Cisto sam radoznao - kad ti je fabrika priznala da je lanac u tvom autu fabricki los ugradjen - zasto nisuxbili fer pa ti ga dzabe zamijenili (lanac+ruke)?
I koliko kosta to "zadovoljstvo" u zvanicnom servisu?
Printable View
Cisto sam radoznao - kad ti je fabrika priznala da je lanac u tvom autu fabricki los ugradjen - zasto nisuxbili fer pa ti ga dzabe zamijenili (lanac+ruke)?
I koliko kosta to "zadovoljstvo" u zvanicnom servisu?
Ipak su izgleda njemacka auta ranije kvalitetnija bila.Ja sam imao(jos je u mojoj porodici,nov je kupljen),E36 320i,presao je do sad oko 450k,nikad mu lanac nije mijenjan.
i zato sto Lada nije Lexus :D
Izvinite, morao sam!
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...23ade34d8f.jpg
na ovoj slici se vidi torban saraf koji svaki put vidis kad zakpcas pojas....znaci uzas bar kod ostalih nisam ugledao ovako upecatljiv saraf to je presudno da ga nikad ne kupim.....
.................................................. .......................................
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...f5cac37e04.jpg
ovaj volan toliko je dobar da ga je neki levator misleci na lijevorukog ovim koncem zategao da je namrskana koza desna strana volana a lijeva je ok...
toliko o kvalitetu koji je presudan.....
Konkretno na moj auto uvijek na 10k mijenjano ulje i svi filteri, nema dobar je od klime neka ga pa ces iduci put.. Svaki put sve! Jednostavno to sto su stavili u taj N47 motor to je katastrofa.. Momak koji ima 123d 2007 god na nepunih 90k je mijenjao lanac.. A drugi lik koji ima 120d ali 2006 sa 163ks 215k nije lanac mijenjao, niti mu se cuje.
Ja se evo lomim da ukapiram "zasto ljudi voze takve kante" i ne mogu?!?
600 € samo ruke? Bez djelova?
Taj posao za lance predvidja vadjenje motora i menjaca vani....
Pa se na pola razdvoji pa skines set kvacila i zamajac
Pa zatim dekla koja smetaju
Pa se cupaju 4 dizne vani
Pa se skidaju dekla na glavi motora
Alat za fiksiranje i pozicioniranje oba bregasta vratila
Novo ulje
Novi antifriz
Novi diktunzi na deklima koja se upravo skidaju da se pridje lancima...
Ako ti poliranje i dubinsko kosta 100e a pritom nemas garancije jer se mala beba ili dijete ispovrace po sicevima...zato i kosta 600e jer kosta garancija na rad i kad podje autoputem a desi se da polomi ventile i pokida klipove i klipnjace ko ti daje garanciju tada...
"ALi ja to znam jer je to komsija zavrsio na gugl" :mrgreen:
Ne sumnjam da je to tako Injection kao sto kazes :)
Ono sto mi je kao obicnom korisniku skupo jeste trosak od preko 600 € na samo 90-115k k (600 € ruke + djelovi; a po tvojoj prici mijenja se i ulje, antifriz...).
Ocigledno da su ga BMW inzenjeri zakomplikovali do bola.
Al jbg - mladji vozac BMW-a kupi istog da bi smuvao ribe u njemu.....e pa moras i da platis :)
Uzeh ga juce, prvi utisci su da ide ka' mecava, bas bolesno :) Unutra je kao nov, spolja je imalo par ogrebotinica ali i to je sredjeno. 650km sam presa sa jednim rezeorvarom, autoputa ali zato bas jace voznje...Kad se sjetim da mi je gotovo identicno trosio Pug 407 sa 110ks manje, i vise sam nego zadovoljan. Interesantno je da se u leru cuje kao dizel :D Ovo se bas svako zalio na bmw forume, ali zato kad se sklopi, cuje se ka M5 V10 :D
Tako se cuju dizne i sistem za ubrizgavanje. Inace vozio sam trojku 2.0T.
