Valjalo bi samo imati u vidu kad je bojkot u BiH,posto i oni bojkotuju…mada je pitanje koliko se u trebinju i tom dijelu države “solidarišu” sa ovima sto su pokrenuli bojkot
Printable View
Valjalo bi samo imati u vidu kad je bojkot u BiH,posto i oni bojkotuju…mada je pitanje koliko se u trebinju i tom dijelu države “solidarišu” sa ovima sto su pokrenuli bojkot
Odgovor na svaki pitanje je Bingo.
Radi nedeljom
Sređuju PDV (uzmeš iznos po računu oko 150KM.
Na carini za taj iznos nilo ništa ne pita.
Idući put vratiš PDV (bude oko 30KM po računu) jedem dok se auto puni.
Realno je sa povratom pdv niže prosječno makar 30%, a ako baš loviš akcije onda bude i 50% nego kod nas.
Ne vidim neku vrstu bojkota, mada u Bingo ima više ljudi iz CG nego iz BiH ovaj htjedoh reći RS [emoji6]
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Desant na Trebinje,šou.Ovog puta pomahnitali zavisnici od trgovine. :joy:
znači iduće nedelje u Voli da se trguje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
OoooooTrebinjciiiii...
Volite trgovat u Trebinje nedeljom, a? Tu vam ne smeta što su neke žene eksploatisane i nemaju neradnu nedelju. Na vašu sreću tu još važi "ako ti nećeš, ima ko će da radi". Sreće vaše...
Znači bojkot nije da bi svima bilo bolje. Nego da zakučite 20% jefitniju čajnu.
Srdačan pozdrav uz ponovno želju da tu čajnu zabijete tamo gdje sunce ne sija.
U život ne bi otišla do Trebinja iz revolta prema nekim tamo ođe da im se u život u***** ka Bugi ali on je praktičan nadam se da si ima priključak za moku.Ah da,jesi. [emoji1787]
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Lagano se riješiš kompulzivne kupovine. Napraviš spisak i onda po njemu. Praktikujem u nekom poslednjem periodu, više da ne zaboravim, a i racionališe se. U poslednje vrijeme baš nemam neku volju za kompulzivnu kupovinu. Pomislim, treba li mi ta majica, patike i sl... Već ti je pun plakar... Koliko ćeš puta to što kupit realno koristiti...
Jedino kod vina nema toga :)
Usput, dešavalo mi se nekad da mi račun bude 10-20% veći ako odem, a nisam prethodno doručkovao. Gladne oči:)
Ne mo'š ti bez Bugija ;P
Nego, ne znam koja je fora bojkotovati jedan lanac a ostale čekati do idućeg puta.
Što ne ići na sve ili ništa?
Meso u mesaru, hemiju u kozmetiks i drogerije,povrce na pjace sir i jaja , hleb u pekaru i eto bojktot lagan....
Nema.grickalica i otrovnih cokolada i slatkisa taman da se djeca prociste od moguceg dijabetisa tip 2
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
On je to zapravo nazvao impulsivnom kupnjom po hrvatski i čovjek je skroz u pravu.Naravno da kod mene bojkot ne bi imao smisla jer nemam problem sa takvim rabotama manipulacije ali jasno se vidi da onih milion novaca nečega ipak pokazuje da potrošači u nekoj statistici su impulsivni jer su žrtve potrošačkog društva.
Nisam u fazonu malograđanskog da zagledam u tuđe na kasi no ono nekako realno kad sagledam vidim podobar procenat impulsivnih kupaca na ovo o čemu on zbori.
Impuslivna ili kompulzivna whatever, svakako živimo u doba zavisnosti od svakave rabote.
https://www.vasezdravlje.com/zdrav-z...i-se-ovisnosti
Ili po seljački, zašto su žvake i čokoladice na pored kase, a čokoladice i malo niže da ih djeca vide. No aj sad, unapređenje prodaje iliti merchandising je nauka, a u davno vrijeme kad sam studirao jedna oblast na ispitu iz markteniga.
