Zli jezici bi rekli da je čitava zajebancija od početka dogovorena. #medojesveupravu
Printable View
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...-hljeb-se-drze
Znaci li ovo da ce hleb biti jeftiniji jer evo konacno nema "skupog brasna"? Pa ne znaci, znaci da ce cijena ostati ista jer im se moze :)
Doprinosi postoje na teret zaposlenog (15%) i poslodavca 5.5%?
Ja bih htio da biram da sam uplacujem dje i kako hocu, umjesto 15% odma da mi se skida sa zarade.
Recimo da se spusti 5% na teret zaposlenog a da zaposleni bira kako zeli da investira.
Procitah li skoro da u Cg prosjek uzivanja penziie iznosi 6-7 godina? (Pokusavam izvor da nadjem)
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Nije nama drzavni sektor muka, nego nase tradicionalne vrijednosti, kao ovo, taman:
E, za to bi smrt bio jaki drzavni sektor. Sto bi falilo da na jednom mjestu u gradu imas burek za euro, a duplo veci od konkurentskih. Kao nekad kod bolnice sto je bilo u onaj njihov ducan. Izracuna se fino koliko je dovoljno da proces tece, a ne koliko se moze klepit.
Znaci dobili smo info od advokata da Kvon nije finansirao PES....
Zahvaljujuci ovom raspadu od Abazovica u narednom periodu cemo morati izgleda da trpimo pipuna i marinu jocic... jer da ovaj kompleksas nicim izazvan 5 dana pred izbore nije proizveo ovu aferu gotovo izvjesno bi imali stabilnu Vladu koju bi cinili PES, DCG, Ura i manjine.
Ovog tehnickog premijera u pokusaju niko da pita sledece stvari:
1.Kako je Kvon sa pasosem na svoje ime uspio da udje u CG, a eto sad znamo da je bio na crvenoj interpolovoj potjernici?
2. Koji je motiv da covjek koji je milijarder odjednom pise pismo Abazovicu i inkriminise Spajica? Zbog cega bi on pisao protiv svog "prijatelja" sa kojim je saradjivao kako i sam kaze?
3. Zasto je to pismo napisano 5 dana pred izbore...a ovaj je u pritvoru preko 2 mjeseca zar ne? ( da vec ovdje nije malo previse koincidencije oko jasnog pokusaja spoticanja Spajica);
Uglavnom po mom misljenju za ovakvo ponasanje postoje samo 2 stvari a to su:
1. Abazovic je glup covjek i politicar
2. Abazovic je ucijenjen covjek necim od strane DFa tj njihovih patrona iz BG... pa su zajednickim snagama htjeli posto poto da deskridituju Spajica.
Uzecu moj primjer... U odnosu na proslu godinu, nakon ES, meni je plata u drzavnoj firmi uvecana - duplo. A ovakvih poput mene u drzavnim firmama imas dosta. Cijene jesu skocila, ali drzava je morala da zakonski ogranici neke stvari da do ovoga ne bi doslo.
Sto se tice zdravstva, Hrvatska ima dopunsko zdravstveno koje mozes da kupis i pokriva troskove hospitalizacije, izdavanja ljekova, specijalisticke preglede i dostanih stvari koje su nama besplatne. Cini mi se kao dobra ideja samo nisam siguran kako su je izveli u praksi.
Ali uvijek nam guzica presudi. Znam ja kako je islo to sa povecanjima. Prvo je povecano sirotinji da im minimalac bude 450e. A onda se nakostrijesili svi sa fax diplomama i u drzavnom sektoru je najcesca recenica bila: "Necu da mi kafe kuvarica ima samo 20 eura manje od mene." I onda je krenulo...
Spajic je diskreditovao sam sebe, kad je lagao za drzavljanstvo. Da smo ja i ti imali dvojno drzavljanstvo, ostali bi bez crnogorskog u orku od 24 sata. On nije. Pametnome dosta. Za mene, on je jedna obicna petljavina i lazov. Kao i svi ostali. Jednoga nema da valja, sve zajedno da ih skupis.
