Valjda nije isto desni stoper ili lijevi. Nemam drugog objasnjenja zasto Simic prije Tomasevica.
Printable View
Jes samo sto Tomasevic podjednako igra s obje noge tako da moze igrat desnog stopera komotno. Bolji mi je dosta utisak ostavio od Simica (jebes gol) visociji je, sigurniji dosta i jaci, ka bonus mu dodje to sto je iz Pljevalja nasih a ne uvozni igrac iz Beograda kome je san bio da zaigra za srpsku repezentaciju ali kad je vidio da nema leba dosa je kod nas (sad sam malo "kopa'" pa nadjoh na neke intervijue) :)
Za to se slazem.
a sto je jos zanimljivije Simic moze da igra i lijevog beka. zar ne bi odbrana u ovom sastavu bila top.
Savic Tomasevic Basa Simic
Opet bi mi Balic prije igrao (prirodna pozicija lijevi bek, odigrao odlicno sad) no Simic tu, ali kao sto si reka vec gore, bojim se da ne ispunjava coek uslove jer je Crnogorac iz Kotora :)
ne sjetih se u momentu , ja sam ga bar 10 puna onu noc pomenuo kako je dobro odigrao. ali mi imamo tu Volkova i Bozovica. mada ruku na srce Volkov je odlicno odigrao a Bozovica necu ni da pominjem. ne zna covjek krsteno centrirati a igra na toj poziciji dje mora da ima savrsen centarsut. a jos covjek ne igra u svom klubu, ali njemu su najmili igraci koji su iz Srbije ili koji nemaju klub ili nisu ni na klupi .
to mu je fetis izgleda
Balic definitivno na lijevog beka, prije Volkova, Simica.
Savic-Tomasevic-Basa-Balic bi bila odlicna odbrana.
Samo da vas obavjestim ako je nekome bitno.
Na FIFA rang listi amo na 49 mjestu
http://topfudbal.me/index.php/domaci...inu-da-ojacamo
Ima čovjek štopera Fiorentine, kojeg pritom juri Juventus, a njemu je to definitivno desni bek.
Ajde protiv Austrije i nekako, ne bi li se zaustavio Alaba, ali ubuduće je to sumanut potez, jer ima i kakvog takvog Sava, ali ima i Vešovića, i dolazećeg M. Vukčevića.
Ne slazem se. Vesovic je prinudno igrao beka u Zvezdi , to mu nije prirodna pozicija , vec krilo. Marko Vukcevic nikad nece biti bolji desni bek od Savica. Plus na stoperu imamo provjerenog Basu , pa Tomasevica , a i Simica , tako da je po meni dobra odluka igranje Savica na beku.
Imamo Tomasevica i Simica koji su odigrali protiv Moldavije utakmicu,oni tek treba da se dokazu...
Hajde da budemo precizni. Marko Vukčević nije desni bek, već desno krilo. Desnog beka je igrao jedino u mladoj reprezentaciji (s tim što mi je Socrates svojevremeno rekao da je povremeno to igrao i u omladinskoj) ali svi znamo ko je bio selektor mlade reprezentacije. Inače je neupredivo više napadač nego bek jer, jednostavno, ima takve karakteristike, tj dobra ofanziva i slabija defanziva. Nikad u Budućnosti nije igrao beka, a ni u Olimpiji (u Olimpiji je čak igrao lijevo i tako bio još ofanzivniji).
Za Savića nema zime. Uopšte se ne opterećujem hoće li biti bek ili štoper jer obje pozicije igra odlično. Malo me podsjeća ta priča na Thurama svojevremeno. U Parmi štoper, a u reprezentaciji desni bek. To nam je najmanji problem.
Branov intervju je odličan i ja se slažem, ali džaba sva priča jer on ne samo da se ne pita, već će zbog sujete Brnović učinjet taman suprotno.
Što se tiče domaćih i uvoznih, sviđela mi se Mourinhova izjava kada je govorio o tome kako bi radio kao selektor Portugala.
“Moći će da igraju samo oni igrači koji su rođeni u mojoj zemlji. To je prvo i osnovno. Dobro, neću da cjepidlačim, u obzir dolaze i igrači čiji su se roditelji otisnuli u inostranstvo, ali imaju i dalje jake veze sa maticom. Nikada ne bih mogao da uzmem igrača sa drugim pasošem samo zato da bi reprezentacija bila jača. To je jadno.”
