a postoji li mogucnost da ti dodje poziv za zatvor da to otplatis ili kako to ide za kazne, pa moras u zatvor ako ne platis?
Printable View
pa u tome je i fora, po zakonu da bi se smanjio postupak i sudjenje itd, ako potpises kaznu ti si saglasan da je platis, a jedini mehanizam da te naceraju jeste da ti ne izdaju dokumenta...
u zatvor jedino mozes da odes ako ne potpises kaznu nego trazis da ides kod sudije za prekrsaje pa ti on cepne tri puta vecu kaznu i tek ako tu kaznu ne platis ides u zatvor...
ako je potpises da ces da je platis nema brige od zatvora :)
Kakva budalastina, samo nek ste zdravo.
Sent from my shooteru using Tapatalk 2
Kazne 100% idu na ime pocinioca, ne na auto, tako da kome god vozi tudje auto ne mora da brine o svojim kaznama sve dok ne bude isao da podize licnu, vozacku i pasos.
Ove ostale izvode i uvjerenja takodje mozete dizati bez problema.
Prodjoh kroz ovo ljetos. Sad mozda najbolje auto na majku da prevedem, to mi je 100-120e i onda da lagano skupljam kazne ;)
a ovo ne cita niko ko radi u mup, ne... :)
Znaci tudje ime je alibi za krsenje zakona.
Pod hitno treba goniti i vlasnike vozila.
Za opste dobro.
ali onda prenos vlasnistva ne bi trebalo da bude 5% kataloske vrijednosti vec kao svuda po evropi 20tak eura
ali razumijes koliko se sad oni oko toga premisljaju, kao malo dijete izmedju dva kolaca: odreci se pdv ali imat tacno podatke ko sto vozi i pisat kazne na auto ili samo ti slika kuci stigne kao njemacka ili ne moci da radis to ali makar uzmes po miliona godisnje na prevod...
http://img690.imageshack.us/img690/4...0254849360.jpg
Sta zakon kaze za gore navedenu sliku?
Sent from my SSA400
ako nemaju zimske potkovice kazna 64eura
pišu se kazne za zatamnjena stakla. Za dva zadnja zatamnjena + zadnja šoferš. 150e kazna. Jednom momku sinoc napisali
Zasto nece?
ima li dje u zakonu da je tacno definisano to za zatamnjena stakla? interesuje me ,i jel moguce dobiti neku ''licencu'' ili '' dozvolu'' za to da se uradi naknadno ?
Ide kazna jedino ako nije fabricki, a toga nema odje bez neko americko trzsite;
http://www.eurodb.com.au/glass_images/M8R08F.jpg
nesto tipa kao ovaj moj...:lol:
bas ti je lijep stark
i ne, ne mozes dobit licencu tj dozvolu
nemaju je cak ni ovu sto SMIJU da ih imaju
:)
sad vidjeh da sam odao brand moga automobila :excitement:
Dali sad mogu voziti uz polisu bez tablica i saobracajne (jer ih cekam od policije) ?
koliko se cekaju nove tablice kad se predaju papiri u MUP (radi se o isteku registracije vise od 3 mjeseca) ?
Dali mogu zadrzati stare tablice iako cu im platiti nove?
Stare vracas, jer su "vlasnistvo" mupa. Neko kaze da mozes da vozis ako je produzenje registracije, jer imas potvrdu/staru saobracajnu (ako predas ranije), ali za novu registraciju ne. Iako si sve platio, ali oni su nesposobni da ti odmah daju par limenih ploca i parce plastike. U njemackoj provjereno znam da za 5 minuta na jednom salteru dobijas tablice i saobracajnu. Fabija kaze da je isto u usa... E viva!
U srbiji je dovoljno da imas atest od servisa za ugradnju http://www.tamnastakla.com/zakon.html ili AMS CMV... E viva!
Ja ne mogu da shvatim u čemu je problem sa našim MUP-om. Platiš uredno registraciju, osiguranje, prođeš tehnički pregled. Znači uradi se sve što treba, i oni te kazne zato što voziš auto bez nove saobraćajne! Zašto za ime Boga?! Jesmo li platili sve uredno? Jel auto prošlo tehnički? Zašto smo ograničeni sa kretanjem i korišćenjem vozila?
7-10 dana registrovati ranije je jedino rjesenje.
ja sam bio kod sudije zbog toga i naravno oslobodio me je prekrsaja, ali cu pokusati ovo sa ranijom uplatom da manje brinem
Ne razumijem zašto bi iko u zemlji u kojoj se živi vrslo oskudno uglavnom, bilo ko morao ranije da registraciju plati da bi izbjegao kazne o kojima govorimo. To nije apsolutno korektno od strane MUP-a i onih koji su zakone pisali. Ako ja imam da priložim uredno dokaz da sam platio registraciju, osiguranje, da sam prošao tehnički pregled, zašto nas ne oslobode ovog nekorektnog maltletiranja? Nisu male pare platiti registraciju da se razumijemo, ti novci idu u budžet, od para tehničkog pregleda radnici u servisima primaju plate i izdržavaju porodice, i pored svega toga, iako uredno sve zavrsis oni te ogranicavaju sa kretanjem jer formalnost dobijanja saobracajne je prepreka kao i naljepnica na autu. Zaista neshvatljivo.
Za stakla bi ili trebalo da se dobije atest kao ovo u srb npr ili od lice koje ugradjuje ili na masinski( i tu bi uzeli fine pare) ili nesto od ljekara nabavit za sunce ili oci ko ti ga zna... Danas policajcu nalaz na latinski hahahahah
ja sam sad pitala klijenta/firmu koja se bavi registracijom i njih niko nije obavijestio da ne može više uopšte da se vozi na polisu.
ja ne znam kako su svi do sad, ali ja sam do sad na polisu vozila. i zadnji put, u septembru me je zaustavio i samo je pogledao koji je dan (peti dan polise ) i ništa nije rekao.
i nije reg.svaki mjesec pa "ja sam uvijek tako". ja sve vozače iz familje i društva koje znam vozili su na polisu dok nisu podigli saob.