Ko vam je radio ovaj bojkot? Akoe crkvi dobar, i mene je...
Printable View
Loša vijest: bio sam u pravu još prije bojkota.
Dobra vijest: inspekcija se ubila od para ova dva mjeseca pišući kazne za cijene.
Protiv sistema se ide sistemom. [emoji6]
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Kako to bugi jel ti pouzdan info za kazne
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Od tri inspektora tržišna koji su rekli da samo cijene gledaju i to ove limitirane.
Ako bude uspješna akcija (pošto i ono to zovu akcija) vjerujem da će se nadležni pohvaliti na kraju mjeseca.
Kažu da im je dosta lako da ovo kontrolišu a da nema objekta bez nepravilnosti...
Haha e oca im kako se snadjose bukvalno iz kafica rade :)
Ja sam slao dosta onih fiskalnih raacuna na sajt cijene.me slikam qr kod i posaljem , tako inspektori imaju i racun u uvid :)
Ja sam odavno rekao da nema objekta bez nepravilnosti.
Kako tada, tako i sada.
Da imaju volje i kapaciteta, na dan bi stotine (ako ne i hiljade) kazni pisali.
A tek kad bi se aktivirali i oni koji provjeravaju kvalitet prehrambenih proizvoda, kvalitet ovoga ili onoga. Koliko bi napunili budzet, koliko bi kazni ispisali, koliko/toliko bi bilo sve zdravije sti bi trebalo da bude na prvom mjestu.
Sto mi kao drzava uvozimo...ne daj Boze nikome.
AkoE crkvi dobar… odlično je ova alternativa bojkot organizovala.
Bio je uspješan koliko vidim. Jes da su malo zaobilazili Lakovića, ali to su finese.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3ecd82abaf.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako ce osjetiti kad je pjaca mrtva ...
+50 centi za parking.
Da su domace pa aj, no ih kupe u Lakovic
I na Tusku.
Evo jedan osvrt poslije samo mjesec dana...
Uspjeli su u skoro svakom pogledu da 'padnu' i to znacajno.
1. Dostina artikala koje su imali a bili drugaciji nego u ostalim radnjama vise nemaju niti stize. Prvo sam mislio da jednostavno brze prolazi ali i nakon sto 'stigne roba' opet dosta tih artikala koje sam uzimao vise nema. Za neke i pitah pa sau mi rekli da ne znaju kad ce i oce li uopste stizat' vise.
2. Prije je tesko bilo naci ijedan artikal bez cijene, sad ih ima i previse (nista manje nego u ostalim radnjama, sto sam uvijek kritikovao). Previse artikala bez ikakve cijene, dosta artikala sa cijenom drugog proizvoda itd. Tipicne 'greske' svih ostalih marketa u zemlji. Dosta su se brzo "prebacili" na nase ocajne prakse.
3. Cijene su svaki put sve visocije i malo toga je ostalo a da je nesto znacajno jeftinije nego u drugim radnjama. Recimo prosle sedmice sam kupio neke fine stapice sa makom koji su bili 0.89e sto nije (pre)jeftino ali je ok. Danas cijene uopste nije bilo i odma sam pretpostavio da su istu podigli pa sam ocekivao da je sad negdje oko 1e. Muka mi je bilo da pitam pa sam svakako kupio i na kasi se ispostavilo da su sada 1.59e sto je skoro duplo skuplje u odnosu na cijenu prethodne sedmice. Ovako je sa dostinom artikala.
4. Upitna prodaja i praksa. Kupcu svakako nece smetat' ali sam primjetio da dosta stvari prodaju individualno iako na samom pakovanju pise da je individualna prodaja zabranjena. Tako se recimo limenka koka kole od 0.33l prodaju jeftinije nego u drugim radnjama samo zato sto su razbucali vece pakovanje i prodaju limenku po limenku iako je to zabranjeno. Ne znam kako ih Coca Cola ili ti njihov predstavnik pusta da to rade jer bi tako mogli svi ali znaju da to ne treba/ne smiju da rade.
5. Istekle rokove sve cesce nalazim i ti artikli nisu ni snizeni niti postoji ikakvo obavjestenje o njihovom roku. Neki su bili pred sam istek a neki vec istekli (i to po mjesec dana). Prosli put sam naisao na par, dana na jos vise njih.
Sve u svemu, ja sam zavrsio i sa ovom radnjom jer kvalitet usluga samo pada a cijene samo rastu. Bilo je dosta potencijala ali su skoro sve bacili u vodu.
Auf Wiedersehen.
Mnogo si očekivao od nekoga kome je tehnički(sa ostalim naknadama) bio 75€ zadnji put kad sam registrovao tamo.
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Jel.ovo u lakovic???
Mislim da je ta krvava cijena iz krvave Ideje.
Idea i laković-
Ja ipak nešto mislim da su tu Neregelia & Co najkrvaviji, no nisu istureni pa ih niko ne pominje... :)
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
U Makedoniji su uveli zakonsku obavezu svih trgovina da na dnevnomnivou objavljuju cijene na svojim web stranicama. Kako vam se čini ta ideja?
https://telma.com.mk/2025/04/18/od-d...e-na-internet/
Quote:
Prevod na crnogorski (Perplexity AI):
Prema novom Pravilniku, od danas su svi mali, srednji i veliki trgovci koji se bave maloprodajom obavezni da svakodnevno objavljuju cijene svojih proizvoda na svojim veb stranicama, kroz jasno označen dio „Cjenovnik“.
