А да, погрешно сам се изразио, мислио сам на скоро сваку вјежбу :))
Знам, знам, бољело је и мене на само пар вјежби, али се онда повећало на више њих, зато ме и нервира :)
Не могу да паузирам, не могу, јок јок :))
Printable View
А да, погрешно сам се изразио, мислио сам на скоро сваку вјежбу :))
Знам, знам, бољело је и мене на само пар вјежби, али се онда повећало на више њих, зато ме и нервира :)
Не могу да паузирам, не могу, јок јок :))
Radi neki rehab muro...
p.s. Kad smo kod bolova, mene po malo, umuklo zna da zaboli kad idem niza stepenice npr, il sl, iza desnog koljena...tačno iza...Kao da sam istegao list il zadnju ložu, tj neku tetivu pa smara...
Inače fudbal igram, ništa, lagano...mada može bit i da sam nešto u koljeno drmnuo jer sam pao 2 put u istu noć kad su one kiše bile, poklizah se na neke daske ispred kuće ka brav...i zadnjih dana rkao sa ašovom i oko ovih betonažerskih stvri...pa sam ga možda još preforsirao...ako znam...nikad nemah tu muku...Ne smeta no nervira...
Jel to neka mutirana, dje ima curetine sa toliko proteina? :D
A i ja cu morat, eo danas jedva 100 prebacih ali i kalorije "malcice" zajebah lol moram svaki dan drzat piletinu gotovu u frizider tako da nemam izgovora no jedi pa jedi. A vazda sam bio specifican oko hrane zato mi je problem, do prosle godine piletinu nijesam ni jeo uopste jedno 15 godina :D
To specifičan se kod nas zove izvolijevanje :D :P
A dobro, ti si sa te planete Kripton, zeznuo si Jovetića, Nadala, Pekovića...imaš toga loja za dobru manžetnu oko svakog zgloba.
a ђе ћу одмарат' опет, није ни мјесец тренинга проша' од ове 10 дана одмора, аман :ДQuote:
odje svi kiksaju i dobiju onaj drawback sindrom ili nazovite kako god, stagniranje, na svaka dva tri mjeseca moras sebi tutnut 15 dana blejanja i odmora za pravi rikaveri ;p cmok
Ваља одмарат', ваља, нема што... :)
odmor je bitan pogotovo kad krenu problemi za pokretnim djelovima aka zglobovima , njima treba najvise odmora da se oporave a nama se sve cini samo guraj rokaj lomi dje cu odmarat, i onda trt jedan dan ;) no ne slusajte vi mene ne znamja nista
А ја знам то... Још су мени сви зглобови гола го*на али баш... И тако их ћерам у црвено и може се десит' једног дана да се сје*ем за вазда па ћу онда одмарат' :)
Ево овај сад је кренуо на боље, опоравља се, баш га не оптерећујем итд :)
Boli me tetiva po sred podlaktice do kosti, samo kad radim biceps. Pocelo je jer sam radio na veliku sipku da promijenim malo standardne vjezbe sa bucicama i na masinu. Sve jace i jace. Neko kaze da sam previse stezao sipku pa da je do toga? Trsicu ga jedno nedjelju dana, ali me zivo interesuje ako neko zna sto radim pogresno.
p.s. posle treninga sam zapeo na kardio 20 min cim se maknem sa tegova, trcanje svo vrijeme zivot mi se uzme. Primijetio sam da kida stomak i tezinu.
Bas sam htio danas da pitam zna li neko zbog cega mi se pojavio taj bol. Mene boli uglavnom kada pustim sipku, nebitno radim li biceps, ledja itd. Ja sam pauzirao zbog ovog mjesec dana i vjeruj da se posle 3 dana vratio isti problem, tako da ti pauza nece pomoci. Bilo bi pozeljno ako bi neko napisao kako da se rijesimo ovog bola.
Dobra stvar trcanje posle ali ne znam za 20min bas svaki dan,svaki put posle treninga.
Sto se tice podlatkice, zna da boli od tezine i od sipke jer ti je pretesko pa ti sake idu put dolje.( naravno ne osjecas to jer si skoncetrisan na biceps) ovo se cesto desava kad se radi na skotovu klupu biceps sa s sipkom
Pomoci ce i da se radi-jaca podlaktica posle treninga malo
Sent from my iPad using Tapatalk
Ојачајте подлактицу, то је то отприлике....
Имао сам исти проблем, кад спуштите шипку, полаааако је пуштајте, тако ћете смањит' тај бол који вас прогони јер баш јако фисне кад се пушти шипка...
Ја нисам радио посебно вјежбе за подлактицу, једноставно временом ојача, те мртва дизања, те вјежбе за леђа остале итд.,..
