brate 28godina. treniram, vjezbam,trcim, i treba da me boli kicma. pa sta cemo radit sa 50.
Printable View
brate 28godina. treniram, vjezbam,trcim, i treba da me boli kicma. pa sta cemo radit sa 50.
Prvi put sam stukao lumbago na kosarku i batalio taj sport. Cini mi se 17. Drugi put u udes. Sad mi smeta u teretanu. Jednostavno nema srece sa tim kad se jednom nacne. Sve sam moguce vjezbe i terapije radio opet je podlozno povredi. Sad se trudim da na ledjnu ekstenziju radim sto pravilnije i bolje da bih ojacao misice na tom dijelu.
Na moja 194cm katastrofa je imati los lumbago, svako naglo savijanje, lezi dolje dje si krenuo hahaha
Ja imam isti taj problem(29godina), a treniram pa skoro citav zivot. Ali ja znam od cega je. Sjedenje 6 do 8 sati na stolici, uglavnom nepravilno(jer pisem). I cesto imam problema i sa tim dijelom kicme, ali i sa listovima. Desi se da prilikom trcanja posle 10-15min me zabole listovi, kad to probijem onda mogu da odradim zamisljeno. To je zbog slivanja krvi u noge, opet zbog jebenog sjedenja na stolici. To je sto je!
Treniram nekih 5god vise manje. Ali nikada nisam mogao da radim cucnjeve, jer kada uradim 2 ili 3 koljena pocnu da mi klecaju i jednostavno ne mogu 3 koraka napraviti. Ali vrati se sve u normalu posle par minuta, vjerovatno je to od pada sa motora ozulio sam oba koljena i nisam isao kod doktora nego kucno lijecenje itd i vjerovatno mi je nesto otislo i sad racku cucnjevi... Moze li od toga biti sto mislite strucnjaci?
Naravno da moze. Meni jedno cvili isto zbog pada, mada nemam problema sa njim. Al tamo za koju godinu bice zanimljivo. Sig sam tako i kicmu povrijedio.
Sent from my iPad using Tapatalk
E to je boljka visokih, ja sam 184, ono sve patim da je još 5 centi...al s druge strane nekako si kompaktniji, i manje je tih problema, pogotovo s kičmom...Do duše ja se nisam nešto naglo odjednom izdužio, ja mislim tek u treći srednje sam izašao na ovu visinu sadašnju...
Inače sam na basket najviše ojačao taj dio...prvi put kad sam uzeo mrtvo da radim prije 8god digoh 120kg :)
Ako treniraš ne bi trebalo da imaš taj problem s leđima...Ja sjedim po vas dan pred komp, posao takav, al zato se cepa DL i slično...Mada je za kičmu dosta toga blagotvorno, šetanje i trčanje čak..Mada jopet, na drugu stranu, genetika je čudo...a i neke povrede koje ljudi iskuliraju il ne primijete...
Imam isti problem s listovima, mogu na fudbal i basket, al valjda sam samo biciklo vozio pa ih nisam toliko naprezao, a ono genetski su mi krupniji...Al zato kad krenem da trčim, posle 400m opuč...ka da me neko nožem bode u listove...znači zbog toga je :D
A tebi acs ako je to od skora, vjr nije ozbiljno, pođi pogledaj, imaš vježbice za to ako nije pobjega koji pršljen,a vjrv nije...pa ćeš sredit to... I pamet u glavu ubuduće, prije treninga po 20min literature il klipova za pravilan rad... xD
Ође све да не скупи неко, не би мога' једнога асалнога чо'ека направит' да му не фали какви зглоб, тетива, мишић, чашица, пршљен или тако нешто :Д
Sanjah sinoc da sam se sreo sa Švarcenegerom i da smo radili fotke, šetali mu po imanju :D
Njegov čučanj i mrtvo je realna težina za nekog njegove kilaže ko trenira oko godinu dana.Čučanj je čak i slab.
Benč bih rekao da je realan do nekih 110kg za nekog njegove kilaže u periodu od 1god.Ali sve to zavisi.Možda momak trenira dobro + dobro se hrani, + bucne kreatinčić koji će mu sigurno dat min +5kg na dizanja :) + slušalice sa nekom muzikom koja ga pokrene i eto da izgura do 120 kg.
Ja recimo kad pustim Kneza na mp3, pada mi svako dizanje za -10kg.Dok je sa Cecom druga priča.
Ali 140kg benč sa njegovom kilažom teeeško...mislim da je to radio duže od god dana.Ali eto, sve je moguće...
Mada ja i nisam relevantan jer mojih 'više od 5 godina' je uglavnom sa prekidima od po 4-5 mjeseci, tako da padnem dosta...
Od februara sam počeo ponovo i trenutno je kod mene situacija ovakva:
http://i.imgur.com/4PUbfpL.png
Ali biće bolje! :)
Lover koji ti je obim ruke interesuje me jer smo ista visina a i kilaza smo tu nedje ? Cisto onako da vidim o cemu se tu radi ? :)
Nedje ga jesenas mjerih oko 42 ja mislim...
Odlicno.