Ako bi ovđe nešto slično neko napisao bio bi proglašen nacionalistom, a zapravo se radi o zdravoj logici. Zašto bi u suprotnom postojale reprezentacije? Hajde da ovom Mourinhovom dodam i one koji su kroz igranje u crnogorskoj ligi imali prilike da upoznaju Crnu Goru i da je na neki način zavole, jer ipak smo mala zemlja. No, nikako ne mogu prihvatiti da neko ko apsolutno nikakve veze sa Crnom Gorom nema uzima mjesto nekom ko je istog kvaliteta a da mu je jedina mana što je rođen i odrastao u Crnoj Gori. Imam utisak da je, kad se neki reprezentativac uveze (ne umijem drukčije objasniti) on mora biti pozvan na okupljanje reprezentacije bez obzira na to ima li minutažu u svom klubu i da mora makar ući u igru. Da se, čoče, ne naljute a one koji bi svoj život dali za reprezentaciju ko šiša. Oni su na stand by-u. Sjećate se Volkova kad je bio rezerva u Partizanu, a sigurno se sjećate i Kasalice kad je bio rezerva u Crvenoj Zvezdi. Za Kasalicu je poznato i to da je u Zvezdi želio da igra isključivo napadača a ne krilo govoreći da mu ne odgovara, dok kad dođe u reprezentaciju igra odmah krilo, a ako treba i lijevo. Sve se naopako radi, a dodatan primjer je i slučaj Drinčića koji je jedan od uvoznih. Svađa, prepirka sa domaćim igračem i odmah muka. Vele "većina stala na Savićevu stranu", ali se to od strane uvoznih može protumačiti i kao osionost domaćeg igrača. Dobro, u slučaju Savića vjerovatno ne s obzirom na njegovu prirodu, ali sjutra može neki domaći da bude baš bezobrazan i napravi se podjela po ključu domaći-uvozni. Da se, slikovito rečeno, Bojović i Boljević prezivaju Nedeljković i Živadinović, poziv bi uslijedio koliko śutra.
na koju poziciju igra jovovic u sutjesku ?
Ofanzivni vezni. Koliko sam ja pratio, uglavnom je djelovao sa lijeve strane a dešnjak, mada mijenja poziciju i u toku samog meča.
JOVETIĆ: Pobjeda ublažila žal zbog povrede
10. septembar 2014. http://www.portalanalitika.me/images.../joveta509.jpg
Stevanu Jovetiću teško je pala povreda na treningu reprezentacije zbog koje je bio primoran da preskoči startnu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Umjesto nastupa protiv Moldavije, „Jo-Jo“ se prijevremeno vratio u Englesku, odakle je bodrio saigrače preko TV-a.
- Mnogo mi je bilo žao što ne igram protiv Moldavije. Ali, bio sam presrećan zbog pobjede. Drago mi je da su momci odigrali odličnu utakmicu. Najvažnije je da smo pobjedom započeli novi ciklus - rekao je Jovetić sinoć za Pobjedinu Arenu.
Druga dobra vijest vezana je njegovu povredu koja, srećom, nije toliko ozbiljna kako se u prvi mah učinjelo. Snimak je pokazao da mišić zadnje lože nije stradao, te da napadaču Mančester sitija predstoji kratka pauza, ne duže od 10 dana.
Ipak, 24-godišnji ofanzivac neće biti u konkurenciji za subotnji derbi sa Arsenalom na Emirejtsu, ali postoji šansa da bude spreman za prvi meč grupne faze Lige šampiona protiv Bajerna u Minhenu.
- Povreda nije teže prirode, riječ je o blagom istegnuću. Nadam se da ću brzo na teren, ali sigurno je da za vikend neću igrati. Vidjećemo za Bajern, nijesam još siguran da li ću biti u timu. Volio bih, naravno - poručio je Jovetić.
Prethodnih dana bilo je dosta priče o pritisku koji se stvorio unutar i oko reprezentacije. Kako na to gledaš?
- Pritiska uvijek ima, to je sastavni dio fudbala, moramo da učimo da se borimo sa tim. Mi smo na terenu, mi igramo i od nas sve zavisi. Ne smijemo da podlegnemo takvim i sličnim stvarima - naglašava Jovetić.
Konkurenti crnogorske reprezentacije iz grupe, Austrija i Švedska, odigrali su 1:1. Je li to dobar epilog za nas?
- Ne opterećujem se ostalim rezultatima. Mislim da ne treba da se bavimo učinkom drugih selekcija, već isključivo da gledamo sebe. Svu koncentraciju treba da usmjerimo na sopstvene mečeve i pružimo sve od sebe. Kada odigramo najbolje možemo da se nosimo sa svima. Pokazali smo to više puta tokom prethodnih kvalifikacija - smatra Jovetić.
„Crveni“ u oktobru imaju dva gostovanja, dvije utakmice u četiri dana, prvo sa Lihtenštajnom, pa sa Austrijom.
Ekipa će biti jača za Bašu i Jovetića, a sa njima ima i daleko veće šanse da napravi dobre rezultate uoči novembarskog duela sa Švedskom pod Goricom.
- Naravno da ću igrati i biti zdrav. Jedva čekam da se opet okupimo - zaključio je Jovetić.
pobjeda.me
Nemamo mi sta da se bojimo od Svedjana i Austrijanaca. Sa njima samo onu nasu beton igru i zavrsavamo posao nekim X-evima i eventualno nekim golom iz prekida.