Hvala momci. :)
Imam jos jedno pitanje: Kako vi pijete (ako pijete) Whey protein? Kako je najbolje da se pije? Konkretno me to zanima.
U radnju dje sam bio da gledam Whey, momak mi je rekao da pijem 3 mjerice odmah posle treninga, i 3 mjerice u toku dana - sto mi je bilo cudno, skoro 200gr dnevno. Jedna mjerica=30gr. Dok sam dobio drugi savjet, da pijem tri mjerice dnevno, jednu ujutro kad se probudim, jednu posle treninga i jednu pred spavanje.
Ja se u to ne razumijem bas pa bih volio da cujem misljenje ljudi koji su u tome, kad i koliko je najbolje da se konzumira Whey.
Tri mjerice da rokneš u jednom šejku? :) Ili ti nisi dobro čuo, ili momak iz radnje uzima još nešto pored proteina surutke. :smile:
Ja sam odlicno cuo, i pitao sam ga jos jednom i jos jednom mi je to isto ponovio. Iako nikad nisam konzumirao Whey, niti sta drugo od tih suplemenata-nije mi bilo logicno da 3 mjerice popijem odjednom posle treninga. Zato zelim da cujem druga misljenja o konzumaciji i kako ga je najbolje piti. :)
Могуће да је једна доза тог протеина двије мјерице, па је мислио да попијеш дозу ипо (3 мјерице), што је ок... Провјери још једном колике су мјерице и колика је доза...
Ја имам овај веј сад па ми је доза двије мјерице, зато ти и кажем...
Што се тиче тога како да пијеш, једноставно је:
Можеш ујутру нпр са овсеним или тако нешто...
Након тренинга са декстрозом (20грама декса) у шејк...
Na onim deklaracijama piše da ga treba konzumirati 1 do 3 puta dnevno. Ja ga pijem samo i odmah poslije treninga, i eventualno ponekad kad ne unesem dovoljno proteina kroz ishranu. Dakle, izbor je na tebi koliko ćeš puta dnevno piti whey protein.
Pred spavanje je mnogo bolje uzimati kazein, protein koji se mnogo sporije apsorbuje od proteina surutke, pa ti samim tim tijelo drži snabdjeveno proteinom i do 8 sati tokom sna. Ne uzimam kazein u vidu suplementcije, već s vremena na vrijeme konzumiram nemasni posni sir (tipa President).
To je onaj najpoznatiji Whey protein, plava kutija 2.2kg, na njemu pise 1 PORTION=30gr. Vjerovatno ona jedna kasicica plasticna je jedna porcija=jedna mjerica.
Citao sam da je protein najbolje uzimati sa vodom jer se najbrze apsorbuje. Ako se uzme sa mlijekom to dugo traje jer mlijeko sadrzi masti.
Можеш ти и 5 пута конзумират' што се тога тиче, али оно...
Знам лика који само и само конзумира веј, јако ријетко једе чврсту храну, нисам мога' да вјерујем то кад сам чуо, али ето и то раде. Сасвим добро изгледа...
Све си ми река' :))Quote:
To je onaj najpoznatiji Whey protein, plava kutija 2.2kg, na njemu pise 1 PORTION=30gr. Vjerovatno ona jedna kasicica plasticna je jedna porcija=jedna mjerica.
Углавном, на ту порцију од 30 грама, протеина је неких 24 грама, тако нешто, не могу сад' знат' тачно, мада није ни битно...
И ок је узет' мјеру ипо после тренинга са водом наравно.
Можеш и ујутру као први оброк, као што рекох са овсеним...
Или кад већ неки оброк прескочиш, па да надокнадиш протеине, ајде и то се вала може, није смак свијета..
Citao sam da je protein najbolje uzimati sa vodom jer se najbrze apsorbuje. Ako se uzme sa mlijekom to dugo traje jer mlijeko sadrzi masti.
Razmisljao sam da ga pijem ujutro nakon sto se probudim, posle treninga i prije spavanja. Sve po jednu mjericu, znaci, tri mjerice dnevno-nekih 100gr.
Hahahahahaha, rekoh da se ne razumijem toliko. U mjericu od 30gr = 26.8gr proteina. Tako pise na pakovanju. Gledao sam to. :)
Evo i slika, o njemu govorim :)
Attachment 130255
Па то прије спавања мислим да и није нека бајна опција баш ради тога што је брзо-апсорбујући протеин, прве двије опције су ок :)Quote:
Razmisljao sam da ga pijem ujutro nakon sto se probudim, posle treninga i prije spavanja. Sve po jednu mjericu, znaci, tri mjerice dnevno-nekih 100gr.