Bitrate, sa srećom!!! Je li automatik? Obozavam ove nove 8s automatike, prejebeni su!
daj malo slika, iskustva sa papirologjiom, desavanja, troskove itd ;) pricaj nam malo
i listu sto je rikbulo sto od njemacka do tu
Automatik naravno, to sam prvo gleda :)
Sto se papirologije i troskova tice o tome cu kad dodjem u CG, mogu rec samo da me presretac A4, zaustavio na autoputu Split - Zagreb na 180km/h (150 kilometara prije toga ga podesio na tu brzinu na tempomat)(odma mi kroz glavu prodje Hrvatska, EU, zakoni, kazne)
Ispadose kraljevi najjaci, ispitivali me o potrosnji, na kraju sam ga i sklopio pred njima, svrsavali su panduri na auto [emoji38]blue: Kaznili me minimalno, 20e, a kazna je bila pripisana na 1500 kuna. Upozorili me na sve moguce dionice dje mogu biti kolege i zamolili da namjestim na tempomat brzinu od 160km/h i niko me nece dirati :)
Fabia, pu daleko bilo, sad za sad radi kao sat, u krivine kao pegla, fenomenalne vozne karakteristike, bas sam odusevljen. Zamalo dovedoh i 530i ali Bogu fala da nisam, ama bas nista ne treba preko ovoga, bar ne meni.
Slike sad, na brzinu:
http://images.tapatalk-cdn.com/15/09...c7464d96ec.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/09...0fe30dc994.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/09...66b0d5aa5d.jpg
Je li ovo Michelin Crossclimate?
Pozdrav narode,
Posto vise ne znam kome da se obratim, evo da pokusam ovdje na forum :)
Dakle imam problem sa BMW-om 325 TDS u poslednje vrijeme je poceo nenormalno da trza(stuca) pri dodavanju gasa(uglavnom preko 2500 obrtaja ili naglom pritisku na gas). Koliko sam primijetio na hladan motor skoro i ne trza, medjutim kada se zagrije trzanje postaje nepodnosljivo. Da pojasnim u pitanju su prekidi, kao da na momente prekine(oduzme) dotok goriva pa nastavi i tako opet. Inace problem sa trzanjem imam jos od prosle godine, ali se trzanje javljalo bas rijetko (mozda jednom u mjesec dana), tada mi je jedan majstor, dok sam bio u BG, rekao da su najvjerovatnije u pitanju dizne i da ne diram nista i da ga tako vozim.
Eh sad strucni majstori :) Prvo sam auto poveo po preporuci druga, kod Zeljka bošiste koji se nalazi na Niksicki put. Kaze da bos pumpa radi bez problema(reko u sebi super) i da mu dijagnistika pokazuje problem sa senzorom radilice. Promijenimo to i naravno ne rijesimo problem. Druga pretpostavka mu je bila zamajac(kaze 99% je do toga), koji je i meni bio sumnjiv posto je inace auto znao da trese pri kretanju kad se bas zagrije, i imao sam neki delay pri promjeni brzine (kao da mu treba malo vremena da ukapira da se promijenila brzina), ali to samo na hladan motor. Aj rijesim i to da promijenim, puknem 100e, i izgleda napravim problem sa pomenutim tresanjem iz mjesta i kasnjenjem pri promjeni brzine, ali problem sa trzanjem i dalje ostao nerijesen. Iz neuspjesnih pokusaja auto povedem kod Grebovica, naravno kao kod doktora na zakazivanje jos prije 10 dana :D , i danas se sjete da pogledaju. Posto su navodno pogledali, javlja mi da je u pitanju elektronika bos pumpe i da oni tu pumpu nemaju i da je vrlo tesko naci ispravnu i testirati, indirektno mi je rekao da nece da se kutura sa starudijama od auta :)
E sad moje pitanje glasi da li je neko imao slican problem i da li da se upustam u popravku bos pumpe ili mozda da trazim drugogog majstora ili da ga bacim u Moracu?
Ne znam da li je pametno da ga povedem u BMW Voli, kod nekog Djuke, posto mi je toga preporucio jedan prijatelj ?
Inace, mimo ovoga problema trzanja, auto nema ni jedan sitni problem... pali na pola kljuca(ledan/zagrijan), vuce fino, tiho radi, skoro da ne dimi :)
Podji kod boschiste joksimovica iza MPS-a na cijevnu neka provjeri tu pumpu, jer je jedna od mnogobrojnih mana TDS-a.. Najprije je ona po ovome sto si opisao, a popravka nije jeftina.
Voli će ti uzet više para nego što vrijedi auto :)
Na sta da obratim paznju pri kupovini prvog modela x5 3.0d, motor od 135kw?
Na sebe.
Opet isto Fabija?
Hvala na savjetu. Jos neki?