Je l to ono drzavljanstvo sto ekspresno dobismo iz zvanicnog Beograda na neradni dan? :D
Ne govorim da covjek nema dvojno drzavljanstvo ali isto ga tako ima i jos 100 hiljada ljudi u CG, pola parlamenta ga ima i to se odavno zna pa evo niko rukom se nije pomjerio dok sasvim slucajno Spajica ne nadjose.
Bas to. Da li jos 100 hiljda ljudi ima srbijansko drzavljanstvo, to mim ozemo da nagadjamo. Jedini nacin da se to utvrdi je da se drzava Crna Gora obrati Srbiji za takvu informaciju. Obracala se mnogo puta, i nikad nije dobijen odgovor. Moje misljenje je da je to iz politickih razloga. Isto tako, kad je Spajic u pitanju, po mom misljenju, je u pitanju politicka pozadina. On je imao izbor da se izjasni, i izabrao je da slaze. Naivno je usao u politiku, misleci da ce to moci da sakrije. Da je srece, trebao je do sad da ostane bez crnogorskog drzavljanstva, onako kako zakon nalaze. Ali zakon ne vazi isto za nas obicne smrtnike i za politicare. Zato i jeste ovolika borba za fotelje, da budes iznad zakona. Sve drugo su price za maloumne.
Što se tiče dvojnog državljanstva zakon je prilično isti za sve i ne bi vjerovao koliko ljudi ga ima jer im je to u određenom trenutku isplativo ili korisno. I to ne samo srpsko, nego i hrvatsko, i svake zemlje koja to dozvoljava.
Znam velje Crnogorce koji su protiv toga, ali priznaju da bi ne trepnuvši uzeli drugo državljanstvo kad bi mogli.
priče za maloumne a tjeraš ljude iz zemlje sa srbijanskim državljanstvom?okej
Dvojno drzavljanstvo se regulise medjudrzavnim sporazumom izmedju dvije drzave i taj sporazum postoji sa odredjenim drzavama i na osnovu toga su neki dobili dvojna drzavljanstva. Sporazum izmedju Srbije i Crne Gore je nekoliko puta pripreman ali nikad nije potpisan zbog neslaganja po odredjenim pitanjima izmedju dva pravna tima.
Znam da su prije desetak godina poslali svim okolnim drzavama nacrt sporazuma o dvojnom drzavljanstvu a sta je bilo sa njima pojma nemam. Jedino sam ispratio da je tada Dacic koji je bio ministar MUPa dao neke nesuvisle predloge na sporazum pa je propao dogovor.
Inace moj stav je da ne treba dozvoliti nikom jer svakoj maloj drzavi je mjera zastite je rigidnost po pitanju drzavljanstva. To nema veze ni sa politickim i nacionalnim opredijeljenjima vec jedini normalni modalitet funkcionisanja drzave od 600000 ljudi. Ukoliko dodje do toga da se otvori drzava po tom pitanju upasce u jedan apsurd i izgubice samu sebe na kraju.
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...krimi-dosijeom
Quote:
Tako je predsjednik Opštinskog odboran Građanskog pokreta URA u Tivtu, po struci bečelor nautike Ljubomir Jovanović, na određeno vrijeme od tri mjeseca zaposlen na Aerodromu Tivat na radnom mjestu koordinatora za SSO i TA (svjetlosna signalizacija i trafo-stanice). Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Jovanovića kojem uskoro ističe tromjesečni ugovor na toj poziciji, njegove stranačke kolege iz vrha ACG predvođene predsjednikom Odbora direktora Eldinom Dobadžićem, pokušavaju da proguraju na stalno radno mjesto šefa tehnike na tivatskom aerodromu.