Cijene moraju biti dostupne bez najave ili registracije, a ažuriranje se mora vršiti do 10 sati svakog dana.
Privredna komora trgovaca zatražila je produženje rokova, ukazujući na to da se dio malih trgovaca još uvijek suočava sa tehničkim, kadrovskim i finansijskim izazovima za sprovođenje ove mjere.
Nadležni su izrazili očekivanje da neće biti poteškoća u sprovođenju mjere i naveli da će, ukoliko se utvrdi greška kod trgovca, on imati rok od 24 sata da je ispravi.
Ova obaveza se ne odnosi na mikrotgovce koji su imali promet manji od 50 hiljada eura godišnje.
sve se tresu bokanu gaće što bi kačio cijene na sajt
Nije lose znati cijene prije odlaska u neku vecu nabavku ali po meni to ne moze puno uticati na cijene. Osim toga nema se uvijek vremena za pregled cijena prije kupivine. Mogu se oni dogovarati i pored toga. Svaki od lanaca ce imati neke proizvode na akciji ili jeftinije od drugog lanca. Kod nas Voli ima online prodaju a Idea je ukinula skoro.
I te online cijene bi trebale onda da se formiraju za svaku prodavnicu u svakom gradu posebno jer kod nas variraju itekako, pogotovo primorje/sjever i svakako ljeto/zima.
Nema od toga nista, nece se kod nas niko bavit' time.
A da ih zakon primora onda bi to bilo opravdanje da se zbog "operativnih troskova" cijene dizu jos vise.
Na kraju bi opet mi placali taj cirkus tako da bolje da ne diraju nista, tocak bi pokvarili svakako.
Primijetih ovo u Ideu, je li država ovo naložila ili su riješili oni da kupce dovode u zabludu? Na sve bukvalno što vam vagaju piše da se mora iskoristiti u 24h od momenta rezanja što je nebuloza. Pršuta može stojati iha-ha, budimska recimo takođe. Trapist da i ne pominjem, čak i stiješnjena i barena mogu 3 dana stojat komforno.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d85f026fa5.jpg
Vjerovatno ih je neko tuzio zbog trovanja pa se ovako ogradjuju, e sad pitanje je je l ovo pravno ima neku snagu ili ne. Ako je drzava naredila onda vjerovatno ima.
Ne vidjeh kod drugih (Voli i Aroma)
I ako im to ne prodje toga dana, skinu naljepnicu i stave novu sa novim datumom.
Glupost za maloumne.
Ako ne izreze pred tobom, pojma nemas kad je rezano.
S' obzirom da im masu prolazi, sve su prilike da je sve ono rezano tog istog dana ali ne mora da znaci.
Naljepnica je tu najmanje bitna jer se sa njima bas masu manipulise.
Na stranu vrijeme trajanja, ali svi K plus proizvodi (pa i ova pečenica), imaju pojačivač ukusa.
Tako da te proizvode izbjegavam u širokom luku.
Mnogo se brze kvare u zadnje vrijeme. 2-3 dana i to je to.
Da li iko zna misteriju ovoga soka. Uglavnom n ekupujem puno sokova ali kad kupim, uzimali smo ovaj Nect pomorandza od litar ipo. Ubijedjena sam da je kostao oko 1.89.
Juce u jednoj a danas u drugoj prdavnici vidim 3.75eur. Sto se desava?
https://elakolije.rs/slike_pro/pro_v_1135813.jpg
Evo jos jedna zanimljivost za sve koji opremaju stanove. Vidim kod nas Jysk za rodjenda npopust 20%, Jysk Bosna i Jysk Hrvatska do 65%.
Evo da vidite jedan primjer, uzeh neki krevet, da se uporede cijene. Kod nas 200eur, Hrvatska 125eur i u Trebinje 100eur ili 200KM.
Najveci smo lopovi na svijet.
Mi
https://www.jysk.me/spavaca-soba/dje...0x200-cm-krem/
Hrvatska
https://jysk.hr/spavaca-soba/djecji-...ljbijela-celik
Bosna/Trebinje
https://jysk.ba/spavaca-soba/djecji-...ljbijela-celik
Pa nisu oni ekonomski giganti nego mi
To je zbog evrope sad 2. :D
Takva nam je svaka rabota, deru nas po ušima sa cijenama koje su daleko od realnih.
Ne kupujem sokove ali NeXt je dobro pokriven reklama kao i Milka tako da ti proizvodi su više zbog marketinškog hipnosa [emoji3] u nas popularni pa kad su dostigli određenu cifru potrošača i sigurnu navlakušu vidim osjetili momenat da dignu cijenu đe mogu nenormalno.
E sad u Crnoj Gori sims legit jer navodiš druge zemlje u regionu.Kod nas je taj "sims legit" momenat najjači što zbog potrošača što zbog države da vidite samo Hrvate dok sam imala volje da pratim kakve su "građanske patrole" napravili pokret bukvalno.No oni znaju da se udruže mi znamo samo da se dijelimo.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Uzimah u voli neki ‘green one’ djus (75% jabuka 25% pomorandza cini mi se) pasterizovan, 0.75l oko 2.5eur