[QUOTE=nenop;4188713]
.Ja bi ti preporucio ipak bosista da provjeri dizne i cudno mi je da ti prvi bosista to nije iskontrolisao i znam da je dobar majstor.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk 2
Za tog 325tds bih rekao da je elektronika na bos pumpu, mada ne znam da li se to moze povezati sa automatskim menjačem jer kolko ukapirah on je automatik ali ti to mozes osjetiti posto vozis taj auto. Elektronika kod njega moze da se remontuje jer je novija serija pa pokusaj mada ce ti i Joksimovic vjerovatno isto predlozit. Uzgred skini mu taj povrat gasova u usisnu granu ako vec nijesi.
Ukratko, na sve ono na što bi obratio pažnju kod kupovine nekog drugog starijeg auta.
S obzirom da smo tržište gdje se kupuju auta 10-15 godina stara ne možemo očekivati da budu u savršenom stanju, jer i kad bi se neko upustio u taj poduhvat to bi ga koštalo par hiljada, a ne vjerujem da se ljudi bave tim. Samo nabrojite djelove koji se pohabaju posle toliko godina na autu pa ćete vidjeti da se baš i ne isplati uzimati takva auta, posebno ne ako ćete da obraćate pažnju na vožnju i to da li "nešto lupka, ima luft na volanu, nešto škripi". Zbog toga kažem da pažnju treba obratiti na dosta stvari i da se ne može očekivati "utegnuto" auto posle toliko godina.
Prije 3/4god drug mi je imao 325tds i ima je strasnih problema sa tim auto ulozio je u njega da je mogao novu trojku sad uzet..
Auto nije imalo snagu islo je kao da ima 60ks ostavio je auto kod joksimovica i vise mu je auto tamo bilo nego ispred njegove zgrade. :) tobos napravi nesto posle 2sata se svede na isto....Da ne duzim ta popravka je dugo trajala te je prvo bilo ovo^pa ono milion stvari je on nasao kao...
Ovaj mu je dao sad da ne slazem ali preko 600e to sigurno to je neki min...
I evo on srecan auto mu ide kako treba mi vozi li vozi poce auto kao lopta da izdusuje on se razumio u auto i provjerava sto i kako posle je nasao na neka glavna crijeva mjesto njih dio iz hemijske i rekao mu joksim nisam imao drugo resenje nego je izgleda to bilo pravo :D a ovaj mu dao grdilo para i prevrnuo tds izvise budve i ta misterija je ostala nerazrijesena. :) spasio se sa tds i uzeo e46 2003
Sta naprica ovo sve moj biznismenu
Nidje tacke, zareza......olovka, prevtranje.....
http://m.youtube.com/watch?v=urzmzhVZKwk
Kad doruckujem procitacu. :) a to tacka i zarez stavljam samo kad se sa ribama dopisujem. :D
Duse mi ovo nije istina. :)
E ovakoo....Moj drug je imao 325tds i auto mu je islo kao puž i sto ce kako ce podje on kod zeljka joksimovica pjevaca bosiste (tacka)
I on mu kaze ostavi ti auto napravicemo sve (zarez ^ podijeljeno) auto je stojalo previse kod njega (znak začudjenja) i on ga je zvao da je gotovo i tako ga moj drug proba auto ide isto kao prije (znak uzvicnika i znak zacudjenja) on ga opet povede kod zeljka joksimovica i on se cudi i kaze opet sredice (tacka)
I auto ide kako treba kad sjutra kad se vozi auto kao da izdusuje sve gubi snagu ^ on otvori haubu na glavna crijeva dolje stavljao djelove od hemijske (onaj dio dje ulazi punjenje) kako se ono zove? I rekao je zeljko joksimovic nije mogao drugacije napravit to a ovaj mu dao minimum 600e i tako je on posle dan dva trebalo mu auto prevrne ga izvise budve i ostala je misterija oko zeljka joksimovica bosiste i djelova od hemijske mjesto djelova od crijeva sto su trebala da budu (tacka) izvinjavam se ako opet niste shvatili jer se nisam dobro fokusirao. :)
Kako se pokazao 520d 2008 automatik? ima li neko iskustva sa tim autom?
To ti je motor sto ima problem sa lancem https://forum.cdm.me/showthread.php?...16#post4184616
Inace osim toga problema je dosta dobar
https://www.youtube.com/watch?v=HQpQIi7gI_U