ma samo ne treba ulaziti u raspravu posto ni argumenti ne pomazu, najbolje samo iskulirati ;)
Printable View
a to jeste no nekad covjek nema zivaca za citati svasta :)
Kakve veze ima Nole sa bilo kim?Cilic je do polufinala stigao pobjedama nad povrijedjenim protivnicima,Rodikom i Del Potrom.Naravno,i njih povrijedjene je uspjeh dobiti,shto sam i rekao.Ne znam odakle sad Noleta iskopa.
Nemam nishta ni protiv Djokovica,ni protiv Cilica,samo navodim cinjenice.I bilo je logicno da Cilic izgubi od Mareja,jer je naletio na,u ovom momentu boljeg i spremnijeg igraca,shto sam imao i cast reci.A Cilicev potencijal ne sporim,samo o njemu nisam govorio,nego konkretno o AO-u.
Da se poznajemo opkladili bi smo se u gajbu piva?:D
Ne znam,moguce da ce napredovati,ali ovo sto trenutno vidim,cini mi se da je jednostavno nedovoljno za GS,cak i za Masters!
Nije da nema potencijala,ali krene pa stane,pa opet krene,udarci su mu cas duboki,cas kratki,ispucava masu stvari,mnogo mu zavisi od prvog servisa(mada u zadnje vrijeme svima zavisi),promasi cist smash,voleje igra promjenljivo,nema osjecaj kad je vec sve izgradio,da izadje na mrezu i rijesi poen(mada ove godine to izgleda bolje nego proslih),muci se sa Tomicem,u Cenaiju se isto namucio protiv teniserra koji su za 3 klase ispod njegovog nivoa,ima dobrog trenera,ne kazem da nece napredovati,ali ovo sto trenutno prikazuje mi se cini da je daleko od TOP 5 i buduceg osvajaca GS-a!
Evo i cijele egzibicije Hit For Haiti na AO sajtu :)
http://www.australianopen.com/en_AU/...tforhaiti.html
Dobije li jutros,(a volio bih ) Tsonga prvi set,dobice Federera,nece ispushtit vodstvo poput Celonje,nema shanse,znachi po meni najbitniji momenat u ovom polufinalu je taj ko ce osvojit prvi set,a Tsonga ima shanse ,snage,znanja a vjerujem i hrabrosti da tako neshto i uradi i kasnije ne zezne stvar!
Poshtujem ja Feda i kao sportistu i kao chovjeka,al red je da malo i drugi pochnu da vladaju,ne moze se dovijeka;)
U redu drug moj,zao mi je shto ne gledamo negdje zajedno i dok se zagrijavaju da uletimo makar po 50:),shto se tiche kraja moje serije,jezik pregrizao:monkey:
A vidjecemo za 7 sati,pochece mech,neka mu uzme set i ne dozvoli onoliku pauzu u wc-u,chudi me shto se i Rus nije na to malo pobunio,i ako imaju pravo na te pauze,al ne onolike valjda.
Razlika između Federera i drugih je jasna.
Švajcarac igra na svom nivou cijeli meč sa manjim oscilacijama i čim protivnik popusti , počinje da se mijenja rezultat u njegovu korist.
Vidjeli ste da dok je Davidenko igrao svoj najbolji tenis da Federer( iako je solidno igao) nije imao nikakve šanse.
ravni, precizni bekhendi i forhendi su bili neuhvatljivi sa Fedeksa.
Međutim , onda Kolja prestaje da bude isti teniser i griješi sve što je do tada perfektno radio!
Tsonga je ,,sirovina" i on može pobjediti Noleta koji poslije 2:1 ,,umire i izdiše" na terenu ali spremnog tenisera koji zna da igra tenis na visokom nivou a ujedno i da konstanzno po potrebi mijenja ritam - ne može!
U finalu teško će Marej pobjediti Fedeksa tri seta.
Dok je Nadal bio spreman , pobjeđivao ga je...
@sinisam
Sve to stoji shto si naveo,al mi je chudan onaj pad Rusa u drugom setu i to pri prilici da povede 4-1.
dajte neki link preko neta da se prati
jutros Fed je izgleda ubacio motor benzinca i to minimalno 2500 kubika :) Sjajno je poceo i svaki udarac ga dobro sluzi !!!
4-1.. sve ide po planu...
Dok jednom ne smrkne, drugome ne svane!
Federer je velikan tenisa, najbolji teniser svih vremena po rezultatima ali da nesrećni Nadal nije zdravstveno potonuo nikada Federer ne bi osvojio Pariz, ni London...
Svi to znamo a pravimo se da nije tako.
Nikada mi neće biti jasno i nikada neću shvatiti zašto je fanovima Federera teško da priznaju da je Nadal dok se nije povrijedio bio nedodirljiv za Federera i da preuzimanje 1. mjesta i kasnije osvajanje grenslemova Fedeksa je direktno vezano za povredu Nadala.Ako je tako Federer moćan zašto nije osvajao gren slemove dok je Nadal bio tip-top...
aj samo mi odgovori na nekoliko pitanja:
Da li je Federer kriv sto je Nadal imao previse misicne mase od koje su koljena stradala?
Kako igra Nadal sad kad misica nema?
Je li Federer bolji od sadasnjeg Nadala ?
E i da znao si da Nadal nije onaj stari uoci AO pa si pricao da Fed ne moze nista uraditi a on dodje na korak od finala?