Ja treniram vec 2 godine i 184 cm sam visok a trenutno tezak 79 kg i ruka mi je sad 39 a ovo drugo sam zadovoljan al ruka slabo raste.Sad cu do ljeta da probam da je naguram makar na 40 ako uspijem.
ja treniram 10+ godina s pauzicama od 3-6 mjeseci...ae jadan :D
Ojhaa dobar si ! : D
Ја сам моју преста' да мјерим прошле године, тако ми је дошло у главу нешто :Д
А кад ми дође да је измјерим ако не буде преко 43,44 има да о'кинем обије и да баталим тренинг за сва времена :Д
Нисам се мјерио, преко 93 сигурно и'ам сад... Мада сам дода' и сала од нове видим, некако сам испа' био из колосјека те 10 дана кад нисам тренира', али да смо ми здра'о само, све ће то доћ на своје :Д
hahahahah kidaj, bačiiii rabotu hhahahah
А таман ће се то и десит, све су прилике :Д
Ja nisam skoro mjesec dana trenirao...dako se nakanim sju da počnem... Mada sam igrao fudbalicu, basket, biciklo drao... Imam neki gainz plan...biće loodo
moje suvazda blanko na 44 bez treninga a imam i ja plan za gainzzzzzz
Ш'о? :)Quote:
Ja nisam skoro mjesec dana trenirao...dako se nakanim sju da počnem... Mada sam igrao fudbalicu, basket, biciklo drao... Imam neki gainz plan...biće loodo
Хаххахах, лако ми је сад за тебе :ДQuote:
moje suvazda blanko na 44 bez treninga a imam i ja plan za gainzzzzzz
Је*ите ми све ако овај умије мртво да уради
http://youtu.be/u-w-959N7_E
Mrtvo je precijenjena vjezba realno..
Како за кога и како за коју сврху :)
Да можеш направит' леђа без мртвог, можеш наравно, то је сигурно :)
Hahahah a boli ga uvo...fino stenje hahahah i kamenje hahaha
daj ne zebavaj..mora tu bit jos koji cm,ozbiljno
ajd zivotati izmjeri,jer nemoguce da je 42
edit:
koliko god mi bio mrzan ovaj glavonja bakic,zar stvarno mislite da ne zna kako se izvodi mrtvo? :D vjerovatno ima neki razlog sto radi tako kako radi,pajser jedan kako god obrnes..
precijenjena vjezba,ne radi je 80% vjezbaca,vjerovatno jer su svi pametni pa je precijenjeno to za njih..ahaa
Ja to mjerim 2 dana posle treninga, a ne ka ovi moji strucnjaci bupaju s bučicama 20minuta i onda trče da uzmu traku kod pulta... xD
Možda ima...ak znam...sad je to sve palo..eo ni noćas ne pođoh na trening...sve trazim izgovore...vrijeme ovo ono xD Mozda odradim sklekove u sobu... :)
Ako ti je to glavni cilj bucaj ruku posle svakog treninga 2 vjezbe za triceps - 2 za biceps :) Kum mi u teretani od recimo 10 vjezbi, 4 za ruku radi + poseban dan kad buca samo ruke. Cak i podlakticu radi predano :)
Inace to je malo i stvar genetike. Neko ima krupne udove. Meni se cini da nikad ruku nisam imao ispod 40. A farmerice se citav zivot mucim kad trazim. Fudbal je tome doprinio prilicno.
Da li preskakanje konopca smanjuje mišićnu masu?
Mrtvo ne da nije precijenjena vježba, nego jedna od jačih vježbi, jer je za cijeli organizam i sa njim ti radi veliki broj mišića.
Ma mislio sam vremenske prilike kiša, vitar :D Eo odradih noćas prvi, u TopGym uplatih... Ima tamo jedan bradati kosmati jarac, kako bazdi čojek, usmdrio cijelu teretanu...A baš se nadah da će bit razlika u odnosu na ovu mi moju zagoričku...kad ono bazdi druže...umrijeh noćas...
Zato neka prostrana teretana, da se moze bjezati od ljudi ili ko moze jutarnji termin. Mada gore mi padne kad osjetim parfem ili neki dezodorans na zenama koje se oznoje, pa se to pomijesa. E to truje!
Prostrana je ova...cijeli suteren zgrade...al kad dodju prasci...krmad koja misli: "A dobro, trenira se, muški smo, znojimo se", koja se ne umije istuširat, stavit stick pod pazuh ili makar antiperspirant sprej neki...to je 2-3e troška na mjesec dana, a ni sapun nije skup...No seljak jednom seljak vazda, iz kuće to kupe...pi
A cure da jebe oca ne osjetih nikad da smrde...Znao sam ovako smrdulja po gradu il u naselje, al u teretanu nisam...
Mada meni i kad se miješa znoj sa aftershave-om il dezodoransom ne osjeća se ništa bez miris...Naravno, istušira se čovjek pa to stavlja...a sad ako neko smrdljav oće da "zavara tragove" pa se prska po bazdeljavom pazuhu itd...e to je druga priča xD
uf...napunih se safre oko ove glibave krmadi :D