E tako mi je milo što su izmijenili Zakon o zapošljavanju stranaca, a naročito zbog pojedinih hohstaplera koji gazduju hotelima, restoranima i kafićima po primorju.
Printable View
Paraziti je drugo ime danasnih stanovnika Budve ...
Hehehe, zamislite samo Njegovo Velicanstvo Velikog Gospona Budvanca u ulozi .... kuhinjskog radnika ... bogami, koja blasfemija http://www.forum.hr/images/smilies/facepalm.gif
http://www.vijesti.me/vijesti/taksis...cu-rusa-832844
Prema riječima očevidaca, Rusi su izašli iz vozila, odbili da plate račun i tada zajedno nasrnuli na Vujačića, što su oni demantovali u izjavi policajcima.
Tada je počela tuča u kojoj su deblji kraj izvukli turisti - Vujačić ih je sve pretukao, a dvojica su teško povrijeđena. Jedan je završio na liječenju u risankoj bolnici, a drugi u Kliničkom centru.
Najgore je kad 'magistralom' prilazis i vidis sve one opustosene objekte oko benziske pumpe recimo... Ne znam jesu li tu u pitanju nesredjeni imovinsko-pravni odnosi ili je nesto drugo ali tuga ziva.
Nesredjeni imovinsko-pravni odnosi.
Prica mi sinoc prijateljica iz BD sto drzi agenciju, ima jedan tip do sad je otvorio 4 agencije. Sve mu jedna bankrotira, on otvori na ujaka, brata, zenu drugu i u krug. I zadnje 10 velikih grupa ove godine, covjek po grupi ide od 1000-3000eur u MINUS samo da bi uzeo grupe, i da bi gasio konkurenciju... I da ga ne shtanglom metalnom ne istresesh...
koliko je zla u tom covjeku kad se na taj nacin bori sa konkurencijom....
Sve o arapskim turistima u BiH: Zašto dolaze, šta posjećuju, koliko troše
http://www.klix.ba/lifestyle/putovan...rose/150508018
Ovako nesto bi moglo da se organizuje i za CG sjever (Plav, Žabljak, Rožaje, Kolašin...)
Ima tip u Zabljaku koji ima preko 100kreveta svojih u 20 vikendica, kuca i stanova. Nista prijavljeno nije ali taj isti tip saceka gosta na ulici pita ga dje ima rezervaciju i kaze da mogu kod njega dzabe da spavaju koliko hoce dana. Gost dodje uredno ti plati 1noc sto ti je duzan kad hoce da otkaze i spava jos 2-3 noci dzabe. Kad odu lik im da vizitku i kaze sledeci put dodjite opet kod mene :) Kako da se boris protiv toga :)))
Gamdalf sto drzis ti na Zb ako nije tajna :)
hostel mi se cini :)
odakle tome toliko kuca i toga.....i placa li on porez drzavi..
Na sajtu http://www.montenegroairports.com/ ne mogu da vidim kad preksjutra imaju letovi iz Tivta za Moskvu, dok iz Pg mogu da se vide letovi....Zovem ovaj kontakt br "Aerodrom Tivat", javlja mi se zena i kaze da ni ona ne zna kad su letovi preksjutra....Tokom razgovora mi se obraca sa TI, kao da smo zajedno ovce cuvali...
Zvao airserbia i mne za letove. ( nedefinisan datum u avgustu). Zena iz airserbia mi je trazila 15min,xajedno odvojeno ovamo onamo.
Mne- iz stopa MORAS mi rec tacan datum. Lupio nesto. Cao zdravo.
E da, ovi prvi su jeftiniji
Sent from my iPad using Tapatalk
Da li ima živog čovjeka kojem radi ovo remek djelo za elektronsko prijavljivanje? Poluđe me potpuno
dje je zaglavilo?
Nadji na sajtu mupa zahtjev rb90 i uputstvo za ekstrakciju javnog kljuca, posalji na mail koji nadjes tamo. Posle ce ti aktivirati aplikaciju i dobiti uputstva za java podesavanja, mozes pristupiti samo preko iexplorera.