Enivej, ljudi su zavisni od svakakvija rabota. Još jedno ispitno pitanje bijaše kreiranje potreba potrošača.
I znaš kako je. Najviše impulsivne kupovine napravi sirotilja. I ponovo bude još siromašnije. Impulsivna&kompulzivna kupovina je obično trgovanje jeftinih stvari. Koje ti se prodaju da moraš da ih imaš.
Ili kad sirotinja kupuje nešto u krv kako bi se identifikovala da pripada sloju kojem realno ne pripada.
Ima tome 10+ godina kad sam u onaj XYZ kupovao jedan brendirani kaiš za rođendan drugu. Ispred mene neka đevojka koja na potvrdu iz KBC gdje je sestra na 12 rata kupuje čizme koje realno koštaju 3 plate u tom trenutku.
Od takvih žive molovi. Kao što kladionice žive od jadnika koji uplaćuju 2-3 eura i jednom u tri godine pogode kvotu x100 i kažu da su "na pozitivnoj nuli".
Što bi rekla prva vlasnica Lancoma, mi ne prodajemo kozmetiku nego nadu da žene mogu ostati mlade i lijepe.
Nego, long story...
Definitivno ljujkovic i velika plana za meso, gintas sir i jaja najbolji izbor, povrce u gintas je skuplje ali zato na stocnunpjacu od proizvodjaca duplo jeftinije za krompir imam dva covjeka a vjerovatno i svaki covjek ima u telefon za nabavku, i tako bojkot lagan
Pitanje za druge ako manje ima prometa poreza mozda ce drzava vidjeti manje ce imati para za putovanja jer su stavili 8 miliona eura za puteve...
Sto se radi sa robom kojoj je istekao rok trajanja ? Koliko tog povrata mogu da imaju gratis?
Upravo si ođe pogodio u metu kako je zapravo Milka postala sinonim za čokoladu jer je bruka i sramota otići nekome u goste (stari običaj) sa Galebom iliti recimo Kanditom.I ođe još jedna stvar vezana za mentalitet a to je da se ozbiljno zaboravlja da smo mi za EU zemlja trećeg svijeta,a od iste imamo nakav kompleks pa uvoz ide po principu (nek se neko ne zavarava đe EU može da krši pravila krši ih GOLEMO) poćeraj onoj sirotinji smeće.
Ođe naročito akcenat na meso po big marketima.Tako da ne zanosite se Lidlom.
Svi kupuju meso od France. Oni jedini otkupljuju od stočara i kolju. Pričam za proizvode goveda, proizvodi krmeta se masovno uvoze iz Danskeeee i Holandije. Nisi očekivao da oni kolju bez klanice? No da ne duljim oko toga.
Koncept koji ti pominješ zahtijeva i malo vremena. A kad ostaraš ka ja počneš ozbiljno da cijeniš sopstveno vrijeme. Jer je to jedina vrijednost kojoj cijena stalno raste, pošto ga imaš sve manje u životu.
Isto vaši i za mlaćenje u Trebinje. Sa granicom četri sata puta iz PG, da se negdje sjedne i odmori, skoro ode dan vikenda.
Ajde negdje kad je merak OK. Ali svaki vikend? No way.
Ušteda? Na 100-200 eura neka 50-60 eura. Vrijedni li toliko izgubljeni dan vikenda. Jel se mogao pametnije da se iskoristi? A dostini je dnevnica značajno veća od ovoga. Još kad odbiješ gorivo...
Plus, prolaziš jeftinije jer tamo i dalje nekoga eksploatišu nedeljom. Ovjde propagiraš solidarnost. Važi (ne odnosi se na tebe, no generalno)
Mala digresija vezano za meso mogu reći ka da smo u ratno stanje pojedini što tražimo gorštake od sjevera preko Bijele Gore itd ali ja da rečem ako bi spala na uvoz ovakav kakav je rado bi se istoga odrekla.
I najžalostnije je što je ta grana poljoprivrede ođe ruinirana ali to ide na kartu savremene "civilizacije".
