To si probao ovo:
http://images.gtcarlot.com/pictures/39565435.jpg
Printable View
To si probao ovo:
http://images.gtcarlot.com/pictures/39565435.jpg
Desava mi se uvjek kad je hladan auto da se gasi dok se ne zagrije bar malo,nekih 3-4 minuta sigurno i posle radi normalno...takodje nekad kad je ugasen na sat-dva i upalim ga isto se nekad desi... Rekli su mi da je moguce da je motoric ler gasa,ili klapne da treba procistit..e sad sto vi mislite i dje imam uzet taj motoric ler gasa? Kazu da im je to slabo bas...
intresuje me ko ima najbolju dijagnosticku opremu u crnoj gori...:D
za teretni program..!!!!
Hmmm da procistim klapne recimo i promijenim taj motor,vidio sam nocas da je blokirao zato se to desava onda ?
Jel tebi gas na sajlu?
Ima li jos neko da radi sa NGK svjecicama osim onoga Milana u Blok ?
Fale mi 2 komaTa bkr7e iridijumskih a on ih nema.
Probaj posle krivog mosta, preko puta hemomonta one zgrade, esem se zove radnja...
http://nasigurno.com/direktorij?sobi...sobi2Id=163906
Evo zvao sam, nema ni on te koje meni trebaju, ali vidjece moze li se porucit.
Hvala u svakom slucaju.
Oces li to da kazes da je problem bio u svjecicama?
ne ne.
nego ocu da mijenjam ulje i filtere, pa i svjecice da zamijenim, dosta im je 8000 km.
Svakako sam im skratio zivot zadnjih 20 dana sa onakvom smjesom :)
a rijesi li problem? :)
sta je bio problem? je li ti majstor Fabia rijesio problem :)
Ja sam se pobrkao u vezi onih felni i guma promjera 205/55 16 za fiata,ipak su gume 195/45/16... i to je idealno i uzimam :D Hvala !
koliko moze kostat da se ofarbaju samo retrovizori???
ovako nesto da bude...
http://fc05.deviantart.net/fs71/f/20..._MafiaManV.jpg
Dje povest auto na reglazu i detaljan pregled auta?
zna li ko broj auto centra ilic kod trgovinske shkole?
kakvi 30 eura...
Ja sam moj, do duse spremljen (nov), samo da se krene spricat, platio 5e komad, jer mi je samo jedan trebao... i to kod poznatog lakirera (mozda je bio happy hour)
15e, preko toga ne bih platio ako su spremljeni za farbanje, ako nisu 20e...
pa dobro, ja uvijek kazem najvecu mogucu cijenu :)
Ili uzme kinesku karbon foliju (boju koju oce) i odradi retrovizore :). Ne mora bit ona kao 3d, moze jednobojna.
Ko radi najpovoljnije registraciju i prevod auta u PG?
067229884 - Milos. Reci da ti je Armin dao kontakt.
kad auto radi na ler, treba li bord kompjuter trenutnu da pokazuje kao NULU ili sta ?
jer evo mislim da napravih ovo cudo, prosjecna je ok, ako vozim pa pustim gas pokaze nula..ali na semafore i kad sam parkiran pokazuje raznorazne brojke kod trenutke..od 20 do 30 litara.
doduse nisam restartovao ECU jos pa ne znam oce li to rijesit 'problem'..ako je uopste problem.
FI je prosjecna potrosnja, l/100 km je trenutna potrosnja. Kad vozis na motorno bez gasa trenutna je NULA, tada ne ide ni kapi benzina u motor.
Ako si vozio 200 metara, i npr. prosjecna za tih 200 metara je 17 l/100 km, dok stojis na semafore prosjecna ide gore.
l/100 nije trenutna, nego prosječna
fabija mijesas termin prosjecna i TRENUTNA. Trenutna je ona koja mi pokazuje npr 40 litara kad poklopim drugom.
Prosjecna na ler ce da bude ista kao dok si vozio, eventualno ce malo vise pokazat ako bas dugo idle-ujes.
A TRENUTNA na ler kazu da bi trebala da bude ista kao TRENUTNA koja ti je bila prije nego sto si npr izbacio iz brzine i upalio sva 4 zmigavca :)
uglavnom, poenta je da ne obracam paznju na ovu trenutnu sto pokazuje masU u mjesto ?
zaustavila patrola fabiju jer je brzo vozio i kaže mu pub: 'vozili ste prebrzo, dajte dokumenta'. e, sad izbirika se i fabija i veli: 'da li je brzinomjer baždaren i kad?' e, tu se odjednom zaustavlja kedown sa gti-jem, spušta staklo, veli: 'juče' i produži, puni gas.
true story
Ne mijesam ja nista. FI potrosnja je prosjek, samo l/100 km je trenutna.
\Quote:
A TRENUTNA na ler kazu da bi trebala da bude ista kao TRENUTNA koja ti je bila prije nego sto si npr izbacio iz brzine i upalio sva 4 zmigavca
To ti je bio prastari sistem board compa kod VW-a, MFA1...
Noviji boardovi daju FI, trenutnu na 100 km i trenutnu l/h kad idlujes.
Kad radi na ler, trebalo bi da pokazuje 0.9l/100km
:)
Zavisi od auta, na neka pokazuje 0.4 l/h, na neka 0.6 l/h...
Uglavnom na nijedno ne pokazuje preko 0.9l
To zavisi od auta do auta, meni na bmw x5 i 3 pokazuje 0 (na x5 kazaljka, na 3 digitalno) dok mi je na audi a4 2007 pojazivalo zadnju prije stajanja, a na vw pokazuje l/h
Radi li Efel danas zna li kooo?