znači kao nagradu za to što je izvršio krivično djelo dobio je posao sa vrhunskom platom. dje ga je kolega dfovac da nam objasni kako je df patio? [emoji1782]Quote:
Budvanin Vladimir Dimić uhapšen je krajem prošle godine nakon što je na internetu objavljen video-snimak na kojem upućuje uvrede građanima Cetinja i urinira na autobuskoj stanici na ulazu u taj grad. Dimić koji je politički blizak sada već bivšem Demokratskom frontu je uhapšen, kako je tada saopšteno iz Uprave policije zbog kršenja člana 6, člana 7 i člana 19 Zakona o javnom redu i miru. Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju se izjasnio da se u radnjama tog Budvanina ne stiču elementi bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti. Nakon privođenja nadležnom sudiji za prekršaje, Dimiću je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.900 eura, mjera upozorenja - uslovna osuda u trajanju od 60 dana zatvora sa rokom provjere od godinu dana te obaveza da uputi javno izvinjenje i javno objavljivanje te odluke u štampanim medijima o trošku okrivljenog, a što je on i uradio.
Uprkos ovome, Dimić je kao pripravnik, nedugo poslije ovog incidenta preko programa Vlade Crne Gore za stručno osposobljavanje pripravnika, angažovan na Aerodromu Tivat i postavljen na radnu poziciju u Sektoru prihvata i otpreme, iako taj posao podrazumijeva da izvršilac koji ga obavlja konstantno izlazi na platformu aerodroma i kontaktira sa posadama vazduhoplova i drugim osobljem koje opslužuje avione, Dimić to ne može da radi jer nije dobio pozitivnu procjenu od strane Agencije za nacionalnu bezbjednost. Pozitivna procjena ANB-a neophodna je za sve zaposlene na aerodromima koji po prirodi svog posla moraju da zalaze u bezbjednosno sterilnu, tzv. air side stranu aerodroma.
“Pošto on to nema, Dimić samo sjedi u kancelariji i bukvalno ništa ne radi. Isti je slučaj i sa Zoranom Mandićem iz Budve, nedavno zaposlenom na poziciji stručnog saradnika u Vatrogasno-spasilačkoj službi. On izgleda zbog svog dosijea ne može uopšte da dobije pozitivnu procjenu ANB-a, pa tako samo sjedi u kancelariji u upravnoj zgradi Aerodroma i takođe ništa ne radi, već se samo čekira da je došao i pošao sa posla i prima platu”, kazao je “Vijestima” izvor sa Aerodroma Tivat.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Moze li mi neko objasnit kako mogu napraviti kroz sistematizaciju radno mjesto koje po zakonu ne postoji, zar to nije posao za inspekciju i krivicno djelo.
Primjer, maknu drzavni ispit, treba 240 kredita a ovi to spuste na 180etc.
Ili se ide na to mi smo vlast nek ide po dubini dokle potraje?
To se radi čak i u oblastima poput prosvjete, u kojima je granskim kolektivnim ugovorom eksplicitno definisano koja radna mjesta mogu da postoje i koje koeficijente ta mjesta imaju. Direktori na svoju ruku snize koeficijente kako bi "ušteđeli" koeficijent za još jedno mjesto koje su za nekog svog kreirali u kolektivnom ugovoru kod poslodavca, pri čemu to mjesto ne postoji u granskom kolektivnom ugovoru.
A u državnim preduzećima poput epcg i cedisa i institucijama poput dri, cbcg to je tek lagano odradit.
https://www.vijesti.me/v/661587?utm_..._share_counter
"To je međutim otvorilo sumnje da se ovaj investitor favorizuje, iako je do raspisivanja tendera potrebno proći kompleksnu zakonsku proceduru koju zahtjeva model javno-privatnog partnerstva."
Kad rekose da ovo treba da se okonca?
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...-krimi-dosijeo
Ojhaa sve posteni
Inace ovaj nauticar koliko ja znam ima samo srednju poljoprivrednu da je vjecna!