Gagi aj zivota ti podji kod brace Ljujkovic preko puta kotona je lokacija i mesara, nije iz France meso niti holandija probaj i cevape nema klempa a i ne treba ti ...
Jes treba vremena za sve obilaske ali nista nije neizvodljivo!
Znas sto je neizvodljivo ? Bojkot farmaceutske kapitalisticke mafije ...nemas para umires ko pseto...
A može, ali neće [emoji6]
Spisak klaonica U CG
https://wapi.gov.me/download/d63fb9b...4a?version=1.0
Vidim da ih ima više nego jedna...
Takođe ja završim u Trebinje kada idem sam sve dok se drugi ne probude. Mogu ti reći da sam u 10 u subotu nazad na dojč [emoji1787]
Kada idem sa drugima, ode se na ručak, produži do Dubrovnika ili Sarajeva ili Mostara tako da je Trebinje samo prolazna stanica.
Veoma dobro cijenom svoje vrijeme, ali takođe i svoj džep [emoji6]
Tako da umijem izračunati satnicu X broj sati [emoji6]
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Kako da te zaobiđem kad se konstantno prosipaš ka sa ovim spiskom klaonica,i uriniranjem po bojkotu komšija. :joy: I još se s ovim posljednjim da rečem hvalinjaš.
mali OFF ako slučajno vidim tvoju moku sa tvojim bugi tablicama na manitovac đe voliš da svrneš na parking tačno ću da produžim put Krupca.
Sitgla podrška i od Bazdigowna
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...39ca74cfd2.jpg
Viđi nemoj me pogrešno shvatiti ali eto nekako mi je familija iz neke vukojebine u Crnoj Gori po krša pa nije pitanje đe se kolje no što se kolje.
Ovo iz uvoza je sve samo ne meso za čoeka ja da ti rečem,a ti vjerova ili ne.Prvo ga dobro našpricaju raznim hormonima,antibioticima,drže u ko zna kakve uslove,a kako kolju to je najmanje bitno.Ono jes bitno,no uzimajući u obzir prethodno postaje nebitno.
Da ne rečem kakvu piletinu ođe uvozimo.
Mea Gagi, mea.
Ne interesuju me mnogo imbecili iz Alternative a realno jos manje oni koji guraju neki inat bojkotu uprkos nenormlanim cijenama.
Sto se mene licno tice, ja sam izbojkotovao sve domace trzne lance i kao izdajnik domovine sam otisao u Dubrovnik i nakupovao se te mi sam jeftinije prosao sa sve gorivom i ruckom.
Cak je i vrijeme bilo bolje od najavljenog tako da je super.
Duborvnik, Trebinje i Skadar su moje destinacije u narednom periodu sto se tice ikakvih vecih/znacajnijih trgovina.
A vi patriJote placajte maslinovo ulje 30 eura, konzervu tunjevine 3 eura i ostale stvari po duplo visocijim cijenama.. kazu da je dobro za privredu i za budzet.
Ahahahha kako ga prećera Fidel sa cijenom maslinovog ulja kapiram da si iskarikira a nekako mi ža' što ti Baranin tako što zboriš ali dobro,nebitno.Baj d vej Monini koji se konstanto tura na fotke ka Milka,je čist Lampante.Extra djevičansko je taman koliko je i Milka čokolada po definiciji.
Da se podsjetimo kako su nas krali i kako nas kradu, uvoznici, distributeri, trgovci, itd.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...10ad9e7f10.jpg
I ja gore napisah da više varaju sa ovim nego sa cijenom:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a2b8308876.jpg
Ne znam što ste toliko zapeli za Monini koje nije ni ono što piše na etiketi extra djevičansko ulje.
Mea, jeste Mea :). Pojeo slovo kucajući.
Elem, nemam ništa protiv, svako troši pare kako mu odgovara. I ima svoje preference.
Meni, kao nekome ko potroši 100-200 eura vikendom u špenzu nije drama ako mječno platim nešto više a pri tome sačuvam sebi neki komfor, da ne mlatim u drugu državu po hranu.