Ako ti treba pomoc posalji pm
Hvala na odgovoru, evo nekako sam uspio. Sve sam radio po uputstvu ali nije prolazilo na IE i Firefoxu koji se preporučuju.
Iz očaja sam probao preko Chroma i proradi iz prve.
Ova forma je malo tupava jer se na većini pasoša ne navodi adresa stanovanja i matični broj a ja goste ne mislim smarati tim glupostima.
Jesi zadovoljan funkcionisanjem? Pretpostavljam da je jedina korist to što manje čekaš kada ideš da platiš taksu?
E zamisli, kod mene radi samo na IExplorer, na Chrome i Firefox trika nema da proradi...
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Dje je maticni br. stavi trinaest nula. Adresu stanovanja samo kucaj grad. ko je izdao pasos samo zemlja i to ti je to
Kakvi zadovoljan, aplikacija je totalno unresponsive... Moram da kucam 2 puta pass da bih prijavio jednog gosta, da kliknem ok 3 puta. Lakse mi je bilo ranije upisem ih u knjigu gostiju, i posle prepisem u bijeli karton i ponesem...
Problem je sto gost koji ti je u sistemu, mora biti i u knjizi a za taj dan mora biti i izdat racun (ili za dan odlaska). Sve inspekciej nadlezne u turizmu imaju pristup sistemu... Kasapnica nastaje od ponedjeljka...
Ja ne vjerujem na ricardovu glavu da samo imaju 7up,pepsi,miranda...nema coca cole i njenih proizvoda,cedevite itd itd..i jos to smece naplacuju 3e ja se nadam da jednog turiste necemo imat iduce godine!
Sto ne primam Ruse? Sagorio sam sad toliko da mi je da uhvatim nekoga da mu svu glavu slomim.
Dolazi mi cura iz PG, potresena ne zna dje se nalazi. Sta je problem?
Sinoc u hostelu u PG, u 2 ujutro Rusi se vracaju pijani iz grada (njih 2), lupaju pjevaju itd. Jedan se skida go, drugi snima, i taj sto se skinuo go na google translate kuca i daje curi telefon dje pise "Hoces li da imas sex sa obojicom"
I cura ode da trazi gazde ili osoblje, ne nadje ih posto idioti nemaju nikoga u objektu. I spavala je na kraju u hodniku u zgradi...
Pa rusi su isti kao mi balkanci,olos ..a to je vec kriv vlasnik hostela :/ dje je to u pg ?
Svoga posla mladicu... Daj nedje drugo farmaj postove, idi na viceve ili smijesne slike....
Pod 1 nisam mladic,pod 2 fino sam ti odg i ako pises po forumu onda su i moja posla. Ta cura ili tvoja cura sta li vec je trebala da zovne gazde,tj policiju,tebe nekog pa ne bi spavala u hodnik i zavrsili bi Rusi dobili sto su zasluzili..p.s a pitao sam te za ime hostela da kazes da bi narod ima u vidu da ne posalje sjutra nekog svog.
http://kolektiv.me/46754/sve-za-dobr...na-o-strancima
Evo nijesu mi vjerovali forumasi dragi :D
Ja ne znam kako i zašto ali otkad probah Chrome sve mi radi lagano. Traži mi pass samo ako sam u međuvremenu zatvarao Chrome (skoro nikad) i još jednom kada završim prvu prijavu. Za sledeće ne traži ništa. Nakon toga sve ide bez passworda i relativno brzo jer mi na Chromu radi autocomplete za dosta polja.
Meni nema boga oca da hoce u chrome da pokrene ili u bilo koji drugi pretrazivac :(
Kakva je ovo vlada koja donese zakon a onda pošto ga niko ne poštuje ga povuče :) ... ovo je neka sprdnja vlada :)
Ne radim u turizmu, vise ovo bi sa tehnicke strane. Ono sto znam je da je to ako je izdat za firmu, moze da se koristi za sve gdje je potreban digitalni kljuc u ime te firme. Tako da je jos jedan kljuc, 99% sam siguran, apsulutno nepotreban