Ja tjeram???? Rekao bi da ti da si malouman, ali necu. Postoji zakon, kojije donijela skupstina, ako krsis taj zakon, treba da snosis kaznene odredbe koje zakon propisuje. Meni je potpuno nebitno koje je drzavljanstvo u pitanju. Pocesmo pricu o Spajicu, zato i pominjem srbijansko drzavljanstvo. I jedino covjek moze sam sebe da ostavi bez drzavljanstva, nikako neko drugi. A ocigledno nijesi shvatio na sto se odnosi moja zadnja recenica. Imas kadd....mlad si :)
aha,okej je fašizam sve dok ga je donijela skupština,inače vrlo legitimna dps-ova skupština i vrlo legitimni dps-ov zakon.i pošto si vidovit pa znaš koliko imam godina aj gvirni u tu budućnost i provjeri šta će biti sa tim zakonom i hoćete li ikad dočekat progon dvojnih državljana.
Stiglo pismo :)
https://www.dan.co.me/vijesti/politi...h-lica-5183618
Pa kaže,
.....Onda me pitao da dam svoj doprinos, nakon čega je razgovor pošao u drugom smjeru, navodi se u pismu...
Katnić bi bolje.
Stiglo pismo nakon demantija njegovog sadrzaja.
Lud zbunjenog.
Pa je li finansirao kampanju ili nije?
I da jeste, da li je finansiranje kampanje nelegalno?
Naravno da nije. Pod uslovom da pojedinačna donacija ne prelazi 2 hiljade eura i da su sve donacije prijavljene. Navodno sipanje miliona bez ikakvog traga svakako nije zakonito.
dobiju navode i umjesto da prate tragove novca i dokazu da su navodi tacni, oni prave rijaliti u javnosti.
treba sve funkcije dati ljudima koji nisu odavde.
Nije, ali si pala na Spajicevu manipulaciju.
Spajic je rekao da nije uzeo ni centa od Do Kvona niti bilo koga sa interpolove potjernice. Ali niko nije rekao da u pismu pise da je uzeo pare od Do Kvona, nego od kriptozajednice. Spajic taj dio nije negirao. Negirao je nesto za sta ga niko nije optuzio, tj. zamijenio je teze.
Njima nisu nasli. Mada je pitanje da li ce i Spajicu da pronadju ili ce sve da ostane na optuzbama. A cak i ako na kraju nadju da su Spajica finansirali na nezakonit nacin, pitanje je da li ce biti posljedica u smislu primjene clana 193v KZ-a.
Cilj ove afere je bio da se PES osteti na izborima. Sad je cilj da se Spajicu ne dodijeli mandat za sastav vlade, u nadi da se vlada nece formirati u roku.
Da ne citam sve iznad, ko se optuzuje za ove napade na Spajica? Da li je to DPS ili je sada vec neko drugi?
https://n1info.rs/vesti/predsednik-o...ora-i-planina/
đe su Pipun, Manda, Slaven? masni četnik? smiju reći išta posle ovoga? kad treba da se pljuje CG i Crnogorci onda su tu ovi iz snsa prvi, da se miješa u unutrašnje stvari jedne države takođe. ne damo intergritet Crne Gore a svako malo neko iz kruga snsa bi da osvoji svu CG i poćera Crnogorce. velika je frka izgleda radi ovih 100 iljada ljudi svake nedelje pa sad Crna Gora krivaQuote:
„Zamislite da neko Crnoj Gori otme deo teritorije, koji god hoćete…A mi kažemo, molimo vas, vi i vaši partneri, mi ćemo da vas ugostimo. Imamo lepu vilu na Zlatiboru, a znate kako je u Karađorđevu, obnovljena je i vila na Fruškoj gori, fantastična je….Tamo kako možemo da budemo domaćini, to je čudo jedno. Manite se domaćinstva nije nama do vašeg mora, planina ili bilo čega“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara i dodao:
„Da nama to neko traži, mi bismo rekli, mi smo uz bratsku Crnu Goru i ne damo integritet Crne Gore, a vi što ne poštujete, nemojte time da se hvalite“.