Obići Skadar, Dubrovnik i Trebinje, sasvim mi je dovoljno jednom u godinu-dvije. I to više da iskuliram i ručam.
Važnije mi je da to obavim relativno brzo i bez gnjavaže da ne ostaram čekajući da mi teta nareže ponešto.
I spreman da platim za to više jednom nedeljno. Mada, sad ima kartica koje ti smanje trošak, no da ne reklamiram banke.
Kad već pominješ maslinovo, probaj Plantaže ili Barsko zlato. Kupiš domaće a i manje je od 30 eura.
Kupujem naravno. Ali poenta nije u tome. Ovdje smo iznosili samo par ekstremnih primjera proizvoda sa nerealnim cijenama a radilo se o svakodnevnom povecavanju cijena. Svaki put kad bi usao u prodavnicu bilo bi skuplje. Kod nas je inflacija veca nego bilo gdje vani. Program Evropa sad je zloupotrijebljen to je ocigledno. Pogledaj im prihode zadnje dvije godine koliko su uvecani.
Moram da se ogradim, poštujem bojkot, trgovaću u laković ove nedelje. Ali mi je milo što vidim da narod ima svoj mozak koji može da razmišlja bez da drugi utiču na njih.
https://www.youtube.com/watch?v=diEWsuWZOUA
u životu vazda treba bit protiv ljudi ka' što je onaj iz alternative ili maśe milačića te odradih trgovinu u voli. solidno naroda, drago mi je što ima onih koji rade kontru. iduće nedelje opet trgovina u market koji se bude bojkotova.
Fora je da čovjek odradi max dva puta nedjeljno kupovinu onoga što mu zaista i treba uz spisak, i to bi trebalo da pokaže bojkot društvu.Jer na dugoročno sam bojkot i nema nekog smisla jer oni kao spuste cijene,pa onda vrate po starom.Inače,ovo opterećenje susjednih država može recimo BiH napraviti problem pa da tamo dignu cijene,ne znam,pretpostavljam ali se svakako njima otežava.
Hrvati kako ide po njihovim portalima takođe idu u Sloveniju u šoping neki portal veli masovno,može bit da je senzacija no svakako idu.Imaju i oni problem poslije prelaska na eure ko se razumije više u te regulacije očito nisu odradili dobro sve kao Slovenci npr.U biti kad se sve pogleda najbitnija je politika same države marketi su tu zadnja karika.
Jes', ali ja kupujem po potrebi. Glupo mi je za sebe samu da idem u velike nabavke. Pokvari mi se, a ništa mi žalije nema nego hranu bacati.
Pa dobro sad,malo koja namirnica ima rok trajanja kraći od 3 dana ako se sagleda.Možda neko voće i povrće.
Ne znam jel neko koristi onaj portal cijene.me pregledah danas baš nekako i nije odrađen da ima veći pregled zapravo je sveden na kako vele osnovno.Ali može dati neki orjentacioni presjek cijena.Moram priznati da sam bila iznenađena kako neđe baš variraju na neke namirnice glede cijena.
Bilo bi dobro da ga prošire.
Za sada se svaka cijena provjerava i unosi rucno tako da je taj sistem neodrziv.
Da bi takva platforma funkcionisala mora sve da ide automatski ali za to je potrebna i saradnja samih trgovackih lanaca a imam neki osjecaj da se to nece desit' any time soon.
E kad bi se sken aplikacija od fleke integrisala u ovaj sajt to bi bila bomba
Imamo svi eno seljak.me pa ako ljudi oce da stvarno uticu na trgovinske lance kako treba fino podju:
Voce i povrce - na kamionsku
Meso - mesara
Hemija - kuca hemije/dama
Jaja/mlijeko/sokovi/cajevi itd - seljak.me
I tek na kraj za gluposti kao sto su grickalice itd podjete u neku manju prodavnicu i eto, obaviste svu trgovinu a ne udjoste u Voli al jbg muka guzici prosetati/provozati se okolo