Сконта' сам да је олимпов, н'о реко' можда има још неки плави веј па да не лупам :)Quote:
Hahahahahaha, rekoh da se ne razumijem toliko. U mjericu od 30gr = 26.8gr proteina. Tako pise na pakovanju. Gledao sam to. :)
Evo i slika, o njemu govorim :)
Дакле, може и мјерица ипо после тренинга.
Onda bolje da izbacim tu opciju prije spavanja a ubacim jos pola mjerice posle treninga?
Дап... Увече можеш овај сир немасни, што помену колега... Или месо, што да не.
E pa super, iskombinovacu ja sve to, samo dok udjem u stos sa svim. :D
Hvala. :)
Лагано, све то дође на своје кад се мало уштосаш, биће ти лагано :)
Ништа :)
I druga mi isto boljela podlaktica zadnji trening...Mada je on polu/početnik... Imam osjećaj da na sve vježbe steže previše šipku, tj overhand grip, dok ja većinom koristim neutralni, ono svi prsti na istu stranu...
Može bit da je i do toga...mada ja džaram šipke odavno, što u park što u teretanu...nikad me podlaktica nije boljela...
U apoteke kupite Nodol. Pakovanje od 60 kapsula... Piju se dvije dnevno - mjesec dana... Onda ide pauza od njih dva-tri mjeseca... Odlicne su za sve zglobove...
Ko nece to, neka uzme Glukozamin... Ima u proteini.si... Jedna dnevno se roka i to isto "odrzava" zglobove... Nema potrebe da se kombinuje glukozamin i nodol, jer nodol u sebi sadrzi glukozamin...
Koliko mogu dnevno jesti jaja, kuvana i ako odvajam bjelance?
Кол'ко год могнеш достизат' и трпат' у себе....
Upalila vam se pokosnica, imam isti problem već neko vrijeme. Tu nema pomoći, jedino rješenje je za sad da mijenjate trening i usput jačajte podlakticu. Kost se ugiba pod određenom težinom i zato sad imate taj bol, mora da prođe doobro vrijeme koliko sam čuo dok se ojača. Zato npr. kad radite dvoručni biceps, radite sa hvatom odozgo i nema tog problema. Nije isto kao sa klasičnim hvatom, ali šta da se radi.
Na mašinu isto đavolski boli. Smanji težinu i samo kad završiš vježbu ne puštaj odmah, neog drži još nekolike sekunde dok ne prođe i onda pustiš. Makar osjetiš mnoogo manje i podnošljivo je. Kad se odmah pusti, nepodnošljivo, znam...kao da neko šega kost. :D
Meni boli samo lijeva. Ali sam joj prilagodio trening, tako da mi biceps ne pati...opet ga dobro odradim.
Neki preporučuju i stavljanje one zelene konjske masti(koja me je spašavala kad sam sjebao rebro), ali ne radim to...nema potrebe sad kad sam naučio šta i kako.
@Black, meni se bol prvi put javio u martu prošle godine, kad sam tek bio nekih mjesec dana u treningu. I nijesam više trenirao do kraja novembra. Čim sam počeo, opet isti bol, tako da ne vjerujem da će ti se to riješiti...nego raditi dok se ne ojača, to mi je jedina nada. Sad ne znam je li tvoj problem isti, ali forwaysu jeste.
Zahvaljujem @Albatros. Ja sam se vise navikao i prilagodio sam trening tako da mi ne smeta toliko, no rekoh mozda ima neko rjesenje da se otkloni to potpuno.
Ima li neko da mi preporuci neke vjezbe za unutrasnji dio grudi? Znam da je to do genetike najvise ali bih malo to forsirao jer imam "rupu" izmedju njih. :-D
kakvi su ovi suplementi iz xplede nutrition?
valja li to ista?
te podlaktice morate da jacate zajedno sa flexovima , najbolji nacin jakog lakta i podlaktice a i nadlaktice jeste da stojite uspravno, laktovi u tijelo, ruke ispre sebe savijene u laktovima u 90 uglu , uzmete bucice i rotirate sto porije lijevo i desno oko zgloba i tako 3 x ili 2 x nedjeljno sa povecavanjem kilaze postepeno, al sto sporije i kontrolisanije
Ima dosta tih supplemenata sa glukozaminom...Ja sam mislio da je on u glavnom za ljude sa artritisom i osteoporozom, mislim stariju čeljad...Ima li kakvih studija ili slično, da pomaže mladima? Mislim supplementacija i sl...
Pošto bih ga uzimao vjrv, u tom naj obliku il kombinaciji...Samo nisam nešto istraživao oko toga previše...