Ciscenje u prvom setu 6-2, Conga je potponuo treba mu potpuna promjena taktike i izbora udaraca u nastavku !!!
edit: cudo da ne pokusa da optereti bekend Federera nego ovako pokusava da osvaja poen u igri koja potpuno odgovar Fedexu...
eh kraj igre , 5-2 za Feda koji sve pogadja , crta linije kao u najboljim danima, COnga se prepao ;)
Razvali ga i to s pola gasa,Francuz kao da jeo nije danas,sprdnja.
Mozda je i on jeo pastu?
kakav bekhend smec federera, nevidjeno... ono unistava protivnika, poslije dobrog rezonskog loba...
aoooo, sto bi ovo danas? a ja ocekivao mnooogoo jaci otpor conge. razbio ga je na komade.
ovom mecu ne treba komentar dovoljna je cinjenica da je trajao manje od 90 minuta i sve je jasno!
govorili smo o tome i ranije ali zaista je popuno opusten i nakon meca u ovim razgovorima punosale i svega, eto sad i sam rece da je onaj RG bio presudan!
...,,kada me bude lobovao uzvratiću mu udarcem između nogu...Britanci već 15ooo godina čekaju grenslem...
Ovo je dio intervjua sa Federerom poslije pobjede nad Tsongom!
Toliko samohvalisanja, potcjenjivanja, čak i ismijavanja Britanaca mislim da nije ni malo duhovito.
...interesantno je kako Federer gubi smisao za humor i šalu kada ga ,,deru" kao što je to radio Nadal.Tada nije baš ne nekom nivou , uglavnom plače i ne dozvoljava drugome da se raduje pobjedi( prošlogodišnji Australian open kada je nesrećni Nadal morao da tješi Federera tako da nije imao vremena za svoje zasluženo slavlje).
Pravi sportista kada pobjedi treba za sebe da zadrži ,,ostatak" euforije da ne bi povrijedio protivnika.
Volio bih od sveg srca da ga Škot pobjedi i da mu kaže( ali znam da neće jer je on skroman momak-iako mi je fizički antipatičan) kako on više nije onaj stari federer, kako je bolje da se penzioniše, da se posveti Mirki i dječici...
Da ga neko spusti na zemlju i nauči lijepom ponašanju...
Sinisa, opušteno.
..ajde baš me zanima da prokomentarišete intervju federera nakon meča sa Tsongom!
Da li je duhovito pominjati udarce kroz noge i 15000 godina bez grenslema...izležavanje a ne treniranje!
Za mene je to veoma nisko, a na kraju krajeva i da je bila šala zašto se tako ne ,,šali" kada gubi...
extra je bio intervju :)
Vrlo čudno da se Federer ''našalio'' na britansko čekanje na osvajanje Gran Slema s obzirom na popularnost i podršku koju ima u Britaniji kao višestruki Wimbledonski osvajač. Nije mu prvi put da daje tako teže izjave. Mislim da će Murray koliko sjutra okončati to čekanje a zna vrlo dobro kako se dobija Federer.
ahaha, davno sam ja rekao: kad Fedex igra lose i kad izgubi svi jedva cekaju da ga posalju u penziju i pisu kako pojma nema i kako je star. Kad ih demantuje onda vide da im ne preostaje nista drugo nego da pljuju po onome sto radi van terena. A intervju je bio skroz ok, opusteno se covjek salio. Ako znate mrvu engleskog valjda ste zakljucili da onih 150000 godina su metafora, covjek je samo rekao da je na Mareju veliki pritisak jer nisu odavno uzeli slem, i ne vidim nista lose u tome. No dobro, kad nemate za sta drugo da se uhvatite pricajte o intervjuima, a pravi poznavaoci i ljubitelji ovog prelijepog sporta ce pricati o samoj igri.
+1 za razliku od vecine ja ne smatram federera nekim sportistom jer nikad sportski nije podnio neuspjeh nego pocne daa vrijedja sve redom i naravno da cmizdri. A kad dobija med je pravi.
No za razliku od sinise ja ne mogu da navijam za onog premrznog mareja koji nece da plati prvu klasu jer tesko zaradjuje svoje pare i nece da ih olako prosipa i da naravno sa onom paucinom gadnom pih.
Inace skoti su mi simpa narod ali on je pregadan
Federer je meni totalno antipatican tip sa losim smislom za humor ali sa druge strane najbolji igrac kojeg sam gledao u zadnjih nekoliko godina!Toliko elegancije u igri nema nijedan igrac novije generacije!On je zivi primjer da dobro izuceni udarci i kefalo mogu nadjacati svaki napumpani misic i monstruozne treninge od kojih mladi organizmi 20-22 godine odu u ****...
Sta sam rekao :cool:
Nema Tsonga igru za Rogera,isto kao sto je ni Delpo nije imao,pa je odlucio da nesto promijeni i sad to mnogo bolje izgleda,ali nisam siguran koliko je Jo inteligentan i koliko moze da se prilagodjava igri protivnika,odnosno da ima neki plan B.Ni Nadal ga nikad nije imao,pa nece ni Francuz!
A sad finale,cini mi se da je Roger blizi tituli,ali ima i Marej svoje sanse,takodje Roger ce morati mnogo da pogadja,da ne ispucava kao sto zna to da radi ponekad,jer ce mu se mnogo toga vracati u teren.Ako Marej bude igrao,kao sto je igrao ono finale na USO protiv Rogera,moze slobodno da se pozdravi,nece ni seta gledati,opet!Ali nece Marej tako igrati,inteligntan je on,morace agresivnije,napadacki,s vremena na vrijeme na mrezu,pa sta bude.
Ipak,vjerujem i nadam se Rogerovoj pobjedi ;)