sta vam draze, i tu smjesu natipite u sredinu kruske, poklopite pazljivo turite da se oladi, takodje jos bolje ako napravite oljustene kruske, pa ih uvaljate u smrvljenje bademe orahe i sl da udju u nju malo i posle hladno ijete![]()
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Kako sam se odvalio od pastrmke i crnog luka. Ako osjetite miris luka u Pg, ne brinite se, to ja podrigujem u NK :mrgreen::mrgreen:
Dolaze mi neki prijatelji iz Leskovca na veceru pa ako neko zna recept za srpsku cicvaru dobro bi mi dosao..
Ja ti imam samo za crnogorski kačamak.
Oće li pojes to?
Sve je to pola srpsko pola crnogorsko.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks