I ne mozes poredit tvoju voznju kamionom od destak puta i voznje po 10+ sati dnevno+voznje inostranstva
Printable View
I ne mozes poredit tvoju voznju kamionom od destak puta i voznje po 10+ sati dnevno+voznje inostranstva
Haha imam jednog kolegu koji je onako stidljiv dosta i prica zaustavlja ga policajac jer nije upalio svijetla i vezao pojas, i to mu objasnjava policajac a ovaj kaze "Vi samo radite svoj posaoooooo" i policajac ga pusti odma i kaze to mu niko nije rekao do sad haha :D
Ja sam CG državljanin, motocikl je registrivan na mene (CG tablice), supruga ima prebivalište (strani je državljanin) i vozi sa vozačkom susjedne države. Zaustavljala je policije do sada nekoliko puta i nikada nisu pravili problem.
Mada, trebalo bi u policiji platiti 110 eura za vozačku dozvolu za strance. Na toj vozačkoj u slučaju potrebe mogu se upisivati i nove kategorije.
cujem da, kad dodje na snazi ovaj novi zakon, da ce moci da se podize saobracajna uz punomocje, a ne kao do sad, kad je morao da vlasnik licno dodje po nju.
Pazi moj slucaj, CG drzavljanin, Fabia na PG table, na ime moga oca koji ima isto prezime kao ja, pasos sam nosio sa sobom da bi vidjeli da je on moj otac, americka vozacka i internacionalna. Skoro svaki mi je pravio problem tipa: ne smijes sa stranom vozackom da vozis auto na nase tablice.
To nema veze s mozgom ali tako je bilo.
koliko se ja sjecam onda nisi bio punoljetan jel?
Nisam i jesam. Vozacku sam dobio sa 17, ali nema veze. Tako su me fukali dok nisam kupio auto na americke.
P.S. zaustavi me malo prije kod tunela u KO, i trazi dokumenta, pogleda on vozacku i kaze: e kako su vam smijesna dokumenta...
sto mu nisi dao clansku iz teretane..
Pa 1 put sam greskom dao to, pogledao i rekao srecan put.
Evo, ovo je ta clanska karta:
http://care-fitness.com/_cache/Fitne...mbership_0.jpg
Desno imam sliku.
E'o im murica... Ja sam bio u naše auto škole i pitao da položim i uzmem tu vozačku za strance... Vele da ne može, jer nemam CG ličnu...
Jer ja ođe imam samo prebivalište i nisam htio da uzimam status stranca, jer poslije nemam pravo na drž.dobar dio godina (e'o im murica za to, mene da preveslaju ;P )
Voziću na ovu vozačku, pa kad dobijem drž. daću još 120e i zamijenim je za CG... Ako me u međuvremenu ne proćeraju, ka' Džomića! :D
Moze li da se prevede strana vozacka?
Trebalo bi da može, ako si državljanin... 120e... Tako su mi rekli.
Mada, otac mi još vozi na onu staru vozačku, SRJ... I trebaće mu isto 120e da je prevede. CG državljanin je, a vozačka je 'srpska'...
Dvije tri ture su presmiješne za stić iskreno.
A briljantan odgovor je da ti utovare kamion uveče (druga smjena koju svaka ozbiljna firma ima) ili prije kraja radnog dana i da kreneš u razvoženje u 7 ili 8 i vratiš se do 12 i onda do 4 opet mogu stić za sjutra da te natovare.
Kako si opisivao i branio se, očekivao sam da prevoziš tajni nuklearni materijal a ne robu široke potrošnje.
I da ponovim, ne razumijem pravjenje kardinalnih prekršaja zbog pola sata vremena. Nego kad ti uzmu vozačku, vjerovatno će ti je i poslodavac vratit nazad i platit kaznu.
Nego da ne kvarim temu više.
ja sam ovog proljeca i ljeta presao 3000km
ne mogu da vjerujem da si računao dok su te vozili
Pa to je normalna kilometraza - BLOK - AUTOBUSKA - WEST - BLOK.
to je koliko sam ja presao, a da sam racunao koliko su me vozili, bilo bi tu oko 5000km :p
slabo si to sračunao nešto.
20 000 za ljeto ti kao da taksiras :)
on to da sto vise ustedi na plin :)