Samo me strah da Brna nije izvukao pouku iz utakmice sa Ukrajinom.
nista kazna za ibru? a odvalio je alabu majstorski.
Dugo čekane kvalifikacije su počele - i to na najbolji mogući način! Moldaviji smo vratili sa kamatom za poraz od prošle godine, pokazali smo da je to bilo samo jedno njihovo neverovatno srećno veče.
Ništa više od toga.
Ali, moram da priznam da je bilo preteško slaviti. Više pre utakmice, nego u toku nje - povrede Marka Baše i Stevana Jovetića, pa nam se desila ta situacija sa Drinom koja nije prijala nikome. Iskreno, Nikola je MORAO kao jedan od najiskusnijih i najboljih igrača da pruži bolji primer mlađim momcima koji su u A selekciji.
Ali dobro...
Već dosta puta smo pokazali karakter i zajedništvo, a to nas je krasilo protiv Moldavije. Zagrizli smo svi kao jedan. Pa, Savo (Pavićević) koji je presedeo na klupi celu utakmicu toliko je bio pozitivan da ne mogu to da vam dočaram.
Bodrio je sve momke pre i posle tekme, bio je pravi primer mlađima kako treba da se ponašaju kada nose sveti dres. Tako se voli reprezentacija i uvek će biti tako!!!
Iskreno, presrećan sam što je Mirko pokazao zašto je naš kapiten, a sa onakvom igrom i zalaganjem možemo da se nadamo plasmanu na Evropsko prvenstvo 2016. godine. Pored onakvog Vučinića svi mi igrao bolje 30%!
To sigurno!
Što se tiče mene, nisam uspeo da pogodim mrežu, ali nema veze, to je najmanje bitno, jer je važno da se pobeđuje. Možda uđe kada bude najpotrebnije. Još kada nam se vrate Joveta i Baša, kada njih dvojica zagrizu u oktobru, neka se Austrija pričuva...
Malo sam se iznenadio što stadion nije bio pun, ali mogu da razumem navijače pošto su bili skeptični posle par loših rezultata u prošlom ciklusu. Sada smo sve kritičare ućutkali, nadam se vratili pozitivnu atmosferu oko reprezentacija koja nam je bitna i do koje nam je stalo...
Za kraj - mogli ste videti kako je bilo u svlačionici posle utakmice, to se ne može opisati rečima.
SAMO ĆU REĆI: ČAST MI JE ŠTO IGRAM I DELIM SVLAČIONICU SA TAKVIM LJUDIMA I IGRAČIMA.
Boske kao uvijek bez dlake na jeziku, rado mu citam njegove kolumne.
Svaka cast!
ŠARKIĆ: Crna Gora je za moje sinove svetinja!
Čelnici fudbalskih federacija Belgije i Engleske u svojim mlađim reprezentacijama žele da vide talentovane Olivera, Matiju i Danila Šarkića, saznaje Informer CG.
Belgijanci i Englezi već duže vrijeme vrbuju Šarkiće, ali će im to, prema najavi oca trojice crnogorskih vunderkinda Bojana, biti uzaludan posao, pošto njegovi sinovi žele da igraju isključivo za Crnu Goru.
- Sva trojica su „ludi“ za Crnom Gorom. Kod nas nema dileme kada su te stvari u pitanju. Potpuno smo okrenuti Crnoj Gori, jer je igranje za reprezentaciju stvar osjećaja i ponosa - tvrdi Bojan Šarkić, koji obavlja dužnost predsjednika UO FK Budućnost.
On nije želio da komentariše saznanja ovog lista o interesovanju drugih federacija za njegove sinove, koje traje već duže vrijeme. Naime, Danilo (19) i blizanci Matija i Oliver (17) zapali su za oko belgijskom savezu pošto su ponikli u toj zemlji. Englezi, pak, šansu traže u činjenici da im je majka Britanka, na osnovu čega su stekli pasoše te države.
- Engleski pasoš već imaju, a ispunjavaju i uslov za belgijski pasoš pošto su sedam godina proveli u toj zemlji. Međutim, čak i da zaigraju za mlađe reprezentacije Engleske ili Belgije, oni jednog dana mogu da nastupaju za seniorsku reprezentaciju Crne Gore. Imajući u vidu njihov talenat, njih bi već sada trebalo zadržati pod crnogorskom zastavom - upozorava Šarkić.
On ističe da se pitanje izbora njegovih sinova uopšte ne postavlja.
- Moji sinovi imaju samo jednu opciju. Bili bi ponosni ako bi zaigrali za Crnu Goru - poručuje Šarkić.
Podsjetimo, Oliver je iz Anderlehta prešao u Benfiku, dok je Matija ostao u Briselu, a Danilo je igrač Zulte Varegema. Zbog teške povrede on će, nažalost, veći dio sezone provesti na oporavku.
Svaka čast Šarkićima a ne kao Raonić i Mirotić!